Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Investeren in vastgoed

Informatie over investeren in een vakantiewoning

Alternatieven voor de lage spaarrente

Spaarrentes staan momenteel erg laag en het ziet er niet naar uit dat deze op korte termijn aanzienlijk gaan stijgen. Voor mensen met een spaarcentje dus een reden om te kijken naar de alternatieven. Momenteel kost hun spaargeld waarschijnlijk geld, dit door de belasting die er op wordt geheven, inflatie en op langere termijn misschien wel een negatieve rente. Investeren in vastgoed is een manier om meer rendement te behalen.

Investeren in vastgoed VS Aandelen?

Naast sparen of investeren in vastgoed zijn aandelen nog altijd een veel gekozen alternatief om geld te beleggen. Beleggen in aandelen kan in vele vormen en met verschillende gradaties in risico. Zo kunt u uw portefeuille laten beheren door een bank of beleggingsadviseur of er kiezen om het helemaal zelf te doen. U bespaart dan kosten, maar het zal veel tijd vragen om de beurs goed te volgen. Ten opzichte van Investeren in vastgoed zal het risico over het algemeen kleiner zijn, dit gaat uiteraard samen met het rendement.

Investeren in een vakantiewoning in Nederland

Als alternatief voor de lage spaarrente of aandelen kunt u een chalet kopen of een recreatiewoning. Een investering waar u zelf gebruik van kunt maken en van kunt genieten. U kunt er ook voor kiezen om de vakantiewoning niet zelf te gebruiken en het volledig te verhuren. Dit zal zeker ten goede komen op het rendement wat u kunt behalen op de vakantiewoning. Het uiteindelijke rendement zal ook afhangen van het type vakantiewoning en de ligging. Gaat u een vakantiewoning kopen laat u hierover dan goed voorlichten.

Investeren in een vakantiewoning in het buitenland

Ook een vakantiehuis kopen in het buitenland is mogelijk als alternatief op de lage spaarrente. Het voordeel van het bezit van een vakantiehuis is dat u hier ook gebruik van kunt maken tijdens vakanties of er bijvoorbeeld de winterperiode kunt verblijven. Zeker wanneer u besluit een vakantiewoning te kopen voor rendement is de keuze van het type vakantiewoning en de regio belangrijk. Bereikbaarheid en andere zaken die toeristen aantrekken is hierin zeker belangrijk.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden