Januari 2018 - Mecc Maastricht  | Maart 2018 -  Jaarbeurs Utrecht 

Pian del Nasso

€960.000

Liguria, Italië

Gegevens
Woning ID : 4707
Prijs : €960.000
Bouwjaar : 1550
Woning type : Villa
Slaapkamers : 12
Badkamers : 6
Type bouw : Bestaande bouw
Locatie: : Bos / natuur
Bebouwde opp. : 650 m²
Perceel opp. : 8,200 m²
Omschrijving

Heeft u lef en wilt u echt uw levensstijl veranderen?

Het kopen van ons “little paradise” Pian del Nasso (vraagprijs 960.000 euro) kan uw kans zijn om dit te verwezenlijken en om te wonen en te werken in Italië. Ons landgoed (8,2 ha) is gelegen op de grens van Liguria en Piemonte, op 35 km van de Middellandse Zee en in de buurt van de beroemde wijngebieden van Zuid-Piemonte.

Een beetje geschiedenis.

Wij, de Nederlandse eigenaren, kochten het landgoed in 1999. Onze belangrijkste overwegingen om Pian del Nasso te kopen waren de ligging van het landgoed in een open vallei omsloten door twee riviertjes, de aanwezigheid van meerdere gebouwen, een oude watermolen en de oude gewelven van de boerderij (nu in gebruik als onze keuken).
Belangrijk voor ons was ook Noord-Italië op één dag rijden van Nederland, de afstand van het dorp en de nabijheid van de Middellandse Zee, dit alles in een typisch Italiaanse omgeving met vriendelijke mensen. Aanvankelijk was het de bedoeling om in een rustig tempo een aantal renovaties uit te voeren en om uiteindelijk er na 10-15 jaar vast te gaan wonen. De realiteit was dat we onze banen opgaven in 2001, ons huis in Nederland verkochten en een nieuwe fase in ons leven zijn gestart met de renovatie van het huis, het begeleiden van buitenlanders op zoek naar een tweede woning in de regio en de verhuur van onze toeristische accommodaties.
Tijdens deze laatste vijftien jaar was er een toenemend aantal toeristen die hun weg vonden naar de Langhe regio van Zuid-Piemonte en Ligurië. Het is een culinair centrum met gerenommeerde wijngebieden in een prachtige natuurlijke omgeving waar het authentieke landelijk erfgoed overal aanwezig is. Dit relatief kleinschalige toerisme groeit nog steeds, maar gelukkig blijft het gebied net zo rustig, mooi en authentiek zoals het altijd was: het is een plek voor kenners en fijnproevers geworden.
In 2017 is Pian del Nasso een kleinschalige en succesvolle high-end vakantieplek. De bestaande accommodaties onderscheiden zich door authentieke gebouwen, degelijke renovaties, alles volgens hedendaagse normen zoals gemak en comfort, een smaakvolle inrichting, volledig ingerichte keukens, snel internet en Wi-Fi en een verwarmd zwembad. En het belangrijkste: absolute privacy die wordt gewaarborgd door veel ruimte, voelbare aanwezigheid van de natuur, prachtige uitzichten en … stilte en rust. Pian del Nasso is omgeven door een heuvelachtig open landschap met weilanden en bossen en grenst aan het regionale natuurpark van Piana Crixia. Verder grenzen we aan een groot landgoed behorende tot de leden van de ‘Wilderness” vereniging.
De totale oppervlakte van het landgoed is 8,2 hectare; ongeveer 3,7 hectare is relatief vlak grasland, ook geschikt voor het houden van paarden of het telen van gewassen, en de resterende 4,5 hectare is bos. De totale oppervlakte van de gebouwen is ongeveer 1100 m2 waarvan 650 m2 bewoonbare oppervlakte, 300 m2 overige gebouwen en 150 m2 overdekte terrassen. Op het terrein van Pian del Nasso rust een resterend bouwquotum van 500 m2 die kan worden gebruikt voor toekomstige uitbreiding.

uitbreidingsmogelijkheden

Voor toekomstige ontwikkelingen is er een lopend project om de toeristische accommodaties uit te breiden; goedkeuring door de regio Ligurië in 2017 *). Dit kleinschalige “villaggio turistico” biedt de mogelijkheid om een zestal moderne ecologische lodges te realiseren, elk met veel leefruimte, een grote eigen tuin en een uniek uitzicht. Renovatie van bestaande gebouwen blijft ook mogelijk. Het doel is om de optimale schaal te creëren voor een unieke vakantieplek met absolute privacy, rekeninghoudend met de aanwezige natuurlijke omgeving zonder een overcapaciteit te creëren van een bezoekers en last but not least: voldoende winstgevendheid.
Het huidige renovatieplan van de stal omvat een centrale gemeenschappelijke multifunctionele ruimte: de installatie van een grote moderne open keuken die kan worden gebruikt voor het koken en eten in groepsverband, lessen en trainingen, bibliotheek, expositieruimte, kunst creatie en promotie – een plek om te ontmoeten en om samen dingen te doen. De aanleg van een greenery met beschikbaarheid van verse groenten en het gebruik van de steenoven voor brood en pizza zijn een deel van de gemeentelijke activiteiten.

*) De op dit moment ingediende bouwplannen kunnen worden aangepast en de uitvoering ervan is niet verplicht. De kosten voor deze bouwvergunning zijn volledig voor de verkoper.

Kenmerken
Zwembad
Tuin
Patio
Parkeerplaats
Gemeubileerd
Garage
Adres
Land : Italië
Provincie : Liguria
Plaats : Piana Crixia
Postcode : 17058
Bezoek ons op de volgende beurzen:
Pian del Nasso
00390195704005
Pian del Nasso
Pian del Nasso 1
17058 Pian Crixia
Italië
Contact
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.