26 - 27 januari 2019 -  Mecc Maastricht | 8 - 10 maart 2019 Jaarbeurs Utrecht

Nieuws

Huis kopen in Griekenland wint aan populariteit

Het aantal toeristen dat op vakantie gaat naar Griekenland zit de laatste tijd stevig in de lift. Daarnaast zijn er ook steeds meer mensen die er een vakantiewoning kopen. Ze kunnen een mooi rendement halen uit het verhuur van hun vastgoed.

Investeren in een vakantiewoning in Griekenland

De laatste jaren gaan alsmaar meer mensen op vakantie naar Griekenland. Ook het aantal mensen dat er een vakantiehuis koopt stijgt aanzienlijk. De Bank van Griekenland spreekt van een stijging van maar liefst 61,7% in de instroom van buitenlands kapitaal voor de aankoop van onroerend goed in het eerste kwartaal van 2017. Als deze trend zich verderzet tijdens de rest van het jaar, zal er in totaal zo’n 430 miljoen euro in Grieks vastgoed geïnvesteerd zijn vanuit andere landen. Ter vergelijking: in 2016 was dit nog 270 miljoen euro, ook al een stijging van 45% ten opzichte van 2015. De kopers van Grieks vastgoed komen in hoofdzaak uit Nederland, België, Italië, Frankrijk, Zwitserland, Duitsland en Scandinavië.

Verhuur van vakantiehuizen in de lift

Ook de verhuur van vakantiehuizen in Griekenland is aan een opmars bezig. Veel eigenaren van een tweede huis verhuren hun woning om extra inkomsten te genereren. Het verkrijgen van een verhuurvergunning is namelijk veel eenvoudiger geworden. Voor verhuur tot 3 maanden in het jaar is er zelfs geen vergunning meer nodig. Veel huiseigenaren laten het verhuur van hun vakantiewoning over aan een professionele instantie. Op die manier zijn 20 verhuurde weken (of meer!) per seizoen geen uitzondering, waardoor er mooie rendementen te halen vallen.

Mocht je overwegen om een tweede woning aan te schaffen in het Zuiden, dan is Griekenland zeker een interessante optie!

Bron: Elxis, thuis in Griekenland

 

Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.