Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Het startpunt naar jouw droomhuis op Bonaire

Droom je wel eens van wakker worden met het geluid van golven, omringd door een paradijselijke omgeving waarna je met een koffie in je hand op je eigen terras gaant zitten? Misschien is een vakantiehuis op Bonaire dan wel iets voor jou! Maar waar begin je dit avontuur en hoe maak je deze droom werkelijkheid?

Dit blog biedt je waardevolle tips voor de aankoop van een vakantiehuis op dit prachtige eiland. Het laat je zien hoe je stap voor stap jouw Caribische droomhuis kan realiseren.

Waar begin je?

De zoektocht naar jouw vakantiehuis op Bonaire begint met een gedegen onderzoek. Het is essentieel om allereerst te bepalen wat je belangrijk vindt in jouw toekomstige vakantieverblijf. Stel jezelf vragen zoals: zoek ik rust en privacy, of juist een levendige omgeving? En, hoe belangrijk is de nabijheid van stranden, duikspots of andere attracties voor mij?

Populaire gebieden

Onder kopers zijn er een aantal populaire gebieden, zoals de kustgebieden nabij Kralendijk, waar je kunt genieten van adembenemende zonsondergangen. Kijk ook eens naar de wat rustigere wijken zoals Sabadeco. Zeker de moeite waard om in je overweging mee te nemen als je meer waarde hecht aan privacy en een ongestoorde ervaring.

Wetgeving, belasting en regels

Het kopen van onroerend goed in een ander land komt natuurlijk met zijn eigen set regels en wetgeving. Vergeet niet je goed in te lezen in de lokale eigendomsrechten, belastingverplichtingen en eventuele vergunningen voor verhuur. Bonaire kent een transparant systeem wat betreft de aankoop van onroerend goed, maar een lokale makelaar kan je door dit proces heen leiden en zorgen dat je voldoet aan alle vereisten.

Verhuren van je vakantiehuis op Bonaire

Wil je jouw vakantiehuis verhuren wanneer je er zelf geen gebruik van maakt? Een goed idee om rendement op je investering te realiseren! "Het is belangrijk om een lokale beheerder te hebben die jouw eigendom kan verzorgen en de verhuur kan regelen," adviseert Next Home. Vergeet ook niet om je te verdiepen in de marketing van je vakantiehuis, zoals het aanbieden van je huis op diverse verhuurplatformen.

Wat verhuurt goed?

Huizen die goed verhuren hebben vaak enkele gemeenschappelijke factoren, zoals de locatie dicht bij populaire attracties – denk aan duikplaatsen en kite surf spots – en voorzieningen zoals een zwembad. Een huis dat ruimte biedt aan gezinnen of groepen, met minimaal twee slaapkamers en comfortabele leefruimtes, verhuurt over het algemeen goed.

Lokale attracties

Bonaire is wereldberoemd om zijn duik- en snorkelplekken, maar er is meer! Het klimaat, de mogelijkheid tot kite surfen en de warme gemeenschap maken het tot een unieke plek. Een vakantiehuis op Bonaire biedt niet alleen voor jezelf een geweldige plek om er even tussenuit te gaan. Het is ook aantrekkelijk voor huurders die op zoek zijn naar deze unieke ervaringen.

En nu?
Ben je klaar om de eerste stappen te zetten in de aankoop van jouw vakantiehuis op Bonaire? Neem dan dit blog als startpunt maar vergeet niet om ook dieper in de lokale markt te duiken.

Plan eens een bezoek aan de Second Home beurs waar diverse makelaars je wegwijs kunnen maken. Neem contact op met professionals zoals Sunbelt, Next Home, The RealEstate Guy, of NLC Real Estate voor persoonlijk advies en begeleiding bij jouw aankoop.

Overweeg je de beurs te bezoeken? Check dan voor vertrek even de exposantenlijst om te zien of Bonaire vertegenwoordigd is. Dit kan soms per beurseditie verschillen. Handig want zo voorkom je voor verrassingen te staan.

Kopen, genieten en eventueel verhuren van een vakantiehuis op Bonaire kan een droom zijn die uitkomt, met het juiste advies en gedegen voorbereiding. Ben jij klaar om te investeren in jouw stukje paradijs? 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Vakantiewoning kopen op Bonaire: een aantal aandachtspunten

Houdt deze handige aandachtpunten in gedachten bij de bezichtiging van je droomhuis in de tropische Cariben

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden