4 - 6 oktober    |   Jaarbeurs Utrecht    |    10.00 - 17.00

Vakantiewoning in Italië kopen

Italië, populair als vakantieland maar ook voor de aankoop van een tweede huis. Steeds meer Nederlanders weten de weg naar Italië te vinden voor de aankoop van een vakantiehuis. De aangename cultuur, de schitterende natuur en het heerlijke eten maken dit een ideale bestemming.

Mediteraans genieten: Een vakantiewoning in Italië kopen!

vakantiewoning in Italie kopen

Weet wat u tekent
Sommige makelaars leggen u een contract voor, zonder dat zij de eigendoms-akte van de verkoper hebben gezien. In het ergste geval hebben ze zelfs het onroerend goed niet eens gezien en geen kadastraal onderzoek gedaan. Het kan daarom voorkomen, dat het onroerend ­goed, zoals beschreven in het koopcontract afwijkt van de kadastrale beschrijving en/of werkelijke situatie en er belangrijke details ontbreken. Voor een huis op het platteland en de daarbij behorende grond kan dit tot enorme problemen leiden. Een volledige en gedetailleerde beschrijving van het object en het perceel is van groot belang. Gaat u met een goede makelaar in zee dan moet hij zorgen voor een goede beschrijving van het object en een kopie van het kadastrale uit-treksel bijvoegen. Doet hij dit niet dan kunt u uw advocaat of geometra vragen een kadastraal uittreksel van het object en het perceel op te vragen. Eventueel kunt u ook zelf een uittreksel opvragen, omdat het kadaster een openbaar orgaan is.

Mocht hierover geen duidelijkheid of onenigheid bestaan dan is het raadzaam om een landmeter (= geometra) in te schakelen, die de grenzen van het per-ceel exact vaststelt. Ook geeft onderzoek bij het onroerendgoedregister inzicht in wie de eigena(a)r(en) en/ of erfgenamen van het betreffende onroerendgoed zijn, die allen akkoord moeten gaan met de verkoop wil de transactie kunnen plaatsvinden.

Tweede huis in Italië: Koopproces
Net als in Nederland kan men de overdracht van onroerend goed in twee fases onder­schei­den:
1) de ondertekening van het voorlopig koopcontract
2) de ondertekening van de koopakte bij de notaris (= atto)

 Als u zeker van uw zaak bent kan alles ook in één keer bij de notaris geregeld worden.

Eigendomsovergang volgens Italiaans recht
In Nederland is behalve wilsovereenstemming tussen koper en verkoper ook een notariële leveringsakte nodig om het eigendomsrecht over te doen gaan. Bij de aanschaf van een tweede huis in Italië is daarentegen een notariële leveringsakte niet perse noodzakelijk om het onroerend goed over te laten gaat. Wilsovereenstemming is al voldoende. Dit betekent dat een stukje papier waarin de koper en verkoper verklaren te kopen resp. te verkopen al volstaat. Dit betekent dan ook dat u in Italië niet te snel iets moet ondertekenen. De onderhandelingsfase is in Italië daarom een zeer belangrijke, maar ook gevaarlijke fase. Er is in Italië namelijk al sprake van een wilsovereenstemming zodra een aanbod tot koop of verkoop is aanvaard. Daarom is men in deze fase zeer zorgvuldig met het benoemen van de partijen.

• De koper die in deze fase een huis wil kopen wordt aangeduid als promettente acquirente = belovende koper of in koop geïnteresseerd persoon  (= interes­sato all’ac­quisto)

• De verkoper die in deze fase het huis wil verkopen wordt aangeduid als promettente venditore = belovende verkoper of in verkoop geïnteresseerd persoon (= interes­sato alla vendita).

Op het moment dat een aanbod tot koop of verkoop wordt aanvaard of op het moment, dat een voorlopig koopcontract wordt ondertekend zijn de verkoper en de koper aan elkaar verplicht het onroerend goed op de afge­sproken datum te leveren resp. te betalen. Als de koper niet afneemt of de verkoper niet levert dan bent u de aanbetaling kwijt + boete (hoogte van de boete is meestal de hoogte van de aanbetaling).  Als de verkoper niet levert moet hij aanbetaling + boete terug betalen.

 Let op !

Alvorens uw handtekening onder een voorlopig koopcontract of aanbod tot koop te zetten is het van belang dat u niet meer voor verrassingen komt te staan en dat u alle juridische, fiscale, financiële, kadastrale en bouwkundige aspecten heeft laten onder­zoe­ken.

Whitepaper

Alles weten over het kopen van een vakantiewoning in Italië? Download het whitepaper

Sort Option
  • Listing ID
  • Price
  • Add date
  • Featured
  • Random
Grid
List

Villa in Monteprandone Marche

Marche, Italië

7Slaapkamer
3Badkamer
4Parkeerplaats
6Picture
€350.000

villa in San Benedetto del Tronto

Abruzzo, Italië

3Slaapkamer
2Badkamer
5Picture
€135.000

Land

Abruzzo, Italië

0Slaapkamer
0Badkamer
1Picture
€80.000

Villa

Marche, Italië

4Slaapkamer
3Badkamer
5Parkeerplaats
9Picture
€800.000

bij Perugia, prestigieuze 11e eeuwse wachttoren met 10 ha land

Umbria, Italië

6Slaapkamer
6Badkamer
29Picture
Heeft u altijd een eigen kasteel willen hebben? Hier is uw kans! Deze 11e eeuwse wachttoren (op een strategische plek op een heuvel) is in de loop der eeuwen uitgebouwd tot een kasteeltje met muur met kantelen, en recentelijk met zorg omgevormd tot een comfortabel en luxe gezinshuis met 6 slaapkamer
€1.300.000

Casa Apollonia

Marche, Italië

4Slaapkamer
3Badkamer
14Picture
Net buiten het centrum van het historische plaatsje Castelleone di Suasa, op een half uurtje landinwaarts van de badplaats Senigallia, ligt deze prachtige in authentieke stijl gerestaureerde villa. Het is een rond 2002 gereedgekomen restauratie van wat oorspronkelijk een boerenwoning was.
€350.000

Country House Bestaande bouw

Abruzzo, Italië

5Slaapkamer
4Badkamer
6Parkeerplaats
15Picture
€290.000

House Bestaande bouw

Abruzzo, Italië

2Slaapkamer
1Badkamer
2Parkeerplaats
4Picture
€75.000

Country House Bestaande bouw

Abruzzo, Italië

5Slaapkamer
3Badkamer
4Parkeerplaats
8Picture
€390.000

Casale Coppo 640.000,00 euro

Marche, Italië

3Slaapkamer
2Badkamer
1Picture
Prachtige Villa gelegen op slechts 20 kilometer van de stad en badplaats Senigallia, Het huis is makkelijk te bereiken en ligt op 15 kilometer afstand van de snelweg de A14, en een halfuur rijden van het vliegveld van Ancona (Falconara).
€640.000

Villa Dalia 200.000,00 euro

Marche, Italië

3Slaapkamer
2Badkamer
1Picture
Prachtig vrijstaand stadshuis in liberty style , gelegen op 15 kilometer van de stad Fano en het strand. Het huis heeft een tuin van 4000 m2 en aan de achterkant een geweldig uitzicht .
€200.000

Casa Serra 180.000,00 euro

Marche, Italië

2Slaapkamer
2Badkamer
1Picture
Een prachtig stadshuis met een tuin gelegen aan de buiten muren van een prachtige burchtstad . Het huis is recent geheel gerestaureerd met zeer veel aandacht voor details en er is gebruik gemaakt van hoogwaardig bouwmateriaal.
€180.000
178 Results returned.Per Page
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.