Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen in Zweden, puur genieten!

Open je ogen. Je ziet de ongerepte natuur. Adem de schone lucht. Proef het frisse water. Luister naar de stilte. Geniet van de warme zomer en witte winter. In Zweden beleef je elk seizoen intenser. Investeer in je eigen plek, een tweede woning in Zweden, en ervaar het zelf.

Een huis kopen in Zweden: back to nature

Hoe fijn is het om de natuur opnieuw te ontdekken. De rust, de stilte, de zachte tinten van de landschappen. In Zweden is het er allemaal. En meer want natuur staat er ook voor ruimte en een gevoel van vrijheid. Voor schone lucht, zonder fijnstof. Voor fris water en helder licht. Voor echte seizoenen.

Belangrijke ingrediënten om je goed te voelen. Is Zweden om die reden zo populair? Misschien wel. Feit is dat we het pure leven meer en meer gaan waarderen. Niet eerder bezochten zoveel Nederlanders Zweden voor vakanties en stedentrips. En we voelen ons er kennelijk thuis want een groeiend aantal Nederlanders koopt er een tweede huis.

Je bent welkom

Zweden is politiek stabiel en goed georganiseerd. Onderdeel van de Europese Unie maar wel met een eigen valuta. Eenvoudig en snel bereikbaar vanuit Nederland. Met een uitstekende infrastructuur en moderne faciliteiten. De huizenprijzen zijn er bovendien lager dan in veel andere Europese landen. Een ideale situatie voor de investering in een tweede huis. Daarbij ben je welkom. Een perceel of een huis kopen is eenvoudig. De aankoopkosten zijn laag en de aankoop is administratief snel geregeld. Voor een aantrekkelijke financiering kun je bovendien terecht bij diverse Zweedse banken.

Ook je nieuwe buren zien je graag komen. De sfeer is vaak informeel, met veel aandacht voor elkaar. Ideaal om snel kennis te maken en in te burgeren. Waarna je buren je graag helpen, ook als je er niet bent. De taal is daarbij geen probleem want vrijwel iedereen spreekt Engels.

NRDQVST-SCNDHOME-lores-3

Een groot land, waar moet je zijn

Kijk op de kaart en je ontdekt hoe groot dit land is. Met grote verschillen in landschap, klimaat en lichturen. Waar kan je op selecteren. Allereerst de bereikbaarheid vanuit Nederland. Met Arlanda Airport iets boven Stockholm, scoort de zuidelijke helft van Zweden hoog. Eenvoudig te bereiken, ook met de auto via Duitsland en Denemarken.

Dan het klimaat en het licht. Zoek je droge zomers in combinatie met koude winters en echte sneeuw? Dan is het uiterste zuiden niet ideaal. Door het zeeklimaat zijn de zomers relatief nat en de winters ook matig. Vanaf de lijn Oslo - Stockholm, dus meer naar het noorden, vinden we de overgang naar een gematigd landklimaat. In Dalarna is het droger en warmer, met eindeloze zomerdagen. Daarbij kan je in de winter lang genieten van de sneeuw, zelfs in december is het overdag voldoende lang licht.

Het landschap is hier net zo aantrekkelijk. Met uitgestrekte bossen, brede rivieren en charmante dorpjes. Compleet met de beroemde rode huizen. Niet voor niets noemen Zweden het zelf ”het echte Zweden”. Richting de Noorse grens vinden we er de eerste bergen, met bekende wintersportplaatsen. Voor liefhebbers zijn er ook grotere steden, ideaal voor een dagje shoppen. Kers op de taart is ongetwijfeld het Siljan meer. Toeristische trekpleister en garantie voor veel bruisende activiteiten.

NRDQVST-SCNDHOME-lores-32

Tällberg, aan het Siljan meer

Misschien niet helemaal toevallig maar je bent nu beland bij ons project in Tällberg. Een levendig dorp dat bol staat van de geschiedenis en traditie. Van oudsher dé plek waar families uit Stockholm hun tweede huis hebben. Met uitstekende restaurants en aantrekkelijke winkeltjes.
Door de vele hotels bovendien een levendige plek, met veel internationale bezoekers. En ja, gelegen aan dat beroemde Siljan meer.

Je dag is hier snel gevuld. Kies je voor sportief dan is een wandeling altijd goed. Maar denk ook aan een rondje golf op één van de vele golfbanen. Aan watersporten op het meer. Een dagje skien of mountainbiken in de nabijgelegen bergen. Of juist een mooie tocht schaatsen? Voor de liefhebbers zijn er bovendien alle mogelijkheden om te vissen en te jagen in de echte natuur.

Liever cultuur snuiven? Geniet van alle evenementen in de open lucht. Of bezoek de musea in de buurt, vaak op bijzondere plekken. Raak geïnspireerd door het uitzicht en maak je eigen kunst. Je bent zeker niet de eerste. Tällberg is bekend door de vele kunstenaars die in het dorp gewerkt hebben.

Sluit je dag af op je eigen steiger aan het meer. Met als bonus de beroemde zonsondergang die de lucht oranje kleurt. Of maak een saunarondje en duik blozend voor de open haard. Eet buiten de deur in je favoriete restaurant. Er zijn er genoeg en Zweden staat in de top van culinair presteren.

Bron: Nordqvist 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Waar moet je op letten bij het kopen van een vakantiehuis in Zweden

Een aantal punten van aandacht bij het kopen van een vakantiehuis in Zweden

Bekijk

Een vakantiehuis kopen in Zweden

Droom je van een vakantiewoning in Zweden? Een huis kopen in Zweden verloopt anders dan in Nederland en België. Daarom enkele aandachtspunten op een rijtje. Wil je meer uitgebreide informatie? Lees dan het Landendossier over Zweden !

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden