4 - 6 oktober    |   Jaarbeurs Utrecht    |    10.00 - 17.00

Nieuws

Tips & Tricks: vakantiehuis kopen in Frankrijk

Wie droomt er niet van, een tweede huis in een zonovergoten oord? Een eigen huis in het buitenland: je hoort het steeds meer. Frankrijk is al jaren een zeer populaire bestemming als het gaat om het kopen van een vakantiehuis.

Interessant: prijzen per populair departement

Ondanks stijgende prijzen maar lage rente blijft de Franse vastgoed markt heel aantrekkelijk, vooral aan de kuststrook. Hoe dichter je bij de zee komt, hoe hoger de prijsklasse afhankelijk van de stad en het soort vastgoed wat je hier koopt. Een huis aan zee kan dubbel zoveel geld kosten als een gemiddeld huis ergens anders in de regio. Het is van belang om eerst een keer naar Frankrijk af te reizen en de verschillende departementen te bezoeken met ieder een eigen karakter. Bekijk de tabel hieronder voor een overzicht van prijzen per vierkante meter in verschillende departementen:

DepartementPrijs/m²
Alpes-Maritimes€4.150
Var€3.500
Bouches-du-Rhône€2.960
Pyrénées-Atlantiques€2.010
Vendée€1.840
Finistère€1.530

 

Een paar handige tips tijdens het kopen van uw huis in Frankrijk

  • – Als je besluit een makelaar in te schakelen, let erop dat de makelaar beschikt over de verplichte carte professionele. Alleen met dit document mag hij bemiddelen in vastgoed in Frankrijk.
  • – Als je een lening wil aanvragen of geld wil overmaken om de koop te verzegelen, is het nodig om een rekening te openen in Frankrijk.
  • – Onderzoek doen naar verschillen tussen tarieven in commissie van kantoren is slim. Een verschil in commissie van 5 of 10% is toch erg groot en kan je veel schelen.
  • – Je bent officieel eigenaar van het huis zodra je over een compromis de vente Dit document houdt in dat je het huis moet verzekeren tegen onder andere brand en diefstal. Check of je bij je huidige verzekeringmaatschappij kunt verzekeren of niet.
  • – Wees niet bang om te onderhandelen over de prijs in Frankrijk, want veel huizen worden daardoor verkocht voor 5-10% goedkoper dan de oorspronkelijke vraagprijs.
  • – Koop een woning in het laagseizoen, wanneer er minder toeristen zijn en de huizenmarkt een stuk rustiger is.

 
Bron: Dop Makelaars

Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.