4 - 6 oktober    |   Jaarbeurs Utrecht    |    10.00 - 17.00

Vakantiewoning in Italië kopen

Italië, populair als vakantieland maar ook voor de aankoop van een tweede huis. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar Italië te vinden voor de aankoop van een vakantiehuis. De aangename cultuur, de schitterende natuur en het heerlijke eten maken dit een ideale bestemming.

Mediteraans genieten: Een vakantiewoning in Italië kopen!

vakantiewoning in Italie kopen

Weet wat u tekent
Sommige makelaars leggen u een contract voor, zonder dat zij de eigendoms-akte van de verkoper hebben gezien. In het ergste geval hebben ze zelfs het onroerend goed niet eens gezien en geen kadastraal onderzoek gedaan. Het kan daarom voorkomen, dat het onroerend ­goed, zoals beschreven in het koopcontract afwijkt van de kadastrale beschrijving en/of werkelijke situatie en er belangrijke details ontbreken. Voor een huis op het platteland en de daarbij behorende grond kan dit tot enorme problemen leiden. Een volledige en gedetailleerde beschrijving van het object en het perceel is van groot belang. Gaat u met een goede makelaar in zee dan moet hij zorgen voor een goede beschrijving van het object en een kopie van het kadastrale uit-treksel bijvoegen. Doet hij dit niet dan kunt u uw advocaat of geometra vragen een kadastraal uittreksel van het object en het perceel op te vragen. Eventueel kunt u ook zelf een uittreksel opvragen, omdat het kadaster een openbaar orgaan is.

Mocht hierover geen duidelijkheid of onenigheid bestaan dan is het raadzaam om een landmeter (= geometra) in te schakelen, die de grenzen van het per-ceel exact vaststelt. Ook geeft onderzoek bij het onroerendgoedregister inzicht in wie de eigena(a)r(en) en/ of erfgenamen van het betreffende onroerendgoed zijn, die allen akkoord moeten gaan met de verkoop wil de transactie kunnen plaatsvinden.

Tweede huis in Italië: Koopproces
Net als in Nederland kan men de overdracht van onroerend goed in twee fases onder­schei­den:
1) de ondertekening van het voorlopig koopcontract
2) de ondertekening van de koopakte bij de notaris (= atto)

 Als u zeker van uw zaak bent kan alles ook in één keer bij de notaris geregeld worden.

Eigendomsovergang volgens Italiaans recht
In Nederland is behalve wilsovereenstemming tussen koper en verkoper ook een notariële leveringsakte nodig om het eigendomsrecht over te doen gaan. Bij de aanschaf van een tweede huis in Italië is daarentegen een notariële leveringsakte niet perse noodzakelijk om het onroerend goed over te laten gaat. Wilsovereenstemming is al voldoende. Dit betekent dat een stukje papier waarin de koper en verkoper verklaren te kopen resp. te verkopen al volstaat. Dit betekent dan ook dat u in Italië niet te snel iets moet ondertekenen. De onderhandelingsfase is in Italië daarom een zeer belangrijke, maar ook gevaarlijke fase. Er is in Italië namelijk al sprake van een wilsovereenstemming zodra een aanbod tot koop of verkoop is aanvaard. Daarom is men in deze fase zeer zorgvuldig met het benoemen van de partijen.

• De koper die in deze fase een huis wil kopen wordt aangeduid als promettente acquirente = belovende koper of in koop geïnteresseerd persoon  (= interes­sato all’ac­quisto)

• De verkoper die in deze fase het huis wil verkopen wordt aangeduid als promettente venditore = belovende verkoper of in verkoop geïnteresseerd persoon (= interes­sato alla vendita).

Op het moment dat een aanbod tot koop of verkoop wordt aanvaard of op het moment, dat een voorlopig koopcontract wordt ondertekend zijn de verkoper en de koper aan elkaar verplicht het onroerend goed op de afge­sproken datum te leveren resp. te betalen. Als de koper niet afneemt of de verkoper niet levert dan bent u de aanbetaling kwijt + boete (hoogte van de boete is meestal de hoogte van de aanbetaling).  Als de verkoper niet levert moet hij aanbetaling + boete terug betalen.

 Let op !

Alvorens uw handtekening onder een voorlopig koopcontract of aanbod tot koop te zetten is het van belang dat u niet meer voor verrassingen komt te staan en dat u alle juridische, fiscale, financiële, kadastrale en bouwkundige aspecten heeft laten onder­zoe­ken.

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Italië? Download het whitepaper

Sort Option
  • Listing ID
  • Price
  • Add date
  • Featured
  • Random
Grid
List

N. Italy a welcoming rural house equipped with all modern comforts.

Piemont, Italy

3Slaapkamer
-19Badkamer
2Parkeerplaats
17Picture
€90.000

Vakantiehuis Ligurië Bloemenriviera omgeving Albenga

Liguria, Italy

3Slaapkamer
1Badkamer
1Parkeerplaats
19Picture
Ligurië, Bloemenriviera. Deze sfeervolle vakantiewoning is gelegen aan de rand van het (beschermde) centro storico van het dorpje Arnasco, op ongeveer 12 km van de stad Albenga en het strand en 16 km van de badplaats Alassio.
€145.000

Casale Carciofi

Umbria, Italië

4Slaapkamer
5Badkamer
13Picture
Privately but far from isolated hilltop location enjoying beautiful views. Situated in lovely residential area, on a hillside with open views overlooking Panicale and Piegaro, this recently built farmhouse is on two levels of approx. 350 sqm.
€800.000

Villa D'Epoca

Lazio, Italië

6Slaapkamer
6Badkamer
6Picture
Villa uit de zestiende eeuw, thuis van de heilige Domenico Barberi, passionistische monnik. Het bezit is verdeeld in twee delen, één in goede staat met prachtige kruisgewelven en beschilderde kamers, de andere om te worden hersteld. Park van 2 hectare bomen.
Price on request

Pian Gagliardo

Lazio, Italië

6Slaapkamer
6Badkamer
4Picture
Pian Gagliardo (Lazio) Antieke watermolen. In het centrum van het prachtige gebied van Tuscia, op slechts enkele minuten van de zee en ongeveer een uur rijden van Rome. Eigendom van ongeveer 2 hectare land begrensd door een beek met een oude molen van Etruskische oorsprong.
€420.000

Casale Tobia

Lazio, Italië

8Slaapkamer
7Badkamer
7Picture
Casale Tobia. In een park van 2,5 hectare grond, een oude boerderij van ongeveer 250 vierkante meter volledig gerenoveerd met een andere boerderij ook gerenoveerd en verdeeld in twee mini-appartementen.
€750.000

Casa Capranica

Lazio, Italië

3Slaapkamer
2Badkamer
5Picture
Capranica (Lazio) Op een glooiende heuvel met een prachtig uitzicht op het platteland, pand omgeven door 2 hectare grond met rust en privacy. Slechts 5 km van het treinstation, Rome is 1 uur rijden. Alles begane grond met een handige berging op de zolder.
€268.000

Villa Agello

Umbria, Italië

6Slaapkamer
7Badkamer
10Picture
Pleasantly restored countryhouse with large swimming pool and beautiful views in the tranquil countryside close to the city of Perugia. Price € 790.000 Villa Agello is situated near the Regional Park of Lake Trasimeno and the medieval town of Perugia.
€790

La Badia

Umbria, Italië

4Slaapkamer
3Badkamer
8Picture
Pleasantly restored country house with large swimming pool and beautiful views in the tranquil countryside close to the city of Perugia, Castiglione del Lago and Tuscany. Price € 695.000 Charming farmhouse overlooking Lake Trasimeno with Castiglione del Lago in the distance.
€695.000

L'Attico

Umbria, Italië

3Slaapkamer
1Badkamer
8Picture
A luxury apartment fully restored to the highest standards, with a large footprint and private roofless terrace located in the historical heart of one of the most beautiful towns of Umbria Foligno!L ocated at the 3rd floor of a historical building in the heart of Foligno. Price € 350.
€350.000

Casa Vallonica

Marche, Italië

3Slaapkamer
1Badkamer
5Picture
Huis van superieure architecturale kwaliteit, op een lokatie met veel privacy maar op loopafstand van het dichtstbijzijnde dorpscentrum. Verdeeld over drie niveaus, waarvan er een nog moet worden afgewerkt.
€330.000

Riviera del Conero - direct aan zee!

Marche, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
2Parkeerplaats
22Picture
Direct aan zee/strand gelegen vrijstaande bovenwoning met zeer ruim terras. Centrale voorzieningen als zwembad, tennisbaan/voetbalveld en receptie. Iedere kamer uitgerust met airconditioning.Binnen half uur vanaf vliegveld Ancona, of 1 uur vanaf Pescara.
€239.000
178 Results returned.Per Page
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.