Info aanvraag

Aanhef*

Woning delen

Terug naar overzicht

Overig in Mezzolambardo

Trentino-Zuid-Tirol, Italië

€ 280.000

Woning delen
Woonoppervlakte 90m2
Perceeloppervlakte 0m2
Aantal badkamers
Aantal slaapkamers

Omschrijving

Dit wooncomplex bestaat uit twee appartementsgebouwen, voor in totaal 22 appartementen, in de gemeente Mezzolombardo, in de provincie Trento. Deze stad ligt in een vallei op een hoogte van 225m, waar ’s winters relatief weinig sneeuw valt. Het klimaat is er vergelijkbaar met dat van de nabijgelegen stad Trento (20 km). Op 14 km vind je het natuurpark Adamello-Brenta met het skigebied van Fai della Paganella en Andalo. De gebouwen bevinden zich in een onlangs uitgebreide woonwijk, in de kostbare wijngaarden van de Piana Rotaliana, die door Cesare Battisti werd bestempeld als "de mooiste wijngaard van Europa". De opdrachtgever heeft voor de bouw een reeks kwalificerende doelstellingen gesteld, waaronder: CasaClima energiecertificering, het verzekeren van voldoende comfort zowel in de winter als in de zomer, een gezond interieur en een goed niveau van akoestische isolatie.

Er werd gekozen voor oplossingen en materialen na een zorgvuldige evaluatie van de technische prestaties en ecologische kenmerken. Voor de buitenmuren werd gebruik gemaakt van poreuze baksteen met toevoeging van houtmeel en een buitenbekleding in houtvezel van 12 cm, met 2 panelen (6+6 cm) met een verschillende dichtheid die elkaar overlappen. In het bijzonder werd een eerste extra poreuze plaat gebruikt, met een uitstekende thermische weerstand en een gemakkelijke verwerkbaarheid, en een tweede plaat, met een hogere dichtheid, die kan worden bepleisterd en een hoge warmteopslagcapaciteit heeft. Deze oplossing maakt een plaatsing zonder koudebruggen mogelijk en geeft de muur uitstekende eigenschappen op gebied van thermische isolatie, faseverschuiving, demping van de warmtegolf en geluidsreductie. Het dak is gemaakt met een vurenhouten structuur, van locale productie, met 18 cm houtvezelisolatie. Er werd bijzondere aandacht besteed aan de montage en afdichting van een dampscherm om een correcte luchtdichtheid te garanderen. Het geheel is afgewerkt met een speciale folie die dampdiffusie mogelijk maakt. Het dak is bedekt met keramische leisteenpannen, die zeer duurzaam en ondoordringbaar zijn en een hoge mechanische- en vorstweerstand hebben. De kleur, grijs met iriserende tinten, werd bewust gekozen om aan de tinten van de omliggende rotswanden herinneren. De vloerplaat boven de ondergrondse garage is geïsoleerd met een houtvezelplaat met een hoge druksterkte die geschikt is om te weerstaan aan hoge spanningen en als dikke isolatielaag. Voor de andere vloerplaten werden panelen van 3 cm contactgeluidsisolatie gebruikt, die onder het vloerverwarmingssysteem zijn geplaatst. Door een bijzonder productieproces bieden deze panelen zowel een hoge druksterkte als een uitstekend niveau van isolatie tegen het geluid van voetstappen. Om een uitstekend thermisch en akoestisch comfort te garanderen werden ook de wanden van het trappenhuis geïsoleerd met houtvezelpanelen die in de spouw werden geplaatst. Ramen en deuren zijn van lariks, aan de binnenkant in natuurhout en aan de buitenkant bekleed met wit aluminium. De ramen hebben hoogrendementsbeglazing, met dubbel lage emissie glas gevuld met argongas, met thermisch geoptimaliseerde afstandhouders van kunststof (warm-edge). Voor de afwerking van het interieur werd gekozen voor natuurlijke kalkpleisters, porseleinen steengoed vloeren en geolied hout. De gebruikte materialen hebben internationaal erkende milieucertificeringen.
Voor de verwarming werd gekozen voor een vloerverwarmingssysteem dat bij winterse temperaturen een ideaal comfort garandeert en een hoger rendement van de condensatieketel, die wordt aangestuurd door een externe sonde en gecentraliseerd is voor de twee gebouwen. Daarnaast wordt de temperatuur in de appartementen geregeld door kamersensoren, waardoor het systeem efficiënt en veelzijdig is. Er is een warmtemeting waardoor elke woning apart verwarmd wordt.

Door de uitstekende resultaten heeft het gebouw naast een CasaClima-certificering, een energieklasse A en een Sincert certificering. Het is het vermelden waard dat de eigenaren van de reeds verkochte en in gebruik genomen woningen uiterst tevreden zijn over de zeer lage verwarmingskosten, het comfort ’s winters door de homogene en aangename temperatuur, en ‘s zomers, zonder de behoefte aan airconditioning, en over de minimale geluidshinder in het gebouw.
De bouw van dit wooncomplex is het bewijs dat energie-efficiëntie, wooncomfort en een gezond interieur geen privilege, dan wel voor iedereen mogelijk is.

Onmiddellijk opleverbaar, woning op het gelijkvloers met twee slaapkamers, twee badkamers, tuintje en garage 280.000, woning eerste verdieping met drie slaapkamers, twee badkamers en garage 360.000 euro, dakappartement met drie slaapkamers, twee badkamers en garage 395.000 euro, mogelijk tot kelder of dubbele garage aan meerprijs. Nieuwbouw appartementen, onderworpen aan BTW, 10% voor een buitenverblijf. Totaal extra aankoopkosten ongeveer 16%.

Open volledige omschrijving

Gegevens

Woning ID166716

Prijs€ 280.000

Bouwjaar 2019

Woningtype Overig

Type bouw Nieuwbouw

Adres

Adres Via dei Morei

Plaats Mezzolambardo

Land Italië

Regio Trentino-Zuid-Tirol

Bekijk profiel

Aangeboden door:

Italy House Hunting

Meer informatie

Vul hier je gegevens in en ontvang meer informatie over deze woning.

Aanhef*

Woningen in de regio

terug naar boven
Bewaren
Ik verkoop deze woning