4 - 6 oktober    |   Jaarbeurs Utrecht    |    10.00 - 17.00

Nieuws

Een vakantiewoning is Oostenrijk kopen blijft populair

In vergelijking met de Nederlandse tweede huizenmarkt was er in Oostenrijk tijdens de crisis geen daling van de vraag naar vakantiewoningen. Ondanks de prijsstijging bleef de interesse vanuit Duitsland en Oostenrijk onverminderd groot. Er was tijdelijk minder interesse vanuit Nederland maar sinds een paar jaar trekt die weer aan.

Tweede woning in Oostenrijk

Nederlanders beschouwen een tweede woning in Oostenrijk in hoofdzaak als een goede belegging, die hen in tegenstelling tot een spaarrekening een mooi rendement oplevert dankzij de huurinkomsten. Uiteraard vinden ze het fijn om er zelf enkele weken per jaar op vakantie te gaan, zowel ’s zomers als in de winter. Nederlanders houden van Oostenrijk door de gemoedelijke sfeer. De prijzen van het vastgoed en van het levensonderhoud swingen er niet de pan uit. Veel skigebieden in de regio’s Salzburgerland, Tirol en Vorarlberg zijn ook populair tijdens de zomermaanden.

Luxueus vakantiehuis in trek

Er is een stijgende vraag naar woningen van kwalitatief hoog niveau. Mensen willen tijdens hun vakantie van dezelfde luxe en comfort genieten als thuis. Ze verlangen naar een huis met een sauna, een open haard, een goed uitgeruste keuken en een wasmachine, bij voorkeur in combinatie met centrale voorzieningen zoals een zwembad, massage- en fitnessruimte, restaurant, lounge, bar en kinderanimatie. Luxewoningen hebben het hele jaar door een betere bezetting en toeristen zijn bereid om er meer voor te betalen.

Aankoopprijs van een vakantiewoning in Oostenrijk

Nieuwbouwappartementen in de prijsklasse van 300.000 tot 500.000 € worden het meest verkocht. Ze worden doorgaans gefinancierd met zo’n 40 % eigen middelen en de overige 60 % met een hypotheek bij een Oostenrijkse bank. De aankoopprijs bevat niet alleen het appartement maar ook een plaats in de parkeergarage, de volledige inrichting en alle bijhorende faciliteiten.

Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.