4 - 6 oktober    |   Jaarbeurs Utrecht    |    10.00 - 17.00

Vakantiewoning in Italië kopen

Italië, populair als vakantieland maar ook voor de aankoop van een tweede huis. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar Italië te vinden voor de aankoop van een vakantiehuis. De aangename cultuur, de schitterende natuur en het heerlijke eten maken dit een ideale bestemming.

Mediteraans genieten: Een vakantiewoning in Italië kopen!

vakantiewoning in Italie kopen

Weet wat u tekent
Sommige makelaars leggen u een contract voor, zonder dat zij de eigendoms-akte van de verkoper hebben gezien. In het ergste geval hebben ze zelfs het onroerend goed niet eens gezien en geen kadastraal onderzoek gedaan. Het kan daarom voorkomen, dat het onroerend ­goed, zoals beschreven in het koopcontract afwijkt van de kadastrale beschrijving en/of werkelijke situatie en er belangrijke details ontbreken. Voor een huis op het platteland en de daarbij behorende grond kan dit tot enorme problemen leiden. Een volledige en gedetailleerde beschrijving van het object en het perceel is van groot belang. Gaat u met een goede makelaar in zee dan moet hij zorgen voor een goede beschrijving van het object en een kopie van het kadastrale uit-treksel bijvoegen. Doet hij dit niet dan kunt u uw advocaat of geometra vragen een kadastraal uittreksel van het object en het perceel op te vragen. Eventueel kunt u ook zelf een uittreksel opvragen, omdat het kadaster een openbaar orgaan is.

Mocht hierover geen duidelijkheid of onenigheid bestaan dan is het raadzaam om een landmeter (= geometra) in te schakelen, die de grenzen van het per-ceel exact vaststelt. Ook geeft onderzoek bij het onroerendgoedregister inzicht in wie de eigena(a)r(en) en/ of erfgenamen van het betreffende onroerendgoed zijn, die allen akkoord moeten gaan met de verkoop wil de transactie kunnen plaatsvinden.

Tweede huis in Italië: Koopproces
Net als in Nederland kan men de overdracht van onroerend goed in twee fases onder­schei­den:
1) de ondertekening van het voorlopig koopcontract
2) de ondertekening van de koopakte bij de notaris (= atto)

 Als u zeker van uw zaak bent kan alles ook in één keer bij de notaris geregeld worden.

Eigendomsovergang volgens Italiaans recht
In Nederland is behalve wilsovereenstemming tussen koper en verkoper ook een notariële leveringsakte nodig om het eigendomsrecht over te doen gaan. Bij de aanschaf van een tweede huis in Italië is daarentegen een notariële leveringsakte niet perse noodzakelijk om het onroerend goed over te laten gaat. Wilsovereenstemming is al voldoende. Dit betekent dat een stukje papier waarin de koper en verkoper verklaren te kopen resp. te verkopen al volstaat. Dit betekent dan ook dat u in Italië niet te snel iets moet ondertekenen. De onderhandelingsfase is in Italië daarom een zeer belangrijke, maar ook gevaarlijke fase. Er is in Italië namelijk al sprake van een wilsovereenstemming zodra een aanbod tot koop of verkoop is aanvaard. Daarom is men in deze fase zeer zorgvuldig met het benoemen van de partijen.

• De koper die in deze fase een huis wil kopen wordt aangeduid als promettente acquirente = belovende koper of in koop geïnteresseerd persoon  (= interes­sato all’ac­quisto)

• De verkoper die in deze fase het huis wil verkopen wordt aangeduid als promettente venditore = belovende verkoper of in verkoop geïnteresseerd persoon (= interes­sato alla vendita).

Op het moment dat een aanbod tot koop of verkoop wordt aanvaard of op het moment, dat een voorlopig koopcontract wordt ondertekend zijn de verkoper en de koper aan elkaar verplicht het onroerend goed op de afge­sproken datum te leveren resp. te betalen. Als de koper niet afneemt of de verkoper niet levert dan bent u de aanbetaling kwijt + boete (hoogte van de boete is meestal de hoogte van de aanbetaling).  Als de verkoper niet levert moet hij aanbetaling + boete terug betalen.

 Let op !

Alvorens uw handtekening onder een voorlopig koopcontract of aanbod tot koop te zetten is het van belang dat u niet meer voor verrassingen komt te staan en dat u alle juridische, fiscale, financiële, kadastrale en bouwkundige aspecten heeft laten onder­zoe­ken.

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Italië? Download het whitepaper

Sort Option
  • Listing ID
  • Price
  • Add date
  • Featured
  • Random
Grid
List

Appartement in Vercana met adembenemend uitzicht over het Comomeer!

Lombardy, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
11Picture
Dit aan drie kanten vrij gelegen hoekappartement maakt deel uit van een mooi en goed verzorgd kleinschalig appartementencomplex. Het appartement is goed onderhouden, heeft een woonkamer met open keuken, twee slaapkamers en een badkamer.
€219.000

Prachtige vrijstaande villa aan het Comomeer

Lombardy, Italië

6Slaapkamer
3Badkamer
4Parkeerplaats
10Picture
Deze luxe vrijstaande compleet gemeubileerde villa met panoramisch uitzicht over de heuvels van de Tremezzina en het Comomeer, heeft een (verwarmd) privé zwembad, een prachtig aangelegde tuin, 6 slaapkamers, drie badkamers en twee ruime woonkamers.
€1.150.000

Huis met Meer zicht

Umbria, Italië

3Slaapkamer
1Badkamer
6Picture
Met deze unieke villa gaat het om locatie locatie locatie, het is aan het meer van Trasimeno en in het centrum van Castiglione de Lago, net buiten de stadsmuren. En vanwege zijn unieke positie en de 6000 mtr prive olijfgaard rond het huis voelt het alsof je op het platteland bent.
€520.000

Casa Prodo

Umbria, Italië

1Slaapkamer
2Badkamer
4Picture
Leuk gerestaureerd huis over 2 verdiepingen in Italiaans kasteel dorp, woonkamer, keuken, slaapkamer met balkon en suite en een 2° toilet op de gang. Klein terrasje voor de deur.
€85.000

Casa Capella

Marche, Italië

3Slaapkamer
2Badkamer
15Picture
Casa Capella is een prachtig gerestaureerd Italiaans landhuis aan de rand van het charmante en karakteristieke stadje Gualdo in de Italiaanse provincie Macerata in de regio Le Marche.
€369.000

gerestaureerde boerenwoning

Marche, Italië

3Slaapkamer
1Badkamer
3Parkeerplaats
22Picture
Gerestaureerde vrijstaande woning met 3 slaapkamers op een mooie niet geïsoleerde lokatie in een oase van rust.
€330.000

villa Città della Pieve

Umbria, Italië

3Slaapkamer
3Badkamer
3Parkeerplaats
4Picture
De exclusieve landelijke residentie, onlangs gerestaureerd, is verdeeld over 2 verdiepingen met een totale oppervlakte van 140 m²: Begane grond (75 m²): Entree trap, grote woonkamer met open haard, eethoek met kitchenette, 1 slaapkamer, 1 badkamer, plus een prachtige veranda van 35 m²; 1e verdiep
€680.000

Mooie villa in Piemonte

Piemont, Italië

4Slaapkamer
2Badkamer
3Parkeerplaats
6Picture
Mooi vrijstaand huis met een prachtig uitzicht op de Alpen en de Monte Viso. Het huis is grotendeels gerenoveerd en heeft een tuin met zwembad. Gelegen ongeveer 4 km van het dorp La Morra, slechts 5 km van de afrit van de snelweg bij Cherasco en 40 minuten van Turijn.
€350.000

Sfeervol en Karakteristiek natuurstenen huis met panoramisch uitzicht op de grens van Ligurië en Piëmonte

Liguria, Italië

3Slaapkamer
2Badkamer
2Parkeerplaats
29Picture
Dit huis in de Langhe, gebouwd in Pietre di Langhe, heeft een panoramisch uitzicht op de prachtige heuvels van het Bormida dal. Dit dal kenmerkt zich door de mediterane zeewind, die zorgt voor warmere lente- en herfstdagen en mildere winters.
€189.000

Villa Bestaande bouw

Apulia, Italië

4Slaapkamer
3Badkamer
4Parkeerplaats
1Picture
€265.000

nl_NL Silos - Gerestaureerde antieke Graanschuur

Lazio, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
10Picture
Prachtige “Silos” op het rustige platteland van Maccarese (ca. 40 km afstand van Rome), in een historische stad. De Silos (graanschuur) is in het verleden gebruikt als opslag voor de graan etc. Op drie niveaus (65 m²) plus grote loft.
€180.000

nl_NL Grondstuk als investering

Abruzzo, Italië

0Slaapkamer
0Badkamer
11Picture
Grondstuk als investering TORINO DI SANGRO in prijs verlaagd. Object Monte SeccoDe investeringsmogelijkheden op dit grondstuk van circa 13.000m2 zijn talrijk. Er kunnen 4 huizen worden gebouwd en een vrijstaande villa, de vergunningen en voorbeelden zoals plattegronden zijn aanwezig.
€199.000
178 Results returned.Per Page
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.