Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen in Aruba

Aankoopinformatie

Een huis kopen in Aruba kopen: Wat moet u weten?

Iedereen kan een huis kopen in Aruba, ongeacht waar je vandaan komt. Je kan dit doen op eigendomsgrond of op erfpachtgrond. Een voordeel van Aruba is dat de kosten er laag zijn.

Woning kopen op erfpachtgrond
In het geval van eigendomsgrond word je de volledige eigenaar van de woning. Als je een huis koopt of erfpachtgrond, is het eigendom van de Arubaanse regering, die het in erfpacht uitgeeft voor 60 jaar. Je krijgt de gebruiksrechten gedurende deze periode en hiervoor betaal je een vast jaarlijks bedrag. Na 60 jaar wordt het automatisch verlengd met 60 jaar. Het vast jaarlijks bedrag wordt dan verhoogd.

In het noorden van Aruba zijn de meeste woningen gebouwd op erfpachtgrond. Als je een woning wil kopen in Aruba, kan je ook kiezen uit een van de vele nieuwbouwprojecten.

Huis kopen Aruba: Procedure

Wanneer je een geschikte woning gevonden hebt in Aruba, wordt er een koopovereenkomst opgesteld en getekend door de koper en de verkoper. Dit gebeurt samen met een notaris, aangesteld door de koper. Meestal wordt een aanbetaling gedaan van 10%. Dit geld komt terecht op de rekening van de notaris, tot de akte wordt overgedragen. Dit gebeurt ongeveer 2 maanden na de ondertekening van de overeenkomst. Op dat moment is de koop rond.

Lage belastingen
Een voordeel van een huis kopen op Aruba, is dat de onkosten er laag zijn. Je betaalt enkel de jaarlijkse grondbelasting. Die is gebaseerd op de verkoopprijs. De eerste 34.000 dollar is vrij van belastingen, op de rest betaal je 4 dollar belastingen per 1.000 dollar.

Bijkomende kosten van een huis in Aruba
Wie een woning koopt op Aruba, moet rekening houden met extra kosten, bv. overdrachtsbelasting en notariskosten. In totaal bedragen de bijkomende kosten 7 à 10 % van de verkoopprijs. Om de woning te laten verzekeren tegen diefstal en brand, moet je rekenen op ongeveer 4 dollar per 1.000 euro waarde (jaarlijkse premie).

Meer informatie