4 - 6 oktober    |   Jaarbeurs Utrecht    |    10.00 - 17.00

Nieuws

Een vakantiewoning in Roemenië kopen, iets voor u?

Roemenië ontwikkelt zich in volle vaart als aantrekkelijk land om te verblijven, je vakantie door te brengen en te investeren.

Door de  toetreding tot de EU ondergaat Roemenië sinds enkele jaren een metamorfose; Er wordt veel geinvesteerd in allerlei voorzieningen en infrastructuur. Met een groei van het Bruto Binnenlands Product van maar liefst 4,8% in 2016 , het hoogste groeipercentage sinds 2008,  was Roemenië het land binnen de EU met de grootste economische groei.Binnenlandse consumptie was de grote aanjager van dit succes, gestimuleerd door fiscale regelingen en algemene loonsverhogingen.Het Engelse weekblad The Economist voorspelt voor 2017 een groei van 3,4% voor Roemenië, opnieuw het hoogste groeicijfer binnen de EU , voornamelijk veroorzaakt door binnenlandse consumptie.

Een vakantiewoning in Roemenië

Dit is hét moment om een vakantiewoning/tweede huis aan te schaffen in Roemenië, voor jezelf, voor je familie of voor je vrienden.En er is geen betere plek te bedenken om dat te doen dan in het magische Transsylvanië, op nog geen 2,5 uur vliegen van Amsterdam of Brussel. Transsylvanie staat bekend om zijn best geconserveerde Middeleeuwse plaatsen.De meest belangrijke steden zijn Brasov, met zijn oud Angelsaksische architectuur en ruïnes ; Sibiu met zijn kasseien straten en pasteltint gekleurde huizen en Sighisoara, met een fabelachtige ruïne op een bergtop, geheime tunnels en doorgangen en een 14de eeuwse toren klok. Naast dit alles zal je overal in aanraking komen met antiques en handgemaakte producten van de lokale bevolking.

Prachtige kastelen en steden

Als men Transsylvanië bezoekt dan ontkom je er natuurlijk niet aan om een van zijn prachtige kastelen te bezoeken. De meest bekende is het Bran kasteel, gelegen vlakbij BRASOV, een Gotisch sprookje, veelal geassocieerd met de 15de eeuwse Prins Vlad Tepes, de inspiratie voor Bram Stoker’s Dracula. Het Bran kasteel, ook wel Dracula’s kasteel genoemd, is gebouwd in 1377 en de laatste jaren gerestaureerd.In de omgeving van BRASOV vind je ook de vestingkerk van Harman, met zijn massieve 13de eeuwse Angelsaksische torens, en Prejmer, met de grootste vestingskerk van Zuidoost Europa.De Angelsaksische vestingskerken van Biertan, Calnic, Harman, Prejmer, Saschiz en Viscri staan op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Het kleine dorp Viscri is de laatste jaren bekend geworden, door de frequente bezoeken van Prince Charles, een groot fan en promotor van Transsylvanië. De Britse troonopvolger bezoekt al sinds 1998 Transsylvanië en houdt zich grotendeels bezig met de conservatie van dorpen op het platteland, en daarnaast is hij eigenaar van een aantal boerderijen die hij restaureerde en nu verhuurt aan bezoekers.De multi-etnische erfenis van Transsylvanie (inclusief Duitse en Hongaarse) komt verder prachtig tot uiting in de klederdracht, architectuur, gerechten, muziek en festivals.

Ongerepte natuur

Met zijn ongerepte natuur zijn de Karpatische bergen een thuis voor wolven, de lynx en de grootste populatie bruine beren van Europa, ongeveer 5.000 beren leven in deze bossen hier. Wilde dieren en het spotten van vogels is een van de voornaamste activiteiten van buitenlandse toeristen, naast mountainbiking, kamperen, caving, klimmen, vissen, wandelen, rafting en natuurlijk skiën in de winter.

Meer en meer buitenlandse toeristen vinden hun weg naar Roemenië: het aantal bezoekers van het land is volgens Boekarest Airport gestegen met 18% in 2016, goed voor 11 miljoen passagiers.Transsylvanië is verder prima te bereiken doordat de low-cost vliegmaatschappijen dagelijks gebruik maken van de luchthavens van Sibiu, Cluj of Tg-Mures. Ook in Brasov staat voor 2019 een nieuwe Internationale luchthaven in de planning. De landingsbaan is inmiddels gerealiseerd.

Bron: No Borders Communications

 

 

 

Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.