6 - 8 oktober 2017  |   Jaarbeurs Utrecht  |  10.00 - 17.00 uur

Vakantiewoning in Italië kopen

Italië, populair als vakantieland maar ook voor de aankoop van een tweede huis. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar Italië te vinden voor de aankoop van een vakantiehuis. De aangename cultuur, de schitterende natuur en het heerlijke eten maken dit een ideale bestemming.

Mediteraans genieten: Een vakantiewoning in Italië kopen!

vakantiewoning in Italie kopen

Weet wat u tekent
Sommige makelaars leggen u een contract voor, zonder dat zij de eigendoms-akte van de verkoper hebben gezien. In het ergste geval hebben ze zelfs het onroerend goed niet eens gezien en geen kadastraal onderzoek gedaan. Het kan daarom voorkomen, dat het onroerend ­goed, zoals beschreven in het koopcontract afwijkt van de kadastrale beschrijving en/of werkelijke situatie en er belangrijke details ontbreken. Voor een huis op het platteland en de daarbij behorende grond kan dit tot enorme problemen leiden. Een volledige en gedetailleerde beschrijving van het object en het perceel is van groot belang. Gaat u met een goede makelaar in zee dan moet hij zorgen voor een goede beschrijving van het object en een kopie van het kadastrale uit-treksel bijvoegen. Doet hij dit niet dan kunt u uw advocaat of geometra vragen een kadastraal uittreksel van het object en het perceel op te vragen. Eventueel kunt u ook zelf een uittreksel opvragen, omdat het kadaster een openbaar orgaan is.

Mocht hierover geen duidelijkheid of onenigheid bestaan dan is het raadzaam om een landmeter (= geometra) in te schakelen, die de grenzen van het per-ceel exact vaststelt. Ook geeft onderzoek bij het onroerendgoedregister inzicht in wie de eigena(a)r(en) en/ of erfgenamen van het betreffende onroerendgoed zijn, die allen akkoord moeten gaan met de verkoop wil de transactie kunnen plaatsvinden.

Tweede huis in Italië: Koopproces
Net als in Nederland kan men de overdracht van onroerend goed in twee fases onder­schei­den:
1) de ondertekening van het voorlopig koopcontract
2) de ondertekening van de koopakte bij de notaris (= atto)

 Als u zeker van uw zaak bent kan alles ook in één keer bij de notaris geregeld worden.

Eigendomsovergang volgens Italiaans recht
In Nederland is behalve wilsovereenstemming tussen koper en verkoper ook een notariële leveringsakte nodig om het eigendomsrecht over te doen gaan. Bij de aanschaf van een tweede huis in Italië is daarentegen een notariële leveringsakte niet perse noodzakelijk om het onroerend goed over te laten gaat. Wilsovereenstemming is al voldoende. Dit betekent dat een stukje papier waarin de koper en verkoper verklaren te kopen resp. te verkopen al volstaat. Dit betekent dan ook dat u in Italië niet te snel iets moet ondertekenen. De onderhandelingsfase is in Italië daarom een zeer belangrijke, maar ook gevaarlijke fase. Er is in Italië namelijk al sprake van een wilsovereenstemming zodra een aanbod tot koop of verkoop is aanvaard. Daarom is men in deze fase zeer zorgvuldig met het benoemen van de partijen.

• De koper die in deze fase een huis wil kopen wordt aangeduid als promettente acquirente = belovende koper of in koop geïnteresseerd persoon  (= interes­sato all’ac­quisto)

• De verkoper die in deze fase het huis wil verkopen wordt aangeduid als promettente venditore = belovende verkoper of in verkoop geïnteresseerd persoon (= interes­sato alla vendita).

Op het moment dat een aanbod tot koop of verkoop wordt aanvaard of op het moment, dat een voorlopig koopcontract wordt ondertekend zijn de verkoper en de koper aan elkaar verplicht het onroerend goed op de afge­sproken datum te leveren resp. te betalen. Als de koper niet afneemt of de verkoper niet levert dan bent u de aanbetaling kwijt + boete (hoogte van de boete is meestal de hoogte van de aanbetaling).  Als de verkoper niet levert moet hij aanbetaling + boete terug betalen.

 Let op !

Alvorens uw handtekening onder een voorlopig koopcontract of aanbod tot koop te zetten is het van belang dat u niet meer voor verrassingen komt te staan en dat u alle juridische, fiscale, financiële, kadastrale en bouwkundige aspecten heeft laten onder­zoe­ken.

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Italië? Download het whitepaper

Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Random

Pian del Nasso

Liguria, Italië

12Slaapkamer
6Badkamer
16Picture
Heeft u lef en wilt u echt uw levensstijl veranderen? Het kopen van ons “little paradise” Pian del Nasso (vraagprijs 960.000 euro) kan uw kans zijn om dit te verwezenlijken en om te wonen en te werken in Italië.
€960.000

Toscane, Bagni di Lucca: 3 slaapkamer maisonette nabij het dorpscentrum met uitzicht over de rivier Torrente Lima.

Tuscany, Italië

3Slaapkamer
1Badkamer
17Picture
Deels gerenoveerd 4-kamerappartement (Maisonette) met mogelijkheid voor separate gasten studio nog te renoveren. Appartement is verdeeld over twee woonlagen en gelegen nabij het dorpscentrum met uitzicht over de rivier Torrente Lima.
€100,000

Toscane, Lucca, San Lorenzo di Mariano: sfeervolle rustico in olijfgaard

Tuscany, Italië

5Slaapkamer
3Badkamer
25Picture
Prachtig opgeknapte Rustico gesitueerd ver van alle drukte temidden van de olijfbomen op slechts 10 minuten van Lucca. Het mooie van dit object is dat zich achter het eenvoudige uiterlijk een sfeervolle mooi afgewerkte woning verschuild voorzien van alle benodigde leefcomfort.
€330,000

Casa Storica

Marche, Italië

2Slaapkamer
2Badkamer
1Picture
Dit is een historisch huis in het centrum van het stadje maar toch met een tuin van 100m2 waar men van de heerlijke zon genieten kan. Het huis is helemaal gerenoveerd en behoud nog de oude stenen van de XV eeuw.
€180,000

Villa Bellisio

Marche, Italië

0Slaapkamer
0Badkamer
1Parkeerplaats
1Picture
Mooie compleet gerenoveerde vijstaande villa met zwembad. Deze villa is niet lang geleden compleet gerenoveerd. Grote tuin met zwembad en licht in de nabijheid van een klein dorpje. De ligging is geweldig met de uitzicht op de Appenijnen.
€0

Appartement - Villa Magda - Borgo Roncaglia

Marche, Italië

1Slaapkamer
1Badkamer
1Picture
Borgo Roncaglia is een complex van 17 appartementen. Het is gerenoveerd in 2000 en het gezamelijk zwembad geeft er een toegevoegde waarde aan. Het ligt op een heuvel waarvan de uitzicht van de Appenijnen tot aan de Adriatische kust gaat.
€80,000

Casa Leccia

Marche, Italië

2Slaapkamer
2Badkamer
1Picture
Vrijstaande wooning compleet gerenoveerd klaar om in te wonen. Dicht bij de bergen voor wie van wintersport houd om ook in de winterdagen ervan te kunnen genieten. Niet ver er vandaan mogelijkheden om te skieen en winter skateboard. http://www.montecatria.
€200,000

Villa Pergolese

Marche, Italië

4Slaapkamer
2Badkamer
1Picture
Vrijstaande villa van de jaren 40 dicht bij een stad die alle voorzieningen bied. Het gebouw heeft 2 appartementen een op de begane grond en het ander op de eerste verdieping met 2 verschillende ingangen. De uitzicht is op de Appenijnen en de bovenverdieping gunt ook van een mooi terras.
€220,000

Vakantievilla Golf Tarvisio - Italië

Veneto, Italië

0Slaapkamer
0Badkamer
9Picture
Geen omschrijving beschikbaar.
€540

Mooi en luxe 6-persoonsappartement met groot balkon direct aan het Meer van Lugano in Italie

Lombardy, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
11Picture
Ons appartement P8 is één van de mooiste 6-persoons appartementen van het vakantiecomplex Porto Letizia! Een zeer comfortabel appartement in het Palazzo (hoofdgebouw) met een bijzonder en direct uitzicht op het Meer van Lugano voorzien van een uniek groot balkonterras (16m2) met zonneschermen! PO
€189,500

Umbrisch landhuis met zwembad en olijfgaard

Umbria, Italië

3Slaapkamer
3Badkamer
2Parkeerplaats
12Picture
Dit fraaie landhuis is in 2002 gebouwd in de typische Umbrische boerenstijl, met een torentje, natuurstenen muren, houten balken, terracotta vloeren, maar met grotere ramen en open vertrekken, en meer comfort.
€530,000

Fraaie woning in gerestaureerde casale met zwembad

Umbria, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
12Picture
INTERESSANTE PRIJS! Dit karakteristieke stenen pand was ooit de lagere school van Caligiana, een gehuchtje in de ongerepte heuvels boven Magione, niet ver van het Trasimeno Meer en Perugia.
€119,000
35 ResultatenResultaten per pagina
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.