Dromen van een tweede huis in Italië

Heeft u altijd al gedroomd een huis te bezitten, omringd door zon, verbluffende architectuur, geschiedenis, cultuur en een heerlijke keuken? Voor degenen die al deze “luxe” willen, maar vaak niet de middelen hebben om er van te genieten, kan Italië de ideale locatie zijn voor u. Op dit moment een huis kopen in Italië, zou de perfecte keus zijn.

Volgens de laatste cijfers, die een paar dagen geleden zijn vrijgegeven door Eurostat en die een analyse geven van de woningmarkt in het derde kwartaal van 2015, is Italië op het moment een van de Europese landen met de laagste onroerend goedprijzen; -2,3% in vergelijking met dezelfde periode in 2014.

Stijgende prijzen

Daarentegen is in de meeste andere landen een enorme prijsstijging geregistreerd. In feite stegen de kosten van onroerend goed met 2,3% in de eurozone en met 3,1% in de Europese Unie. Als gevolg van de economische situatie zijn er ook meer woningen op de markt dan er ongeveer 8 jaar geleden waren, wat betekent dat u kunt kiezen uit de beste, tegen lagere kosten dan u in het verleden zou hebben betaald. En bovendien is de hypotheekrente gedaald. Dus meer en meer mensen worden zich bewust van deze fantastische gelegenheid om een mooi tweede huis in Italië te kopen. Dit is zo waar, dat Gate-Away.com, de toonaangevende Italiaanse onroerendgoedsite die uitsluitend is gewijd aan internationale woningzoekenden, een enorme groei constateerde van het aantal buitenlandse kopers die, dankzij deze gunstige samenloop van omstandigheden, op zoek gingen naar hun droomhuis in Italië.

Regio

Zoals u kunt begrijpen, zal het kopen van een woning in Italië u niet zo veel kosten als de aankoop van een huis ergens anders. Maar waar? Hoewel u zou kunnen kopen in Toscane, en u zeker zou profiteren van het adembenemende landschap, de renaissancekunst en -architectuur, evenals van de heerlijke warme regio, zijn er andere en minder bekende gebieden die langzaam stijgen in populariteit, maar nog steeds onaangetast zijn door massatoerisme, die u ook uw prachtige Italiaanse verblijfplaats tegen zeer betaalbare prijzen zouden kunnen bieden. Bijvoorbeeld, u zou kunnen genieten van een prachtige boerderij in Le Marche – een adembenemende locatie, omringd door elegantie en schoonheid met stranden, baaien en kalkstenen kliffen – voor de helft van de prijs van een vergelijkbare woning in Toscane. Of Abruzzo, dat bekend staat om middeleeuwse steden op heuveltoppen, met uitzicht op de bergen en zandstranden op slechts 1 uur rijden van elkaar. Hier kunt u zeer interessante koopjes vinden. Langs de noordelijke kust, op een paar meter van de zee, fantastische appartementen van 120m², die ongeveer € 125.000,- kosten. Maar als u van een uitdaging houdt, huizen in het oude dorp van Lecce dei Marsi worden verkocht voor slechts € 1,- en, hoewel ze hoognodig gerestaureerd moeten worden, zullen ze gegarandeerd vrucht afwerpen.

Maar aarzel niet! Zowel de hypotheekrente en de vastgoedprijzen in Italië zullen binnenkort weer stijgen, dus nu is het de ideale tijd om te profiteren. Voor de prijs van slechts € 1,- zou u de eigenaar kunnen zijn van een tweede huis in mooi, adembenemend Italië, en steeds weer genieten van de rijke cultuur van een prachtig land.

Bron: Gate-Away.com

Gerelateerde berichten

Bekijk

Webinar: Een huis kopen in Italië

Het kopen van een tweede woning is een serieuze zaak. Door je goed te laten informeren en gebruik te maken van de kennis en ervaring van experts, kom je goed voorbereid uit de startblokken. Second Home organiseert daarom op regelmatige basis webinars met deskundigen. Zij delen hun kennis over alle praktische, juridische en fiscale onderwerpen die bij de aankoop en het bezit van een tweede huis een cruciale rol spelen.

Bekijk

Een huis kopen in Piemonte: de verborgen schat

De regio Piemonte in Noord Italië staat (nog) niet in de schijnwerpers. Als onopvallende tegenhanger van het welbekende Toscane en Umbrië, begint dit stukje Italië steeds meer kopers aan te trekken die op zoek zijn naar een karakteristiek Italiaans huis, tegen een lage prijs. Sinds enkele jaren worden hier dan ook haast ongemerkt de mooiste plekjes aan buitenlanders verkocht. Het bijna 11.000 ha door UNESCO gecertificeerd grondgebied laat niets te wensen over voor wie zoekt naar Italiaanse authenticiteit. De Piemontesen ontvangen de nieuwkomers met open armen en zien hun zo geliefde maar verlaten familiebezit een nieuwe bestemming krijgen.

Bekijk

Geen belasting op Siciliaans vakantiehuis

Droom je van een vakantiehuis in Italië? Dan zullen de plannen van de nieuwe Italiaanse regering je als muziek in de oren klinken.

Bekijk

Blijvende interesse in Italiaanse vakantiehuizen

Naast een vakantiewoning in Portugal, Spanje of Frankrijk blijft ook de interesse in een tweede woning in Italië groeien. Wie investeert in vastgoed

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden