4 - 6 oktober    |   Jaarbeurs Utrecht    |    10.00 - 17.00

Nieuws

Vakantiewoning in Macedonië: fiscaal aantrekkelijk en lage kosten

Wilt u optimaal gebruik maken van fiscale voordelen bij de aankoop van uw tweede woning ? Begrijpelijk, na 1 januari 2017 nam de gemiddelde belasting druk op uw vermogen waarschijnlijk toe.

Ook u kunt ontsnappen aan deze jaarlijkse vermogens rendementheffing. Kom een kijkje nemen over de grens.
U betaalt namelijk geen belasting over uw buitenlandse vakantiewoning in Nederland, maar in het land waar de woning staat. U kunt dus optimaal gebruik maken van het gunstig fiscaal klimaat van het desbetreffende land. Macedonië is zo’n land binnen Europa, een markt in opkomst met een groeiend aantal toeristen en een heel aangenaam (belasting) klimaat. Macedonië heeft met Nederland een bilateraal belastingverdrag, welke dubbele belastingheffing voorkomt.

Wellicht is rekening houden met de kosten voor levensonderhoud bij de aankoop van een tweede woning daarnaast ook niet zo’n gek idee, er bestaan namelijk grote verschillen tussen de diverse landen in Europa. Noorwegen is verreweg het duurste (vakantie)land om te leven, gevolgd door Denemarken, Zwitserland en IJsland.

Macedonië is in Europa qua kosten levensonderhoud het goedkoopst, ruim de helft goedkoper dan Nederland. Daarnaast is Macedonië het meest populair ten opzichte van andere goedkope bestemmingen. De grote touroperators investeren ieder jaar meer in Macedonië, omdat het land een ieder veel te bieden heeft.

Macedonië is een prachtig land met een gematigd mediterraan klimaat en veel bergen,bossen en meren en het is bijna net zo groot als Nederland. Het telt ca. 1.8 miljoen inwoners. Het ligt nog vóór Griekenland met de landsgrens ca. 1900 km vanaf Utrecht en prima wegen. Macedonië is heel goed bereikbaar met directe vluchten vanuit Amsterdam, Eindhoven, Brussel en Dortmund.
De streek Ohrid met zijn gelijknamige kristalheldere meer ,, de Parel van de Balkan’’ heeft een rijke historie en valt derhalve onder de bescherming van Unesco, deze staat massa- en hoogbouw niet toe. Daarnaast heeft dit gebied een heerlijk klimaat, adembenemende natuur,een boeiende cultuur en een economische groei van 3,2%.

Mocht u zelfs nog aanvullende plannen hebben om b.v. te emigreren, uw AOW mee te nemen of een bedrijf te starten, dan is het goed te weten dat de inkomsten belasting en het belastbaar inkomen uit aanmerkelijk belang maar één tarief kent in Macedonië;
namelijk 10 procent en een gemiddelde totale belastingtarief van slechts 7,4 procent.

Met de nieuwe regels hier in box 3 over u vermogen ;

VermogenFictief rendementEffectieve vermogensrendementsheffing
25.000 – 125.000 euro2.9%0.87%
125.000 – 1.025.000 euro4.7%1.41%
1.025.000 euro en hoger5.5%1.65%

 

Bent u mogelijk beter af in Macedonië daar wordt uw woning slechts belast met 0,01%, dus heeft u een woning van € 125.000,- dan betaald u maar € 125,- per jaar over dit vermogen.

 

Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.