Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Huis kopen Marokko

Genieten van een vakantiehuis in Marokko

Wie Marokko zegt denkt meteen aan de fantastische natuur, de verscheidenheid in cultuur en de vele kruidige specerijen. Hierdoor bezoeken jaarlijks miljoenen toeristen dit Noord-Afrikaanse land.

Waarom een huis kopen in Marokko?

In Marokko is er voor elk wat wils. Ben je op zoek naar een bescheiden appartementje in één van de prachtige steden of liever een luxueuze villa dichtbij het strand? Het kan allemaal! De huizenprijzen liggen in Marokko trouwens aanzienlijk lager dan in Nederland. Vooral de sterke groei en toekomstmogelijkheden spreken investeerders aan. Maar, ook het toerisme zorgt er natuurlijk voor dat een tweede huis kopen in Marokko een prima investering kan zijn.

Een huis kopen in Marokko, bekijk het volledige aanbod woningen

Huis kopen in Marokko: Hoe begin ik er aan?

Stap 1: Ga op zoek naar de juiste woning

Wens je jouw woning in Marokko enkel zelf te gebruiken of wil je graag ook genieten van het aantrekkelijke verhuurrendement? Dit is een belangrijke keuze die je eerst moet maken. Kies je voor de eerste optie? Dan kun je volledig jouw zin doen en de woning kopen die het best bij jou past. Maar, indien je kiest voor optie 2 kun je beter ook rekening houden met de wensen van potentiële kopers.

Stap 2: Onderhandelen over de verkoopprijs

Afhankelijk van vraag en aanbod is het mogelijk om te onderhandelen over de verkoopprijs als je een huis in Marokko wilt kopen. Hou er zeker ook rekening mee dat een huis in Marokko, net zoals in Nederland, meer kost dan enkel en alleen de verkoopprijs. Ook daar zal je belasting moeten betalen op een woning en de nutsvoorzieningen zijn er ook nog steeds niet gratis. 

Stap 3: Het koopproces

Bij het kopen van een huis in Marokko zal je zien dat de notaris een belangrijke rol zal spelen zoals in Frankrijk. Zo zal de notaris een voorlopig verkoopcontract opstellen waarin de koper en verkoop elkaar beloven eerlijk met elkaar om te gaan. Nadien wordt aan de koper gevraagd een aanbetaling te doen van 10% van de woningwaarde om te bewijzen dat hij interesse heeft in de woning. Nadien zal de verkoper de woning van de markt halen. Verder zal de notaris de woning verder onderzoeken zoals in België ook het geval is.

Stap 4: De definitieve aankoop 

Als alles in orde is wordt de definitieve koopovereenkomst getekend en wordt de koper de nieuwe eigenaar van de woning. 

Een vakantiehuis kopen in Marokko heeft dus vele voordelen en is eigenlijk niet zo moeilijk. Wil je meer weten over een huis in Marokko? Neem dan zeker contact op met een makelaar die je vrijblijvend meer info zal geven.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden