Een tweede huis in Italië in 2016?

Hoewel de Italiaanse economie moeite heeft zich te herstellen na de crisis van de afgelopen jaren, zijn er toch enkele veelbelovende tekenen dat er langzaam groene scheutjes komen piepen. Het IMF voorspelt economische groei voor dit jaar en volgend jaar, terwijl de centrale bank zelfs nog optimistischer is over herstel.

De vastgoedprijzen in Italië daalden met meer dan 3% in 2015 (bron: Knight Frank Global Property Index), maar het recente economisch herstel kan ook leiden tot een langverwachte verandering in fortuinen voor de vastgoedmarkt.

Italianen zijn nu meer geneigd om terug geld uit te geven omdat ze meer vertrouwen krijgen in hun vooruitzichten voor de toekomst. De werkloosheid in Italië zou wel eens kunnen dalen tot onder 11% op nationaal niveau tegen 2017, wat de eerste keer zou zijn in lange tijd.

Helaas is er één grote kink in de kabel wanneer het gaat over economische aangelegenheden in Italië: de kloof tussen noord en zuid. Deze kloof bestaat al sinds mensenheugenis en de problemen zijn diep verankerd. Italië is beroemd om zijn ijs en als je je het land voorstelt als een groot ijshoorntje met het beste bovenaan, dan krijg je een goede voorstelling van waar het grootste deel van de investeringen en economische welvaart te vinden zijn.

Nu, dit alles mist het punt van Italië. Je koopt geen vastgoed in Italië om geld te verdienen, je koopt in vastgoed in Italië omdat je houdt van het klimaat, de levensstijl en het moeiteloze gevoel voor stijl dat zich overal uit: van de wagens tot de kleren en interieur.
Italië is beroemd om zijn ijs en als je je het land voorstelt als een groot ijshoorntje met het beste bovenaan, dan krijg je een goede voorstelling van waar het grootste deel van de investeringen en economische welvaart te vinden zijn.

Zoals overzeese vastgoedjagers met interesse in Italië wel zullen weten, is Italië veel meer dan zijn historische hoofdstad en zullen er heel wat kansen zijn om vastgoedkoopjes te doen.
De beste gebieden om te investeren zijn deze die ingeklemd liggen tussen Noord- en Zuid-Italië. Terwijl Toscane een platgetreden pad is voor Britten, zijn er ook minder goed verkende gebieden zoals de Abruzzen, die een aantrekkelijke combinatie van spectaculaire landschappen met een ongerept karakter en vastgoed aan bodemprijzen bieden.

Voor wie van plan is vastgoed te kopen in Italië in 2016 is het een zaak van hoe eerder hoe beter om te kunnen profiteren van de huidige prijzen. De Bank van Italië heeft voorspeld dat het bruto binnenlands product (BBP) zal worden versterkt door een stijging van de binnenlandse vraag.

Dit kan leiden tot een gestage stijging van vastgoedprijzen in de meer gewilde regio’s van Italië tegen eind 2016. Voeg daarbij nog een gunstige wisselkoers van de Euro en er is zelden een beter moment geweest om te investeren in een vakantiestek in Italië.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Webinar: Een huis kopen in Italië

Het kopen van een tweede woning is een serieuze zaak. Door je goed te laten informeren en gebruik te maken van de kennis en ervaring van experts, kom je goed voorbereid uit de startblokken. Second Home organiseert daarom op regelmatige basis webinars met deskundigen. Zij delen hun kennis over alle praktische, juridische en fiscale onderwerpen die bij de aankoop en het bezit van een tweede huis een cruciale rol spelen.

Bekijk

Een huis kopen in Piemonte: de verborgen schat

De regio Piemonte in Noord Italië staat (nog) niet in de schijnwerpers. Als onopvallende tegenhanger van het welbekende Toscane en Umbrië, begint dit stukje Italië steeds meer kopers aan te trekken die op zoek zijn naar een karakteristiek Italiaans huis, tegen een lage prijs. Sinds enkele jaren worden hier dan ook haast ongemerkt de mooiste plekjes aan buitenlanders verkocht. Het bijna 11.000 ha door UNESCO gecertificeerd grondgebied laat niets te wensen over voor wie zoekt naar Italiaanse authenticiteit. De Piemontesen ontvangen de nieuwkomers met open armen en zien hun zo geliefde maar verlaten familiebezit een nieuwe bestemming krijgen.

Bekijk

Geen belasting op Siciliaans vakantiehuis

Droom je van een vakantiehuis in Italië? Dan zullen de plannen van de nieuwe Italiaanse regering je als muziek in de oren klinken.

Bekijk

Blijvende interesse in Italiaanse vakantiehuizen

Naast een vakantiewoning in Portugal, Spanje of Frankrijk blijft ook de interesse in een tweede woning in Italië groeien. Wie investeert in vastgoed

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden