6 - 8 oktober 2017  |   Jaarbeurs Utrecht  |  10.00 - 17.00 uur
  • nl
  • en

Vakantiewoning in Italië kopen

Italië, populair als vakantieland maar ook voor de aankoop van een tweede huis. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar Italië te vinden voor de aankoop van een vakantiehuis. De aangename cultuur, de schitterende natuur en het heerlijke eten maken dit een ideale bestemming.

Mediteraans genieten: Een vakantiewoning in Italië kopen!

vakantiewoning in Italie kopen

Weet wat u tekent
Sommige makelaars leggen u een contract voor, zonder dat zij de eigendoms-akte van de verkoper hebben gezien. In het ergste geval hebben ze zelfs het onroerend goed niet eens gezien en geen kadastraal onderzoek gedaan. Het kan daarom voorkomen, dat het onroerend ­goed, zoals beschreven in het koopcontract afwijkt van de kadastrale beschrijving en/of werkelijke situatie en er belangrijke details ontbreken. Voor een huis op het platteland en de daarbij behorende grond kan dit tot enorme problemen leiden. Een volledige en gedetailleerde beschrijving van het object en het perceel is van groot belang. Gaat u met een goede makelaar in zee dan moet hij zorgen voor een goede beschrijving van het object en een kopie van het kadastrale uit-treksel bijvoegen. Doet hij dit niet dan kunt u uw advocaat of geometra vragen een kadastraal uittreksel van het object en het perceel op te vragen. Eventueel kunt u ook zelf een uittreksel opvragen, omdat het kadaster een openbaar orgaan is.

Mocht hierover geen duidelijkheid of onenigheid bestaan dan is het raadzaam om een landmeter (= geometra) in te schakelen, die de grenzen van het per-ceel exact vaststelt. Ook geeft onderzoek bij het onroerendgoedregister inzicht in wie de eigena(a)r(en) en/ of erfgenamen van het betreffende onroerendgoed zijn, die allen akkoord moeten gaan met de verkoop wil de transactie kunnen plaatsvinden.

Tweede huis in Italië: Koopproces
Net als in Nederland kan men de overdracht van onroerend goed in twee fases onder­schei­den:
1) de ondertekening van het voorlopig koopcontract
2) de ondertekening van de koopakte bij de notaris (= atto)

 Als u zeker van uw zaak bent kan alles ook in één keer bij de notaris geregeld worden.

Eigendomsovergang volgens Italiaans recht
In Nederland is behalve wilsovereenstemming tussen koper en verkoper ook een notariële leveringsakte nodig om het eigendomsrecht over te doen gaan. Bij de aanschaf van een tweede huis in Italië is daarentegen een notariële leveringsakte niet perse noodzakelijk om het onroerend goed over te laten gaat. Wilsovereenstemming is al voldoende. Dit betekent dat een stukje papier waarin de koper en verkoper verklaren te kopen resp. te verkopen al volstaat. Dit betekent dan ook dat u in Italië niet te snel iets moet ondertekenen. De onderhandelingsfase is in Italië daarom een zeer belangrijke, maar ook gevaarlijke fase. Er is in Italië namelijk al sprake van een wilsovereenstemming zodra een aanbod tot koop of verkoop is aanvaard. Daarom is men in deze fase zeer zorgvuldig met het benoemen van de partijen.

• De koper die in deze fase een huis wil kopen wordt aangeduid als promettente acquirente = belovende koper of in koop geïnteresseerd persoon  (= interes­sato all’ac­quisto)

• De verkoper die in deze fase het huis wil verkopen wordt aangeduid als promettente venditore = belovende verkoper of in verkoop geïnteresseerd persoon (= interes­sato alla vendita).

Op het moment dat een aanbod tot koop of verkoop wordt aanvaard of op het moment, dat een voorlopig koopcontract wordt ondertekend zijn de verkoper en de koper aan elkaar verplicht het onroerend goed op de afge­sproken datum te leveren resp. te betalen. Als de koper niet afneemt of de verkoper niet levert dan bent u de aanbetaling kwijt + boete (hoogte van de boete is meestal de hoogte van de aanbetaling).  Als de verkoper niet levert moet hij aanbetaling + boete terug betalen.

 Let op !

Alvorens uw handtekening onder een voorlopig koopcontract of aanbod tot koop te zetten is het van belang dat u niet meer voor verrassingen komt te staan en dat u alle juridische, fiscale, financiële, kadastrale en bouwkundige aspecten heeft laten onder­zoe­ken.

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Italië? Download het whitepaper

Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Random

Rif St. Marie 63 - Prachtige villa direct aan zee te koop in Curacao

Curacao

5Slaapkamer
5Badkamer
12Picture
Bent u op zoek naar een huis aan zee in Curacao? Een huis op een veilig resort met eigen zwembad? Deze unieke villa staat direct aan zee en is gelegen op het exclusieve resort Rif St. Marie Curacao.
€1,100,000

Villa aan zee te koop in Curacao met privé zwembad en 4 slaapkamers!

Curacao

4Slaapkamer
4Badkamer
12Picture
Met trots presenteren wij deze Caribische villa, gelegen op een ruime kavel (1.750 m2) in een populair resort op Curaçao te Rif St. Marie Curacao. De luxe villa heeft 4 slaapkamers, 4 badkamers en een eigen zwembad en ligt direct aan zee.
€1,132,058

Curacao - Rif St. Marie 62 - luxe woning met zwembad aan zee te koop

Curacao

4Slaapkamer
3Badkamer
9Picture
Zoekt u een huis aan zee? Een huis met zwembad op Curacao? Deze prachtige villa ligt op een ruime zeekavel direct aan het water.. De werkelijk schitterend ontworpen villa biedt u luxe, privacy en ruimte. Woning is tevens bijzonder geschikt voor vakantieverhuur.
€1,795,188

Blue Bay Curacao: luxe villa met 2 zwembaden- top lokatie top uitzicht

Curacao

6Slaapkamer
6Badkamer
16Picture
Te koop op golfresort in Curacao: In 2014 opgeleverde, onder architectuur gebouwde, zeer luxe vrijstaande villa met 2 zwembaden, 4 gasten appartementen, absolute privacy en prachtig uitzicht. Deze bijzondere woning is voorzien van veel luxe, gemak en comfort.
€1,799,924

Blue Bay BO-5 - grote moderne droomvilla aan golfbaan met zeezicht!

Curacao

6Slaapkamer
5Badkamer
15Picture
Op exclusief bewaakt resort in Curacao: Deze schitterende moderne villa met 4 slaapkamers en een royaal gastenverblijf met nog eens 2 slaapkamers, bevindt zich direct aan de golfbaan op Blue Bay Golf & Beach Resort Curacao.
€730,000

Blue Bay Curacao: droom huis te koop aan zee en golfbaan! Nieuw!!

Curacao

6Slaapkamer
4.5Badkamer
2Parkeerplaats
13Picture
Droom huis te koop in Curacao op een droom lokatie! Het huis ligt op een royale kavel in Blue Bay Golf & Beach Resort Curacao, naast hole 4 van de 18-holes golfbaan. Op het deels overdekte terras ligt uw eigen zwembad. Hier kunt u genieten van het uitzicht over de golfbaan en de zee.
€1,300,000

Blue Bay Heights BB-8 - Luxe villa op golfbaan met zwembad en zeezicht

Curacao

4Slaapkamer
3Badkamer
12Picture
Prachtige tropenwoning te koop in Curacao met 4 slaapkamers, een groot overdekt terras en een open keuken. Het huis ligt direct aan de golfbaan en heeft prachtig uitzicht over zee. Gesitueerd op het mooie Blue Bay Golf & Beach Resort Curacao.
€1,400,000

Curacao - zeer exclusieve villa met zwembad te koop - direct aan zee

Curacao

4Slaapkamer
4.5Badkamer
12Picture
Deze prachtige 4 slaapkamer villa heeft een perfecte mix van binnen- en buitenruimtes (samen 774m2) die naadloos in elkaar overlopen. Gelegen op een unieke zee kavel aan de westkust bij Westpunt Curacao. De harmonie tussen de woning en de natuur zal iedere bezoeker van deze villa direct opvallen.
€1,700,000

Albatros Villas - Blue Bay

Curaçao, Nederlandse Antillen

4Slaapkamer
2Badkamer
1Parkeerplaats
6Picture
Geen omschrijving bechikbaar
€386,500

Ocean Drive - oceanfront property

Curaçao, Nederlandse Antillen

0Slaapkamer
0Badkamer
3Picture
Ocean Drive; Negen mooie en exclusieve kavels op onze huidige 18e hole van de golfbaan. De perfecte plek om uw droomvilla te bouwen op een van de meest waardevolle delen van het resort.
€855,000

The Shore - Luxury Beachfront Apartments

Curaçao, Nederlandse Antillen

1Slaapkamer
1Badkamer
1Parkeerplaats
9Picture
Op deze triple-A locatie zal Blue Bay deze appartementen aan zee gaan realiseren. Direct aan het strand, op loopafstand van bars en restaurants met een prachtig uitzicht op elke verdieping. Dit is waar u wilt wonen! De bouw zal midden 2017 gaan beginnen.
€340,000

Indigo Garden: beauty as far as the eye can see

Curaçao, Nederlandse Antillen

2Slaapkamer
2Badkamer
1Parkeerplaats
6Picture
Indigo Garden ligt direct naast hole één van de golfbaan op Blue Bay, op een schitterend glooiend terrein. Uw moderne villa heeft een uniek uitzicht, dan wel op de tweede hole, dan wel op de rijke tropische tuin of prachtige zwembaden.
€236,000
16 ResultatenResultaten per pagina
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.