4 - 6 oktober    |   Jaarbeurs Utrecht    |    10.00 - 17.00

Nieuws

griekenland

Een huis in Griekenland kopen? Waar moet je rekening mee houden

Velen dromen van een tweede huis in een mooi en warm land. Frankrijk en Spanje zijn erg in trek voor een vakantiewoning in Europa. Ook Griekenland is populair. Een tweede woning in Griekenland is erg betaalbaar dankzij de gunstige huizenprijzen. Uiteraard zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je een tweede huis koopt in Griekenland.

Grieks fiscaal nummer

Ten eerste moet je een Grieks fiscaal nummer aanvragen. Met dit belastingnummer kan je in Griekenland transacties uitvoeren. Je kan het aanvragen bij een notaris (in eigen land of in Griekenland) en hebt hiervoor je identiteitskaart nodig.

Griekse bankrekening openen

Om je tweede huis in Griekenland te betalen, heb je een Griekse bankrekening nodig. Die kan je openen met een fiscaal nummer. Wat je ook nodig hebt, is je identiteitskaart en een beginbedrag om op de rekening te zetten. Dit geld zal gebruikt worden om de aankoop van de woning en de maandelijkse kosten te betalen. Het is goedkoper om dit via een Griekse bankrekening te doen dan het geld telkens rechtstreeks van je Nederlandse bankrekening over te maken.

Grieks testament

Als je een vakantiewoning wil kopen in Griekenland, is het de gewoonte om een testament te laten opstellen. Je kan dit doen bij de notaris in Griekenland. Let op: je ontvangt zelf geen kopie van het testament zoals in Nederland. De reden is dat de akte gestolen kan worden, met alle vervelende gevolgen van dien.

Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.