Een huis kopen op Curaçao interessant voor particulieren én bedrijven

Curaçao is al jarenlang een populaire bestemming voor het kopen van een vakantiewoning. Door het zonnige klimaat en de nabijheid van de zee is het er aangenaam wonen. Ook voor bedrijven is het een interessante uitvalsbasis dankzij het voordelige belastingstelsel.

Een huis kopen met aangenaam klimaat

De populariteit van Curaçao begon in de jaren ’80 na de opening van een groot hotel. Sindsdien ontwikkelde het eiland, sinds 2010 een onafhankelijk land binnen het Koninkrijk der Nederlanden, zich tot een populaire vakantiebestemming voor mensen die houden van zon, zee, strand en golf. De ligging van Curaçao in het zuidelijke deel van de Caribische Zee zorgt voor een aangenaam klimaat, met dag- en nachttemperaturen tussen 26 en 31 graden en een verkoelend windje.

Curaçao is een prachtig eiland met tal van mooie stranden en baaien. Populair bij watersporters is het onbewoonde Klein Curaçao. Als je op dit eiland in de zee gaat, is het mogelijk dat je opeens tussen de schildpadden zwemt! Ook voor golfers is het een populaire bestemming. Op het eiland bevinden zich goed uitgeruste golfbanen.

Interessant fiscaal regime voor bedrijven

Door het voordelige belastingstelsel is Curaçao een aantrekkelijke uitvalsbasis voor ondernemingen. In de ‘e-zone’ kunnen ondernemingen zich vestigen die klanten buiten het eiland bedienen. In deze zone geldt een winstbelastingtarief van slechts 2 procent. Dit trekt heel wat bedrijven aan. Een vakantiewoning op Curacao kopen is hierdoor zeer aantrekkelijk.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Nieuwe regels tweede huis bezitters Curaçao

Onroerende zaak belasting op Curaçao, op 1 januari 2014 is de Landsverordening onroerendezaakbelasting in werking getreden.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden