Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Tips voor wie een huis in Griekenland wil kopen

Velen dromen van een tweede huis in een mooi en warm land. Frankrijk en Spanje zijn erg in trek voor een vakantiewoning in Europa. Ook Griekenland is populair. Een tweede woning in Griekenland is erg betaalbaar dankzij de gunstige huizenprijzen. Uiteraard zijn er een aantal zaken waarmee je rekening moet houden als je een tweede huis koopt in Griekenland.

Grieks fiscaal nummer

Ten eerste moet je een Grieks fiscaal nummer aanvragen. Met dit belastingnummer kan je in Griekenland transacties uitvoeren. Je kan het aanvragen bij een notaris (in eigen land of in Griekenland) en hebt hiervoor je identiteitskaart nodig.

Griekse bankrekening openen

Om je tweede huis in Griekenland te betalen, heb je een Griekse bankrekening nodig. Die kan je openen met een fiscaal nummer. Wat je ook nodig hebt, is je identiteitskaart en een beginbedrag om op de rekening te zetten. Dit geld zal gebruikt worden om de aankoop van de woning en de maandelijkse kosten te betalen. Het is goedkoper om dit via een Griekse bankrekening te doen dan het geld telkens rechtstreeks van je Nederlandse bankrekening over te maken.

Grieks testament

Als je een vakantiewoning wil kopen in Griekenland, is het de gewoonte om een testament te laten opstellen. Je kan dit doen bij de notaris in Griekenland. Let op: je ontvangt zelf geen kopie van het testament zoals in Nederland. De reden is dat de akte gestolen kan worden, met alle vervelende gevolgen van dien.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

Box 3 en je vakantiewoning: Welke belasting betaal je in 2023?

De laatste tijd is er veel te doen rondom de box 3-heffing van de Nederlandse belastingdienst. In dit artikel leggen we uit wat er met fortfait, forfaitair en forfaitaire vergoeding bedoeld wordt.

Bekijk

Bijkomende kosten bij het kopen van een huis in Griekenland

Overweeg je een huis in Griekenland te kopen? Dan wil je weten met welke bijkomende kosten je rekening moet houden. In dit blog zetten we alles voor je op een rij.

Bekijk

Een thuis iets verder weg van huis

Tips om je vakantiewoning in te richten en te stylen. Een vakantiewoning onder de zon doet dromen. Vaak gaat er een gedetailleerde zoektocht aan vooraf naar de perfecte locatie, stijl, uitzicht, omgeving… 

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden