8 - 10 maart    |   Jaarbeurs Utrecht    |    10.00 - 17.00

Idyllisch huis Saar-Hunsrueck

€115.000

Rheinland-Pfalz, Duitsland

Gegevens
Woning ID : 7896
Prijs : €115.000
Bouwjaar : 1963
Woning type : Vrijstaande recreatiewoning
Slaapkamers : 2
Badkamers : 1
Type bouw : Bestaande bouw
Locatie: : Bos / natuur
Bebouwde opp. : 80 m²
Perceel opp. : 3,200 m²
Omschrijving

Wegens gezondsheidsredenen te koop ons sprookjesachtige huis in DE Hunsrück/Noord-Saarland, tussen Steinberg (ca 2 km) en Wadern (ca 2-3 km), op een stuk grond (eigendom) van ruim 3000 m2. In een bosrijke omgeving, maar slechts 600 meter van het dorp (900 inwoners). Ideaal voor natuurliefhebbers, mensen met honden, geitenhouders, buitenlui, jagers…

*** Let op: 10000 in prijs verlaagd: dit om 2 terrassen strak te laten betegelen (indien gewenst, voor ons niet nodig) en een nieuwe laminaatvloer in de woonkamer te laten leggen ***

Het huis
Het oorspronkelijke huis heeft een woonoppervlak van ca 65 m2 en heeft een aangebouwde serre van ca 24 m2 (ca 3,5×7) over de breedte (7 m) van het huis. Indeling: entree, woonkamer/keuken (ca 35 m2), grote slaapkamer (ca 12 m2), kleine slaapkamer/kantoor (ca 4 m2), badkamer met douche, wastafel en toilet en een kleine bergruimte voor schoonmaakspullen e.d. Vanaf de woonkamer kom je via de achterdeur op een groot terras (West). De entree heeft een vlizotrap naar de bergzolder (ca 35-40 m2). Het huis is geïsoleerd (wanden en plafond) en bevat dubbel glas.
Vanaf de serre is er een prachtig uitzicht, via het oost-terras, op de opgaande zon (vrij uitzicht).
Het huis is volledig onderkelderd met totaal 4 ruimtes. De oliekelder met olietank (1000 liter), een garage met wasmachine en droger, een ruimte met de watermeter, en een ruimte om te klussen. Het huis is tegen een flauwe helling aangebouwd, zodat de kelder tevens garage is.

Voor het huis geldt vaste(!) bewoning. Van een dergelijk huis, met vaste aansluitingen en met zoveel eigen grond en voldoende woonoppervlak, is niet zo snel een tweede meer te vinden in Saarland. De meeste andere vakantiehuizen in de directe omgeving zijn niet bedoeld voor vaste bewoning, en hebben vaak geen water.

Let op: het getoonde weggetje langs het huis (zie foto’s) is eigendom en loopt dood bij de achterburen. Hier lopen dus geen vreemden. Er zijn dus totaal 2 huizen, het huis van ons en dat van de achterburen, op een perceel met een totale omvang van ca 8000 m2 (omheind door een gaashek).

We hebben de laatste jaren veel geïnvesteerd in dit huis omdat ons doel was hier na ons pensioen vast te gaan wonen:
– Stuk grond (1500 m2) bijgekocht van achterbuur (notarieel vastgelegd!), zodat ons grondstuk een natuurlijke grens heeft
– tuinhek geplaatst
– Nieuw terras (op het westen): tegelwerk, stucwerk
– Serre voorzien van dubbelglas (huis is nu volledig voorzien van dubbele beglazing)
– Nieuw plafond in de woonkamer/keuken, tegelijkertijd het plafond geïsoleerd
– Zolder geheel betimmerd en daarmee beloopbaar gemaakt
– Vlizotrap geïnstalleerd
– Binnen en buiten geschilderd
– Zware veloursgordijnen, ook in de serre
– Serre voorzien van een massief eiken vloer. Wanden betimmerd met hout
– Nieuwe houtkachel (serre), nieuwe oliekachel (woonkamer)
– Nieuwe elektrische kachels
– nieuw toilet
– Nieuwe inbouwapparatuur keuken (elektrisch inbouw fornuis, koelkast, afzuigkap)
– Nieuwe wasmachine en droger
– Grind rondom het huis, grilplaatsen gemaakt, houtopslag gemaakt
– TV en schotel
– Wifi aansluiting laten maken
– Huisalarm van Abus (wordt onderhouden ieder jaar door een firma)
– vloerbedekking laten leggen in de slaapkamer
– Het nodige gekocht voor huis en tuin, variërend van afvalbakken, bed, stoelen, koffiezetapparaat, eettafel en stoelen en verlichting tot aan Husqvarna bosmaaier en kettingzaag (meeste blijft staan, overeen te komen)
In de tuin is een thee/grilhuis, waar we regelmatig ’s zomers eten. De grilplaats is er naast. Ook naast het huis hebben we een grilplaats. En een houtopslag.

Aansluitingen en energie
Het huis wordt verwarmd middels oliekachel en houtkachel. De oliekachel kan worden vervangen door een houtkachel of pelletkachel indien gewenst. In de beide slaapkamers hebben we elektrische radiatoren opgehangen die de slaapkamer snel warm krijgt. Normaal hebben we die nooit aan, uitsluitend als we ’s avonds laat aankomen in de winter. De badkamer kan worden verwarmd middels een straalkachel.
Het water wordt verwarmd door een Durchlauferhitzer (badkamer) en boiler (keuken)
Riool gaat naar de beerput en vervolgens via een overloop naar de Kleinklaeranlage, wat sinds 2015 verplicht is in Duitsland
Wifi en vaste telefoonaansluiting.
Een nieuw Abus huisalarm

Interesse gewekt? dan kunt u me bellen en eventueel (ook in Nederland) langskomen voor meer informatie en kennismaking.

Kenmerken
Tuin
Openhaard
Dakterras
Parkeerplaats : 2
Gemeubileerd : Volledig gemeubileerd
Garage
Adres
Land : DE
Provincie : Rheinland-Pfalz
Plaats : Wadern-Morscholz
Postcode : 66687
Bezoek ons op de volgende beurzen:
Vrieze
0612430728
Vrieze
Assendelft
Nederland
Contact
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.