Bezoek de beurs

3 - 4 juni | Antwerp Expo Antwerpen | 10:00 – 17:00 uur 29 sept. - 1 okt. 2023 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen in de Provence

Een vakantiehuis in "la douce France"

Hou je van de Provence in Zuid-Frankrijk en ga je er vaak en graag op vakantie? Misschien denk je er dan wel aan om er een huis te kopen. Een eigen vakantiehuis in de Provence is de ideale vakantiebestemming voor het hele gezin. Bovendien geniet je van interessante financiële en fiscale voordelen. Zo koppel je plezier aan rendement! Als je op reis wil, hoef je niet meer te zoeken naar een vakantiehuis om te huren. Je gaat gewoon naar je eigen huis in de Provence, waar je kan genieten van je vakantie in het zuiden van Frankrijk op het moment dat je zelf kiest.

Makkelijk bereikbaar

De Provence ligt in het zuidoosten van Frankrijk tussen het dal van de Rhône, de Middellandse Zee en Italië. Vanuit Nederland is het iets meer dan 1100 km rijden met de auto, afhankelijk van waar je naartoe gaat. De uitstekende geografische ligging in Zuid-Frankrijk in combinatie met goed onderhouden snelwegen zorgt ervoor dat het interessant en makkelijk is om met de auto naar de Provence te reizen. Ideaal als je er even een paar dagen tussenuit wil naar je vakantiehuis. Je hoeft dan slechts een paar uur te reizen om volop van je vakantie te kunnen genieten… in je eigen vakantiewoning dan nog wel!

Waar koop ik een huis in de Provence?

Wie een huis wil kopen in Frankrijk weet dat er ook heel wat fascinerende steden te vinden zijn. Met stip op één staat uiteraard de wereldstad Parijs, waar zoveel te beleven valt. Ook in de Provence zijn er prachtige steden met een rijke cultuur. Lyon, Nice, Marseille, Aix-en-Provence, Montpellier, Cannes, Bordeaux, Nîmes, Toulouse en Avignon zijn parels in het zuiden van Frankrijk. Stel je eens voor dat je die allemaal kan bezoeken vanuit je eigen vakantiehuis!

huis-kopen-in-provence

 

Prachtige natuur

Langgerekte weilanden, paarse lavendelvelden en hoge bergen: in de Provence kan je uren zitten kijken naar de adembenemende landschappen en de weelderige natuur. De fauna en flora brengen je helemaal tot rust en geven je het gevoel alsof je in een postkaart leeft. Actievelingen en avontuurlijkere types kunnen op verkenning gaan in tal van natuurparken, zoals de Luberon, le Mercantour en de Gorges du Verdon. De Provence is ook het ideale speelterrein voor fietsers. De legendarische Mont Ventoux spreekt veel fietsfanaten aan.

Stabiele vastgoedmarkt

Door al deze voordelen zal het geen verassing zijn dat steeds meer mensen op zoek gaan naar een huis te koop in de Provence in Zuid-Frankrijk. De vastgoedmarkt is bovendien vrij stabiel en met seizoensgebonden verhuur kan je een mooi rendement halen. De rente op leningen zijn laag, tussen 1,6 % en 2,0 %. Voor bestaande woningen zijn de prijzen de laatste jaren licht gedaald. Dit komt enerzijds door de crisis en anderzijds door de staat van de panden. Veel ervan voldoen niet meer aan de huidige woonnormen en -verwachtingen. Als je een bestaand huis koopt in de Provence, hou je dus best rekening met wat werkzaamheden. Denk goed na voor je iets koopt (bv. over de ligging, financiering, fiscaliteit). Het is aan te raden om je te laten begeleiden door (bij voorkeur Nederlandstalige) makelaar. Je kan ook tips vragen aan mensen die al een tijdje in Zuid-Frankrijk wonen of er een tweede verblijf hebben.

 

Voordelen van een eigen huis in de Provence

  • Goede bereikbaarheid in het zuiden van Frankrijk
  • Aangenaam klimaat
  • Veelzijdig en voor elk wat wils: mooie steden, prachtige natuur, rijk cultureel verleden
  • Stabiele vastgoedmarkt en interessante prijzen

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden