Januari 2018 - Mecc Maastricht  | Maart 2018 -  Jaarbeurs Utrecht 

Vakantiewoning in Italië kopen

Italië, populair als vakantieland maar ook voor de aankoop van een tweede huis. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar Italië te vinden voor de aankoop van een vakantiehuis. De aangename cultuur, de schitterende natuur en het heerlijke eten maken dit een ideale bestemming.

Mediteraans genieten: Een vakantiewoning in Italië kopen!

vakantiewoning in Italie kopen

Weet wat u tekent
Sommige makelaars leggen u een contract voor, zonder dat zij de eigendoms-akte van de verkoper hebben gezien. In het ergste geval hebben ze zelfs het onroerend goed niet eens gezien en geen kadastraal onderzoek gedaan. Het kan daarom voorkomen, dat het onroerend ­goed, zoals beschreven in het koopcontract afwijkt van de kadastrale beschrijving en/of werkelijke situatie en er belangrijke details ontbreken. Voor een huis op het platteland en de daarbij behorende grond kan dit tot enorme problemen leiden. Een volledige en gedetailleerde beschrijving van het object en het perceel is van groot belang. Gaat u met een goede makelaar in zee dan moet hij zorgen voor een goede beschrijving van het object en een kopie van het kadastrale uit-treksel bijvoegen. Doet hij dit niet dan kunt u uw advocaat of geometra vragen een kadastraal uittreksel van het object en het perceel op te vragen. Eventueel kunt u ook zelf een uittreksel opvragen, omdat het kadaster een openbaar orgaan is.

Mocht hierover geen duidelijkheid of onenigheid bestaan dan is het raadzaam om een landmeter (= geometra) in te schakelen, die de grenzen van het per-ceel exact vaststelt. Ook geeft onderzoek bij het onroerendgoedregister inzicht in wie de eigena(a)r(en) en/ of erfgenamen van het betreffende onroerendgoed zijn, die allen akkoord moeten gaan met de verkoop wil de transactie kunnen plaatsvinden.

Tweede huis in Italië: Koopproces
Net als in Nederland kan men de overdracht van onroerend goed in twee fases onder­schei­den:
1) de ondertekening van het voorlopig koopcontract
2) de ondertekening van de koopakte bij de notaris (= atto)

 Als u zeker van uw zaak bent kan alles ook in één keer bij de notaris geregeld worden.

Eigendomsovergang volgens Italiaans recht
In Nederland is behalve wilsovereenstemming tussen koper en verkoper ook een notariële leveringsakte nodig om het eigendomsrecht over te doen gaan. Bij de aanschaf van een tweede huis in Italië is daarentegen een notariële leveringsakte niet perse noodzakelijk om het onroerend goed over te laten gaat. Wilsovereenstemming is al voldoende. Dit betekent dat een stukje papier waarin de koper en verkoper verklaren te kopen resp. te verkopen al volstaat. Dit betekent dan ook dat u in Italië niet te snel iets moet ondertekenen. De onderhandelingsfase is in Italië daarom een zeer belangrijke, maar ook gevaarlijke fase. Er is in Italië namelijk al sprake van een wilsovereenstemming zodra een aanbod tot koop of verkoop is aanvaard. Daarom is men in deze fase zeer zorgvuldig met het benoemen van de partijen.

• De koper die in deze fase een huis wil kopen wordt aangeduid als promettente acquirente = belovende koper of in koop geïnteresseerd persoon  (= interes­sato all’ac­quisto)

• De verkoper die in deze fase het huis wil verkopen wordt aangeduid als promettente venditore = belovende verkoper of in verkoop geïnteresseerd persoon (= interes­sato alla vendita).

Op het moment dat een aanbod tot koop of verkoop wordt aanvaard of op het moment, dat een voorlopig koopcontract wordt ondertekend zijn de verkoper en de koper aan elkaar verplicht het onroerend goed op de afge­sproken datum te leveren resp. te betalen. Als de koper niet afneemt of de verkoper niet levert dan bent u de aanbetaling kwijt + boete (hoogte van de boete is meestal de hoogte van de aanbetaling).  Als de verkoper niet levert moet hij aanbetaling + boete terug betalen.

 Let op !

Alvorens uw handtekening onder een voorlopig koopcontract of aanbod tot koop te zetten is het van belang dat u niet meer voor verrassingen komt te staan en dat u alle juridische, fiscale, financiële, kadastrale en bouwkundige aspecten heeft laten onder­zoe­ken.

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Italië? Download het whitepaper

Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Random
Grid
List
Kaart

Twee-slaapkamer woning met panorama terras te koop in Toscane

Tuscany, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
1Parkeerplaats
15Picture
test
€135.000

Recent gebouwde panorama-woning in Toscane

Tuscany, Italië

1Slaapkamer
1Badkamer
12Picture
€125.000

Schitterend huis in natuursteen met tuin te koop

Tuscany, Italië

5Slaapkamer
3Badkamer
18Picture
€475.000

Villa met zwembad in Toscane nabij Castiglione della Pescaia

Tuscany, Italië

5Slaapkamer
4Badkamer
16Picture
€870.000

Villa te koop in Italië

Lombardy, Italië

5Slaapkamer
3Badkamer
4Parkeerplaats
22Picture
€899.500

Casa Magda

Marche, Italië

1Slaapkamer
1Badkamer
1Picture
Appartement op een Borgo in de Marken met gezamenlijk zwembad. Uitzicht van de zee tot de Apennijnen.
€79.000

Gerenoveerde vakantiewoning in de Marken

Marche, Italië

0Slaapkamer
0Badkamer
1Picture
Gerenoveerde vakantiewoning in de Marken.
€320.000

Villa met zwembad

Marche, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
1Picture
Villa met zwembad
€450.000

Stadshuis in een middeleeuws dorpje

Marche, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
1Picture
Midden in een middeleeuws dorpje staat dit huis te koop. Het moet gerenoveerd worden en is interessant voor degene die midden in de Italiaanse sfeer willen wonen tussen de italianen, dicht bij winkeltjes, barretjes met terrasjes. Vraag in bij SCM.
€145.000

Boerderij in de Marken, renovatieproject

Marche, Italië

4Slaapkamer
2Badkamer
2Picture
Boerderij in de Marken 25 km van zee en 25 km van de Apennijnen in de buurt van de Monte Catria.nHet moet gerenoveerd worden maar de structuur is goed stevig. Het heeft verschillende bijgebouwen geschikt voor wie een recreatiebedrijf wil beginnen. Vraag informatie aan SCM.
€150.000

Agriturismo Peglio

Marche, Italië

5Slaapkamer
2Badkamer
1Picture
Dit is een typisch italiaans agriturisme. Het hoofgebouw is af en er zijn verschillende biijgebouwen met appartementen en kamers die men verhuurde.
€800.000

Gerenoveerde vakantiewoning in de Apennijnen in de Marken

Marche, Italië

4Slaapkamer
1Badkamer
1Picture
Het huis ligt in de Apennijnen in de buurt van Appecchio in het Italiaans "Baita". Helemaal gerenoveerd. De bovenverdieping is al een appartement en benden is er ruimte genoeg om er een ander appartement bij te maken. Vraag informatie bij SCM.
€160.000
41 ResultatenResultaten per pagina
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.