Bezoek de beurs

28 - 29 januari 2023 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 17 - 19 maart 2023 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Tips voor wie een huis in Griekenland wil kopen

Velen dromen van een tweede huis in een mooi en warm land. Frankrijk en Spanje zijn erg in trek voor een vakantiewoning in Europa. Ook Griekenland is populair. Een tweede woning in Griekenland is erg betaalbaar dankzij de gunstige huizenprijzen. Uiteraard zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je een tweede huis koopt in Griekenland.

Grieks fiscaal nummer

Ten eerste moet je een Grieks fiscaal nummer aanvragen. Met dit belastingnummer kan je in Griekenland transacties uitvoeren. Je kan het aanvragen bij een notaris (in eigen land of in Griekenland) en hebt hiervoor je identiteitskaart nodig.

Griekse bankrekening openen

Om je tweede huis in Griekenland te betalen, heb je een Griekse bankrekening nodig. Die kan je openen met een fiscaal nummer. Wat je ook nodig hebt, is je identiteitskaart en een beginbedrag om op de rekening te zetten. Dit geld zal gebruikt worden om de aankoop van de woning en de maandelijkse kosten te betalen. Het is goedkoper om dit via een Griekse bankrekening te doen dan het geld telkens rechtstreeks van je Nederlandse bankrekening over te maken.

Grieks testament

Als je een vakantiewoning wil kopen in Griekenland, is het de gewoonte om een testament te laten opstellen. Je kan dit doen bij de notaris in Griekenland. Let op: je ontvangt zelf geen kopie van het testament zoals in Nederland. De reden is dat de akte gestolen kan worden, met alle vervelende gevolgen van dien.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden