Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Belastingen op Aruba bij het kopen van een vakantiewoning

Aruba, een prachtige Caribische eiland. Het trekt steeds meer mensen aan die dromen van een eigen vakantiehuis in de tropen. Maar voordat je jezelf op een strandbedje positioneert en je onderdompelt in het azuurblauwe water, is er werk aan de winkel. Het is namelijk verstandig om op de hoogte te zijn van de verschillende belastingen die bij het kopen van een vakantiewoning op Aruba komen kijken.

 

1. Overdrachtsbelasting: de eerste hobbel

Een van de eerste belastingen waar je mee te maken krijgt is de overdrachtsbelasting. Deze belasting wordt berekend over de aankoopprijs van de woning en moet worden betaald door zowel de koper als de verkoper. Het standaardtarief voor overdrachtsbelasting op Aruba is momenteel 6%, maar het is belangrijk om te weten dat de regelgeving kan veranderen. Het is dus raadzaam om de meest recente informatie te raadplegen.

 

2. Onroerendezaakbelasting (OZB): jaarlijks terugkerende kosten

Naast de overdrachtsbelasting zijn er jaarlijks terugkerende kosten, waaronder de onroerendezaakbelasting (OZB). Deze belasting is gebaseerd op de waarde van de onroerende goederen en wordt geheven door de overheid van Aruba.

De tarieven variëren afhankelijk van de vastgestelde waarde van je vakantiewoning. Het is goed om te weten dat de OZB jaarlijks kan worden bijgewerkt. Raadpleeg dus regelmatig de laatste cijfers.

Belastingen en een huis op Aruba 

3. Inkomstenbelasting: verhuur je vakantiewoning slim

Als je overweegt je vakantiewoning op Aruba te verhuren, moet je ook rekening houden met de inkomstenbelasting. Aruba belast het inkomen dat wordt gegenereerd door de verhuur van onroerend goed. Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de actuele belastingtarieven en regelgeving met betrekking tot inkomsten uit verhuur. Het kan slim zijn om een lokale belastingadviseur in de arm te nemen om ervoor te zorgen dat je alle fiscale voordelen benut en mogelijke valkuilen vermijdt.

 

4. Toeristenbelasting: gastvrijheid met een prijskaartje

Wanneer je je vakantiewoning op Aruba verhuurt aan toeristen, ben je ook onderhevig aan toeristenbelasting. Deze belasting wordt geheven over de huurprijs die je in rekening brengt aan je gasten. Houd er rekening mee dat het tarief kan variëren afhankelijk van de duur van het verblijf en het type accommodatie dat je aanbiedt.

 

5. Vastgoedbelasting: een stukje eigendom op Aruba

Een andere belasting waarmee je te maken kunt krijgen bij het bezitten van een vakantiewoning op Aruba is de vastgoedbelasting. Deze belasting wordt geheven over de waarde van het onroerend goed en kan variëren op basis van verschillende factoren. Waaronder de bestemming van het pand en het gebruik ervan.

 

Conclusie: laat je goed informeren

Het kopen van een vakantiewoning op Aruba kan een spannende onderneming zijn, maar het is van cruciaal belang om goed geïnformeerd te zijn over de belastingen die ermee gepaard gaan.

Overdrachtsbelasting, onroerendezaakbelasting, inkomstenbelasting, toeristenbelasting en vastgoedbelasting zijn allemaal aspecten waarmee je rekening moet houden. Het is verstandig om lokale belastingadviseurs te raadplegen en actuele bronnen. Zo kan je bijvoorbeeld de Aruba Landendesk regelmatig checken voor de laatste updates.

Dus, voordat je jezelf verliest in de tropische schoonheid van Aruba, zorg ervoor dat je de belastingzaken op orde hebt. Op die manier kun je optimaal genieten van je stukje paradijs, zonder onaangename verrassingen op fiscaal gebied. Veel plezier met het vinden van jouw perfecte vakantiehuis op dit betoverende eiland!

 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huis kopen op Bali: Alles wat je moet weten

Droom je ervan om een vakantiewoning te kopen op Bali? Deze tropische parel staat bekend om zijn adembenemende stranden, culturele rijkdom en gastvrije bevolking. Maar voordat je die droom waarmaakt,

Bekijk

Een huis kopen in Polen: Stap voor stap naar jouw vakantiewoning

Ben je op zoek naar je eigen plekje onder de Poolse zon (of sneeuw), een plek waar elke dag aanvoelt als vakantie? Polen biedt een schat aan opties voor Nederlanders die dromen van een vakantiewoning.

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Noorwegen: populaire locaties

Wat zijn nu populaire locaties om een vakantiewoning te kopen in Noorwegen en wat moet je weten over prijzen en verhuurpotentieel?

Bekijk

Persbericht: Nederlanders massaal op zoek naar woning buitenland

Utrecht, 24 maart 2024 - Dit weekend heeft de Second Home Beurs in Utrecht een opvallend record geboekt met ruim 13.000 bezoekers die massaal op zoek waren naar een woning in het buitenland. De toename van 40% in vergelijking met de vorige editie in september bevestigt de groeiende trend onder Nederlanders om hun horizon te verbreden en te investeren in vastgoed over de grens.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden