28 - 30 September 2018 -  Jaarbeurs Utrecht | 10.00 uur - 17.00 uur

Vakantiewoning in Italië kopen

Italië, populair als vakantieland maar ook voor de aankoop van een tweede huis. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar Italië te vinden voor de aankoop van een vakantiehuis. De aangename cultuur, de schitterende natuur en het heerlijke eten maken dit een ideale bestemming.

Mediteraans genieten: Een vakantiewoning in Italië kopen!

vakantiewoning in Italie kopen

Weet wat u tekent
Sommige makelaars leggen u een contract voor, zonder dat zij de eigendoms-akte van de verkoper hebben gezien. In het ergste geval hebben ze zelfs het onroerend goed niet eens gezien en geen kadastraal onderzoek gedaan. Het kan daarom voorkomen, dat het onroerend ­goed, zoals beschreven in het koopcontract afwijkt van de kadastrale beschrijving en/of werkelijke situatie en er belangrijke details ontbreken. Voor een huis op het platteland en de daarbij behorende grond kan dit tot enorme problemen leiden. Een volledige en gedetailleerde beschrijving van het object en het perceel is van groot belang. Gaat u met een goede makelaar in zee dan moet hij zorgen voor een goede beschrijving van het object en een kopie van het kadastrale uit-treksel bijvoegen. Doet hij dit niet dan kunt u uw advocaat of geometra vragen een kadastraal uittreksel van het object en het perceel op te vragen. Eventueel kunt u ook zelf een uittreksel opvragen, omdat het kadaster een openbaar orgaan is.

Mocht hierover geen duidelijkheid of onenigheid bestaan dan is het raadzaam om een landmeter (= geometra) in te schakelen, die de grenzen van het per-ceel exact vaststelt. Ook geeft onderzoek bij het onroerendgoedregister inzicht in wie de eigena(a)r(en) en/ of erfgenamen van het betreffende onroerendgoed zijn, die allen akkoord moeten gaan met de verkoop wil de transactie kunnen plaatsvinden.

Tweede huis in Italië: Koopproces
Net als in Nederland kan men de overdracht van onroerend goed in twee fases onder­schei­den:
1) de ondertekening van het voorlopig koopcontract
2) de ondertekening van de koopakte bij de notaris (= atto)

 Als u zeker van uw zaak bent kan alles ook in één keer bij de notaris geregeld worden.

Eigendomsovergang volgens Italiaans recht
In Nederland is behalve wilsovereenstemming tussen koper en verkoper ook een notariële leveringsakte nodig om het eigendomsrecht over te doen gaan. Bij de aanschaf van een tweede huis in Italië is daarentegen een notariële leveringsakte niet perse noodzakelijk om het onroerend goed over te laten gaat. Wilsovereenstemming is al voldoende. Dit betekent dat een stukje papier waarin de koper en verkoper verklaren te kopen resp. te verkopen al volstaat. Dit betekent dan ook dat u in Italië niet te snel iets moet ondertekenen. De onderhandelingsfase is in Italië daarom een zeer belangrijke, maar ook gevaarlijke fase. Er is in Italië namelijk al sprake van een wilsovereenstemming zodra een aanbod tot koop of verkoop is aanvaard. Daarom is men in deze fase zeer zorgvuldig met het benoemen van de partijen.

• De koper die in deze fase een huis wil kopen wordt aangeduid als promettente acquirente = belovende koper of in koop geïnteresseerd persoon  (= interes­sato all’ac­quisto)

• De verkoper die in deze fase het huis wil verkopen wordt aangeduid als promettente venditore = belovende verkoper of in verkoop geïnteresseerd persoon (= interes­sato alla vendita).

Op het moment dat een aanbod tot koop of verkoop wordt aanvaard of op het moment, dat een voorlopig koopcontract wordt ondertekend zijn de verkoper en de koper aan elkaar verplicht het onroerend goed op de afge­sproken datum te leveren resp. te betalen. Als de koper niet afneemt of de verkoper niet levert dan bent u de aanbetaling kwijt + boete (hoogte van de boete is meestal de hoogte van de aanbetaling).  Als de verkoper niet levert moet hij aanbetaling + boete terug betalen.

 Let op !

Alvorens uw handtekening onder een voorlopig koopcontract of aanbod tot koop te zetten is het van belang dat u niet meer voor verrassingen komt te staan en dat u alle juridische, fiscale, financiële, kadastrale en bouwkundige aspecten heeft laten onder­zoe­ken.

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Italië? Download het whitepaper

Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Random
Grid
List
Kaart

Agriturismo appartementen, glamping camping te koop

Marche, Italië

9Slaapkamer
9Badkamer
6Parkeerplaats
18Picture
Een mooi leven willen hebben in italië en meteen een zeer goed inkomen, zonder zorgen over boekingen en vergunningen?? U creëert hier al een zeer goed inkomen in 3 maanden tijd, deze agriturismo behoort tot de populairste van le marche, altijd volgeboekt.
€690.000

Townhouse Bestaande bouw

Tuscany, Italië

6Slaapkamer
3Badkamer
10Picture
€580.000

Boerderij Bestaande bouw

Tuscany, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
10Picture
€340.000

Geschakelde vakantiewoning Bestaande bouw

Tuscany, Italië

3Slaapkamer
3Badkamer
10Picture
€290.000

Geschakelde vakantiewoning Bestaande bouw

Tuscany, Italië

4Slaapkamer
4Badkamer
10Picture
€250.000

Geschakelde woning Bestaande bouw

Tuscany, Italië

3Slaapkamer
2Badkamer
9Picture
€480.000

Villa Bestaande bouw

Umbria, Italië

4Slaapkamer
3Badkamer
19Picture
€570.000

Villa te koop in Umbrie

Umbria, Italië

3Slaapkamer
2Badkamer
4Parkeerplaats
17Picture
In het uiterste zuiden van Umbria, aan de rand van het pittoreske dorpje Montoro, behorende tot het middeleeuwse dorp Narni, ligt ons mooie zonnig gelegen huis ( bouwjaar ongeveer 1895) In 2006 is het huis compleet verbouwd/ gerenoveerd en voldoet aan alle gestelde eisen op bouwkundig gebied.
€339.000

Appartement aan het Lago di Lugano

Lombardy, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
2Parkeerplaats
15Picture
Ons appartement S5 is een hoekappartement gelegen op de 2e verdieping van het hoofdgebouw (Palazzo) van het complex Porto Letizia met een heerlijk uitzicht op het Lago di Lugano op slechts een kleine 25 meter afstand van het meer.
€189.500

Geschakelde vakantiewoning Bestaande bouw

Tuscany, Italië

3Slaapkamer
1Badkamer
18Picture
€125.000

Villa Bestaande bouw

Tuscany, Italië

6Slaapkamer
0Badkamer
20Picture
€1.550.000

Villa Bestaande bouw

Tuscany, Italië

6Slaapkamer
6Badkamer
37Picture
€1.800.000
108 ResultatenResultaten per pagina
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.