4 - 6 oktober    |   Jaarbeurs Utrecht    |    10.00 - 17.00

Nieuws

Een vakantiewoning kopen in 2017?

Een huis op een idyllische bestemming, ver weg van de drukte van alledag: dromen we daar niet allemaal eens van? Door de lage rente op spaargeld, de stijgende inflatie en de gedaalde huisprijzen is de aankoop van een vakantiehuis interessanter dan ooit. 

Stijgende vraag naar vakantiewoningen

Op de bank brengt spaargeld nauwelijks nog iets op en beleggen is een risico. Daarom is het een slimme zet om te investeren in een tweede huis. Bovendien zijn de huisprijzen de voorbije jaren flink gedaald, wat het nog interessanter maakt. In tegenstelling tot de dalende huisprijzen is de vraag naar tweede huizen vanuit Nederland in stijgende lijn. Dit komt door de wijziging van de vermogensrendementsheffing, die op 1 januari 2017 van kracht ging. Wie meer dan 245.000€ bezit, moet nog meer geld afstaan aan de fiscus. Het gevolg is dat veel Nederlanders een huis in het buitenland kopen om deze belasting te vermijden. In bepaalde landen zijn er namelijk vrijstellingen voor de vermogensbelasting. Toch is de fiscale wijziging op zich geen reden om plots een tweede huis te gaan kopen. Je betaalt wel plaatselijke belastingen en een huis vergt sowieso heel wat onderhoud. Denk er dus goed over na!

Inspiratie en informatie

De Second Home Beurs in Utrecht is dé plek om inspiratie op te doen voor je vakantiewoning bij 160 exposanten uit 25 landen. Je vindt er onder andere een ruim aanbod voor de Nederlandse Antillen en ook Oost-Europa is goed vertegenwoordigd met standhouders uit Hongarije, Bulgarije, Roemenië, Macedonië en Montenegro. Daarnaast kan je op de Second Home Beurs terecht voor financieel, fiscaal en juridisch advies voor de aankoop van een vakantiewoning. Op de beursvloer en tijdens seminars voorzien experts je van de nodige informatie.

 

Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.