26 - 27 januari 2019 -  Mecc Maastricht | 8 - 10 maart 2019 Jaarbeurs Utrecht

Nieuws

oostenrijk second home

Oostenrijk: veelzijdig vakantieland voor alle seizoenen

Wie een vakantiehuis in het buitenland koopt, doet dat steeds vaker in Oostenrijk. In de winter kan je skiën en in de zomer geniet je van een actieve bergvakantie. Een tweede huis in de Oostenrijkse Alpen is een slimme investering waar je het hele jaar door van geniet!

Oostenrijk is favoriet voor investering vakantiewoning

Door de lage spaarrente besluiten veel mensen hun geld te investeren in een vakantiewoning. Vaak kiezen ze voor Oostenrijk, de zesde toeristische bestemming van de Europese Unie en na Duitsland het geliefde vakantieland van Nederlanders. In bijna elk Oostenrijks dorp zijn er landgenoten met een eigen huis, waar ze hun vakanties in alle seizoenen doorbrengen. Daarnaast verhuren ze de woning aan toeristen voor extra inkomsten.

Zomeractiviteiten

Oostenrijk is niet enkel in de winter een populaire vakantiebestemming. De overheid investeert flink in het zomerseizoen, bijvoorbeeld door de aanleg van fietspaden en de zomeropening van veel skiliften. Er is ook een waaier aan sportieve activiteiten. Naast wandelen in de bergen kan je in Oostenrijk de avontuurlijke toer op tijdens rafting en canyoning. Bovendien duurt het zomerseizoen steeds langer. Juni en september zijn naast de schoolvakanties ook echte vakantiemaanden geworden. Zo kan een vakantiehuis 20 tot 30 weken per jaar verhuurd worden, wat interessant is met het oog op rendement.

Rendement uit verhuur

Je kan je tweede woning in Oostenrijk verhuren via een verhuurmaatschappij, verbonden aan het project waarin je investeert. Hierbij krijg je doorgaans een gegarandeerd rendement. Je kan ook de verhuur in eigen beheer houden en zelf een verhuur organisatie kiezen. Dit biedt je meer bewegingsvrijheid als eigenaar. Wil je extra rendement, dan kan je kiezen voor de hypothecaire financiering van een deel van je aankoop. Oostenrijkse banken gaan tot 60% van de investering. Net als de spaarrente is ook de hypotheekrente momenteel zeer laag. Op die manier maak je een mooi rendement op je eigen geld, tot 8% per jaar.

Aanbod breidt uit

Dat vakantiewoningen in Oostenrijk in trek zijn, blijkt uit het steeds groter wordende aanbod. Er wordt heel wat gebouwd en het aantal bedden op vlak van vakantiehuizen steeg de voorbije vijf jaar met 8%. Er is sprake van een stabiele woningmarkt met schappelijke prijzen. In bepaalde dorpen wordt érg veel gebouwd en gelden vaak (te) hoge prijzen, waardoor het moeilijker wordt om te verhuren. Maar dit is geen algemene trend. Het is aan te raden om een expert in te schakelen om de juiste locatie te vinden voor je vakantiewoning, die niet te duur en goed verhuurbaar is… en waar je uiteraard ook zelf graag je vakanties wil doorbrengen!

Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.