9 - 11 Maart 2018 -  Jaarbeurs Utrecht 

Vakantiewoning in Italië kopen

Italië, populair als vakantieland maar ook voor de aankoop van een tweede huis. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar Italië te vinden voor de aankoop van een vakantiehuis. De aangename cultuur, de schitterende natuur en het heerlijke eten maken dit een ideale bestemming.

Mediteraans genieten: Een vakantiewoning in Italië kopen!

vakantiewoning in Italie kopen

Weet wat u tekent
Sommige makelaars leggen u een contract voor, zonder dat zij de eigendoms-akte van de verkoper hebben gezien. In het ergste geval hebben ze zelfs het onroerend goed niet eens gezien en geen kadastraal onderzoek gedaan. Het kan daarom voorkomen, dat het onroerend ­goed, zoals beschreven in het koopcontract afwijkt van de kadastrale beschrijving en/of werkelijke situatie en er belangrijke details ontbreken. Voor een huis op het platteland en de daarbij behorende grond kan dit tot enorme problemen leiden. Een volledige en gedetailleerde beschrijving van het object en het perceel is van groot belang. Gaat u met een goede makelaar in zee dan moet hij zorgen voor een goede beschrijving van het object en een kopie van het kadastrale uit-treksel bijvoegen. Doet hij dit niet dan kunt u uw advocaat of geometra vragen een kadastraal uittreksel van het object en het perceel op te vragen. Eventueel kunt u ook zelf een uittreksel opvragen, omdat het kadaster een openbaar orgaan is.

Mocht hierover geen duidelijkheid of onenigheid bestaan dan is het raadzaam om een landmeter (= geometra) in te schakelen, die de grenzen van het per-ceel exact vaststelt. Ook geeft onderzoek bij het onroerendgoedregister inzicht in wie de eigena(a)r(en) en/ of erfgenamen van het betreffende onroerendgoed zijn, die allen akkoord moeten gaan met de verkoop wil de transactie kunnen plaatsvinden.

Tweede huis in Italië: Koopproces
Net als in Nederland kan men de overdracht van onroerend goed in twee fases onder­schei­den:
1) de ondertekening van het voorlopig koopcontract
2) de ondertekening van de koopakte bij de notaris (= atto)

 Als u zeker van uw zaak bent kan alles ook in één keer bij de notaris geregeld worden.

Eigendomsovergang volgens Italiaans recht
In Nederland is behalve wilsovereenstemming tussen koper en verkoper ook een notariële leveringsakte nodig om het eigendomsrecht over te doen gaan. Bij de aanschaf van een tweede huis in Italië is daarentegen een notariële leveringsakte niet perse noodzakelijk om het onroerend goed over te laten gaat. Wilsovereenstemming is al voldoende. Dit betekent dat een stukje papier waarin de koper en verkoper verklaren te kopen resp. te verkopen al volstaat. Dit betekent dan ook dat u in Italië niet te snel iets moet ondertekenen. De onderhandelingsfase is in Italië daarom een zeer belangrijke, maar ook gevaarlijke fase. Er is in Italië namelijk al sprake van een wilsovereenstemming zodra een aanbod tot koop of verkoop is aanvaard. Daarom is men in deze fase zeer zorgvuldig met het benoemen van de partijen.

• De koper die in deze fase een huis wil kopen wordt aangeduid als promettente acquirente = belovende koper of in koop geïnteresseerd persoon  (= interes­sato all’ac­quisto)

• De verkoper die in deze fase het huis wil verkopen wordt aangeduid als promettente venditore = belovende verkoper of in verkoop geïnteresseerd persoon (= interes­sato alla vendita).

Op het moment dat een aanbod tot koop of verkoop wordt aanvaard of op het moment, dat een voorlopig koopcontract wordt ondertekend zijn de verkoper en de koper aan elkaar verplicht het onroerend goed op de afge­sproken datum te leveren resp. te betalen. Als de koper niet afneemt of de verkoper niet levert dan bent u de aanbetaling kwijt + boete (hoogte van de boete is meestal de hoogte van de aanbetaling).  Als de verkoper niet levert moet hij aanbetaling + boete terug betalen.

 Let op !

Alvorens uw handtekening onder een voorlopig koopcontract of aanbod tot koop te zetten is het van belang dat u niet meer voor verrassingen komt te staan en dat u alle juridische, fiscale, financiële, kadastrale en bouwkundige aspecten heeft laten onder­zoe­ken.

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Italië? Download het whitepaper

Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Random
Grid
List
Kaart

CD759 - Bettona, gerestaureerd boerenhuis met zwembad en 6,6 ha met olijfgaarden

Umbria, Italië

4Slaapkamer
3Badkamer
29Picture
Deze natuurstenen casale staat op een heuveltop boven het Etruskische stadje Bettona, met schitterend uitzicht over de Tiber vallei tot aan Perugia en Assisi aan de overkant. Het is in 1990 gerestaureerd en in 2009 is het uitgebreid.
€395.000

CD731 - Omgeving Trasimeno: vrijstaand huisje met gemeenschappelijk zwembad

Umbria, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
21Picture
Dit leuke kleine huisje op twee verdiepingen is recentelijk gebouwd in de heuvels tussen Perugia en het Lago Trasimeno. Het heeft een privé tuin met toegangspoort naar de parkeerplaats, en ook een mooi zwembad (samen met het buurhuis).
€139.000

CD810 - Cortona, gerestaureerd boerenhuis met 5 bijgebouwen in de olijfgaarden

Tuscany, Italië

5Slaapkamer
2Badkamer
28Picture
Dit leuke eigendom tussen de olijfgaarden staat op een heuvel met prachtig uitzicht over de Val di Chiana, tussen Cortona en Castiglion Fiorentino, en bestaat uit een oude casale (boerenhuis) met 2 bijgebouwen, en een gastenhuisje met 2 bijgebouwen.
€590.000

CD825 - Arcevia: mooie rustieke woning met 5 appartementen, zwembad en 1 ha land, geëxploiteerd als B & B.

Marche, Italië

5Slaapkamer
5Badkamer
22Picture
Karakteristieke en met aandacht gerestaureerde voormalige boerenwoning, mooi en rustig gelegen in het glooiende heuvellandschap tussen Arcevia en San Lorenzo in Campo, met een schitterend uitzicht.
Price on request

CD827, Lago Trasimeno, terraswoning met schitterend uitzicht

Umbria, Italië

2Slaapkamer
2Badkamer
17Picture
Deze leuke terraswoning maakt deel uit van een kleinschalig complex van totaal 10 woningen die langs de helling van de heuvel zijn gebouwd, 5 aan elke kant van de centrale trappen, aan de beste kant van het meer, richting Perugia.
€168.000

CD829 Noord Lazio, grote herenboerderij met dependance en zwembad

Lazio, Italië

5Slaapkamer
3Badkamer
19Picture
Dit landgoed, gelegen in de gemeente Graffignano in het noorden van Lazio, op de grens met Umbrië, bestaat uit een ruime en karakteristieke herenboerderij, een vrijstaande dependance met zwembad, een agrarisch bijgebouw en een kleine 3 hectare land.
€495.000

CD839 Karakteristiek landhuis tussen Todi en Orvieto

Umbria, Italië

4Slaapkamer
3Badkamer
11Picture
Dit ruime en karakteristieke landhuis is in het begin van de jaren 2000 gebouwd. De afwerkingen, zowel binnen als buiten, respecteren de traditionele stijl van de Umbrische landhuizen en boerderijen.
€750.000

Villa Bestaande bouw

Lazio, Italië

4Slaapkamer
3Badkamer
4Parkeerplaats
20Picture
€790.000

Villa Bestaande bouw

Lazio, Italië

3Slaapkamer
3Badkamer
21Picture
€560.000

Townhouse Bestaande bouw

Umbria, Italië

6Slaapkamer
4Badkamer
22Picture
€398.000

Villa Bestaande bouw

Umbria, Italië

4Slaapkamer
3Badkamer
4Parkeerplaats
20Picture
€680.000

Villa Bestaande bouw

Umbria, Italië

8Slaapkamer
5Badkamer
17Picture
€1.250.000
80 ResultatenResultaten per pagina
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.