Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Huis kopen op Cyprus

Wonen op het eiland van de liefde

Een huis kopen op Cyprus is een goede investering als je in alle rust wil genieten van de zon. Dit kleine eiland is minder populair dan de omliggende landen Turkije en Griekenland. Toch is er een hoop moois te beleven op Cyprus.

Waarom een huis kopen op Cyprus?

Als je van eeuwenoude mythische geschiedenis houdt, is Cyprus de plek om naartoe te gaan. Cyprus is volgens velen het geboorte-eiland van Aphrodite, godin van de liefde, seksualiteit en vruchtbaarheid. Verder zijn er een hoop ruïnes die bijzondere verhalen vertellen. Invloeden vanuit Europa, Azië en Afrika hebben er samen met de lange geschiedenis (maar liefst 10.000 jaar) voor gezorgd dat je de ruïnes van prachtige Byzantijnse kerken, Romeinse villa’s en ondergrondse koningsgraven kunt bezoeken.Daarnaast ervaar je op Cyprus zowel de Griekse als Turkse cultuur. Het land wordt namelijk geregeerd door zowel Griekenland als Turkije. Vandaar dat de Cypriotische keuken ook zo lekker is. Tzatziki en hummus blijken prima samen te gaan in dit land. Wie houdt van een wijntje zit helemaal goed in Cyprus. Wist je dat de wijnproductie op Cyprus een van de oudste ter wereld is? De wijnbouw bestaat hier al meer dan 4.000 jaar! Op Cyprus kan je dan ook op verschillende plaatsen op het eiland deze wijngeschiedenis vinden. Bezoek een van de vele winery’s op het eiland en vraag om een rondleiding. Na afloop is er veelal de ruimte om de wijnen ook daadwerkelijk te proeven!

Een huis kopen op Cyprus, waar begin je?

Een vakantiewoning kopen op Cyprus is een grote stap die vaak samen gaat met een grote som geld. Daarom is het heel belangrijk om eerst een goede wensenlijst te maken. Waar moet het huis dat ik op Cyprus wil kopen aan voldoen? Denk hierbij eerst aan de stad of plaats. Cyprus is een klein land en elke stad heeft zo zijn voordelen en nadelen. Wil je een woning aan zee kopen of misschien misschien meer landinwaarts?

Huis kopen Cyprus, bekijk het aanbod vakantiewoningen te koop

Welk type huis wil je kopen op Cyprus?

Naast de stad is het belangrijk een keuze maken omtrent het type huis. Ben je opzoek naar een appartement, een villa of wil je zelf een huis opknappen? Een andere belangrijke vraag is met welk doel je het huis op Cyprus wil kopen. Gaat het puur om gebruik voor eigen vakanties, of misschien wil je er wel permanent gaan wonen. Je kan er ook voor kiezen om een huis op Cyprus te kopen voor het rendement. Bij het laatste geval is het belangrijk om uit te zoeken wat potentiële huurders zoeken. Uiteindelijk wil je het huis dan zoveel mogelijk verhuren. Eigenschappen van het huis zullen dan dus moeten aansluiten op wensen van huurders. 

Laat je informeren over het kopen van een woning op Cyprus

Bij het kopen van een huis op Cyprus kan het wel eens lastig zijn om direct alles duidelijk op een rijtje te krijgen. Hoe zit het namelijk met de regels qua hypotheek op Cyprus? Op de beurs van Second Home kan jij terecht bij makelaars uit Cyprus. Zij kunnen jou vertellen over de mogelijkheden en bieden hulp bij jouw zoektocht.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden