28 - 30 September 2018 -  Jaarbeurs Utrecht | 10.00 uur - 17.00 uur

Genieten van een recreatiewoning in Nederland

Genieten van je eigen recreatiewoning aan zee of in de natuur. Het kopen van een recreatiewoning is populair. Of het nu gaat om een andere besteding van eht spaargeld voor meer rendement of een aankoop om helemaal zelf van te genieten. Het kopen van een recreatiewoning in Nederland blijft voor velen toch wel het ultieme geluk.

Een recreatiewoning kopen in Nederland

Een recreatiewoning in Nederland kopenEen recreatiewoning kopen in Nederland is jaren erg populair. Een van redenen voor deze toenemende interesse is de lage spaarrente. Steeds meer mensen kopen namelijk niet alleen een recreatiewoning om er zelf van te genieten. Rendement behalen is steeds vaker een motivatie. Investeren in een recreatiewoning kan wanneer het goed verhuurd wordt al snel een aardig rendement opleveren. Dit rendement ligt over het algemeen dan de huidige spaarrentes.

Informatie over het kopen van een recreatiewoning in Nederland

Recreatiewoningen in Nederland zijn er in alle soorten en maten. Van een stenen recreatiewoning op een van de waddeneilanden tot een chalet op een vakantiepark. Ongeacht welk type recreatiewoning u gaat kopen is voorlichting en voorbereiding een belangrijk onderdeel van het aankoopproces. Denk goed na over het doel dat u heeft met de recreatiewoning, eigen gebruik of verhuur. Maak een goede begroting van uw uitgaven en het verwachte rendement en laat u goed voorlichten over fiscale en juridische aspecten die komen kijken bij de aankoop van een recreatiewoning.

Seminars over het kopen van een recreatiewoning in Nederland

Om een stap in de goede richting te helpen bij het kopen van een recreatiewoning in Nederland kan het interessant zijn om de Second Home Beurs te bezoeken. Hier staan verschillende partijen die recreatiewoningen in Nederland te koop aanbieden. Tevens worden er dagelijks interessante lezingen gegeven over alle aspecten die u kunt verwachten wanneer u een recreatiewoning koopt. Denk hierbij aan seminars met fiscale- en juridische aspecten, maar ook aan welke mogelijkheden u heeft om de vakantiewoning te verhuren. Leuke bijkomstigheid is dat u tijdens uw bezoek aan de Second Home Beurs een aantal recreatiewoningen van binnen kunt bekijken. Een laagdrempelige en leuke manier om een kijkje te nemen in de recreatiewoning die u misschien gaat kopen.

Laatste nieuws

Vermogensrendementsheffing ontwijken?

Heeft u vermogen in box 3 dan betaalt u jaarlijks inkomstenbelasting over de waarde van uw bezittingen verminderd met eventuele schulden. Om te ontsnappen aan deze vermogensrendementsheffing, kunt u overwegen te investeren in een vakantiewoning in het buitenland. Over uw buitenlandse woning betaalt u namelijk geen belasting in Nederland.  ...
Lees meer

Vakantiewoning in Nederland: een droom van velen

In 2016 kochten 3.130 Nederlanders een vakantiewoning in Nederland. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) noemt dit een record. De voornaamste oorzaak is de lage rente: een vakantiewoning brengt meer op dan sparen. Drie trotse eigenaars aan het woord over hun tweede thuis. Jaap en Aline vonden de vakantiewoning van hun...
Lees meer

Belastingheffing over uw vakantiehuis in 2017

Heeft u vermogen in box 3 dan betaalt u jaarlijks 1,2% inkomstenbelasting over de waarde van uw bezittingen verminderd met eventuele schulden. Per 1 januari 2017 zal de belastingheffing in box 3 echter wijzigen. Om te ontsnappen aan deze vermogensrendementsheffing, kunt u overwegen te investeren in een vakantiewoning in het...
Lees meer
Sorteer opties
  • Woning ID
  • Prijs
  • Datum
  • Populair
  • Random
Grid
List
Kaart

Bungalow Bestaande bouw

Zuid-Nederland, Nederland

2Slaapkamer
1Badkamer
21Picture
Villapark de Ventjager, met haar stijlvolle hollandse huizen is gelegen in het rustige plaatsje Ooltgensplaat op het voormalige eiland Goeree-Overflakkee. Wandelaars en natuurliefhebbers kunnen hun hart ophalen in de directe omgeving.
€149.000

Vrijstaande vakantiewoning Bestaande bouw

Gelderland, Nederland

3Slaapkamer
1Badkamer
1Parkeerplaats
20Picture
Op zeer gunstige locatie gelegen vrijstaande RIVIERLODGE met externe berging en grote tuin. De woning maakt onderdeel uit van recreatiepark "Eiland van Maurik". Het park is gelegen aan een grote waterplas in een rustgevende groene omgeving.
€89.500

Vrijstaande recreatiewoning Nieuwbouw

Limburg, Nederland

2Slaapkamer
1Badkamer
1Parkeerplaats
19Picture
‘Genieten van het knisperende vuur van de buitenhaard. De borrelhapjes staan op tafel. Wat een heerlijke avond.’ Optimaal genieten van het buitenleven, dat is de visie achter het nieuwe type vakantieboerderij op Buitenhof de Leistert. Zowel op heerlijke zomeravonden als frisse winterdagen.
€233.000

Vrijstaande vakantiewoning Nieuwbouw

Gelderland, Nederland

2Slaapkamer
1Badkamer
1Parkeerplaats
4Picture
Dit type vakantiewoning, de Casa di Rialto, vindt u op Recreatiepark het Esmeer. Een prachtig vakantiepark tussen de Maas en het Esmeer. De Casa di Rialto is te koop op eigen grond en gelegen aan het water of met uitzicht over de Maas. Per direct beschikbaar voor eigen gebruik en/of verhuur.
€143.100

Vrijstaande recreatiewoning Nieuwbouw

Limburg, Nederland

6Slaapkamer
3Badkamer
3Parkeerplaats
22Picture
‘Met zijn allen buiten eten en daarna uitbuiken op de loungeset. Echt even tijd voor elkaar.’ Optimaal genieten van het buitenleven, dat is de visie achter het nieuwe type vakantieboerderij, zowel op heerlijke zomeravonden als frisse winterdagen.
€407.000

Vrijstaande vakantiewoning Nieuwbouw

Limburg, Nederland

2Slaapkamer
1Badkamer
1Parkeerplaats
5Picture
Dit type vakantiewoning, de Module Z van 70m2, vindt u op Résidence Valkenburg in Schin op Geul, vlakbij Valkenburg. Een prachtig vakantiepark op een absolute toplocatie in Zuid-Limburg.
€245.000
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.