Januari 2018 - Mecc Maastricht  | Maart 2018 -  Jaarbeurs Utrecht 

Genieten van een recreatiewoning in Nederland

Genieten van je eigen recreatiewoning aan zee of in de natuur. Het kopen van een recreatiewoning is populair. Of het nu gaat om een andere besteding van eht spaargeld voor meer rendement of een aankoop om helemaal zelf van te genieten. Het kopen van een recreatiewoning in Nederland blijft voor velen toch wel het ultieme geluk.

Een recreatiewoning kopen in Nederland

Een recreatiewoning in Nederland kopenEen recreatiewoning kopen in Nederland is jaren erg populair. Een van redenen voor deze toenemende interesse is de lage spaarrente. Steeds meer mensen kopen namelijk niet alleen een recreatiewoning om er zelf van te genieten. Rendement behalen is steeds vaker een motivatie. Investeren in een recreatiewoning kan wanneer het goed verhuurd wordt al snel een aardig rendement opleveren. Dit rendement ligt over het algemeen dan de huidige spaarrentes.

Informatie over het kopen van een recreatiewoning in Nederland

Recreatiewoningen in Nederland zijn er in alle soorten en maten. Van een stenen recreatiewoning op een van de waddeneilanden tot een chalet op een vakantiepark. Ongeacht welk type recreatiewoning u gaat kopen is voorlichting en voorbereiding een belangrijk onderdeel van het aankoopproces. Denk goed na over het doel dat u heeft met de recreatiewoning, eigen gebruik of verhuur. Maak een goede begroting van uw uitgaven en het verwachte rendement en laat u goed voorlichten over fiscale en juridische aspecten die komen kijken bij de aankoop van een recreatiewoning.

Seminars over het kopen van een recreatiewoning in Nederland

Om een stap in de goede richting te helpen bij het kopen van een recreatiewoning in Nederland kan het interessant zijn om de Second Home Beurs te bezoeken. Hier staan verschillende partijen die recreatiewoningen in Nederland te koop aanbieden. Tevens worden er dagelijks interessante lezingen gegeven over alle aspecten die u kunt verwachten wanneer u een recreatiewoning koopt. Denk hierbij aan seminars met fiscale- en juridische aspecten, maar ook aan welke mogelijkheden u heeft om de vakantiewoning te verhuren. Leuke bijkomstigheid is dat u tijdens uw bezoek aan de Second Home Beurs een aantal recreatiewoningen van binnen kunt bekijken. Een laagdrempelige en leuke manier om een kijkje te nemen in de recreatiewoning die u misschien gaat kopen.

Laatste nieuws

Vermogensrendementsheffing ontwijken?

Heeft u vermogen in box 3 dan betaalt u jaarlijks inkomstenbelasting over de waarde van uw bezittingen verminderd met eventuele schulden. Om te ontsnappen aan deze vermogensrendementsheffing, kunt u overwegen te investeren in een vakantiewoning in het buitenland. Over uw buitenlandse woning betaalt u namelijk geen belasting in Nederland.  ...
Lees meer

Vakantiewoning in Nederland: een droom van velen

In 2016 kochten 3.130 Nederlanders een vakantiewoning in Nederland. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) noemt dit een record. De voornaamste oorzaak is de lage rente: een vakantiewoning brengt meer op dan sparen. Drie trotse eigenaars aan het woord over hun tweede thuis. Jaap en Aline vonden de vakantiewoning van hun...
Lees meer

Belastingheffing over uw vakantiehuis in 2017

Heeft u vermogen in box 3 dan betaalt u jaarlijks 1,2% inkomstenbelasting over de waarde van uw bezittingen verminderd met eventuele schulden. Per 1 januari 2017 zal de belastingheffing in box 3 echter wijzigen. Om te ontsnappen aan deze vermogensrendementsheffing, kunt u overwegen te investeren in een vakantiewoning in het...
Lees meer
Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Random
Grid
List
Kaart

Type Standaard 6 - Heuvelweg nr. 46

Groningen, Nederland

0Slaapkamer
0Badkamer
18Picture
* Vrijstaande stenen woning op eigen grond* Direct aan het water gelegen met eigen vissteiger* Ruim 9% netto rendement (o.b.v.
€88.000

Module 2.0 in Lunteren - TopParken

Gelderland, Nederland

3Slaapkamer
1Badkamer
3Picture
De Module 2.0 is een prachtig 5-persoons vakantiehuis op Landgoed de Scheleberg, gelegen op een zeer ruime kavel aan een mooie vijver.
€164.948

Type Eikenhoeve - nr. 29

Drenthe, Nederland

0Slaapkamer
0Badkamer
31Picture
* Zeer nette vrijstaande recreatiewoning* Gelegen op een royale bosrijke kavel eigen grond* Twee terrassen; één op het zuiden en één op het oosten* Woning is sfeervoller en ruimer ingericht dan standaard: meer decoratie en verlichting, breedbeeld tv, extra keukeninventar
€149.000

Type 6 Comfort - nr. 84

Gelderland, Nederland

0Slaapkamer
0Badkamer
20Picture
* Mooie 6-persoons vrijstaande woning* Landelijke ligging op een fraaie, ruime kavel* Upgrade gedaan woninginrichting; nieuwe vaatwasser, nieuwe combimagnetron, nieuw meubilair en nieuwe gordijnen (nog niet zichtbaar op de foto's)* Nieuwe badkamer begane grond met inloopdouche, muurcloset en wast
€92.500

Type Hazelaar - nr. H11

Gelderland, Nederland

0Slaapkamer
0Badkamer
21Picture
Bent u op zoek naar een woning in de Veluwse bossen? Dan is deze zeer fraaie woning op een royaal perceel eigen grond op Bospark Garderen iets voor u.
€249.500

B.HOUSE Bungalow

Utrecht, Nederland

4Slaapkamer
1Badkamer
8Picture
ONTWORPEN VOOR 6 PERSONENnnB.HOUSE. STATE OF THE ART DESIGNnnHet begon in 2016 met de ontwikkeling van B.HOUSE. De design-hit van 2016 die vooruitstrevend is vormgegeven en 100% is gericht op klantbeleving.nnEen klein jaar verder heeft B.HOUSE een finke groei doorstaan.
€92.500
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.