26 - 27 januari 2019 -  Mecc Maastricht | 8 - 10 maart 2019 Jaarbeurs Utrecht

Recreatiewoning te koop

Het kopen van een recreatiewoning is een droom van velen. Genieten van je eigen vakantiewoning in het bos of aan zee. Als u overweegt een recreatiewoning te kopen is natuurlijk de belangrijkste vraag ‘waar?” Kiest u voor een recreatiewoning in Nederland of in het buitenland. Op deze pagina vindt een overzicht van recreatiewoningen die te koop worden aangeboden door makelaars en particulieren.

Investeren & genieten: Koop een Recreatiewoning

recreatiewoning te koopHeeft u uw droom recreatiewoning te koop zien staan en overweegt u deze woning te gaan kopen dan is het belangrijk om erover na te denken met welk doel u de recreatiewoning koopt.

Het kopen van recreatiewoning wordt vaak met een specifiek doel gedaan. Zo kan een recreatiewoning worden gekocht puur voor het rendement en wordt er bewust gekozen om de vakantiewoning niet te verhuren. Daarentegen is ook een groep mensen die de recreatiewoning uitsluitend koopt voor het eigen gebruik. Deze groep bezoekt de woning misschien enkele keren per jaar of helemaal niet. Eigen gebruik gaat hierbij ook ten kosten van het rendement omdat de woning niet kan worden verhuurd.

De grootste groep kopers kiest voor een mix van eigen gebruik en rendement. Genieten van recreatiewoning en toch een rendement ontvangen dat gemiddeld veel hoger is dan op een spaarrekening.

Recreatiewoning kopen in binnen- of buitenland

Naast het doel dat u heeft met de woning is de ligging van de woning erg belangrijk. Als u een hoog rendement wilt behalen uit uw vakantiewoning is het belangrijk dat uw recreatiewoning goed bereikbaar is. Denk hierbij aan de ligging ten opzichte van een het strand, meer of een andere toeristische trekker. Ook het land waar uw recreatiewoning staat is een factor. De koop van een recreatiewoning in Nederland is erg in trek de laatste jaren, dit komt mede door de goede rendementen en de ideale combinatie van investeren en eigen gebruik. Buiten Nederland is een vakantiewoning in Spanje kopen nog steeds erg populair.

Overweegt u om een recreatiewoning te kopen dan is het belangrijk dat u zich eerst goed informeert. De regels en het aankoopproces verschillen per land. Laat u dus goed informeren door de verkopende partij of door een onafhankelijk jurist. U kunt ook de Second Home Beurs bezoeken en hier een van de diverse seminars bijwonen.

Frankrijk

Spanje

Oostenrijk

Portugal

Nederland

Griekenland

Turkije

Italië

Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Spanje? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Frankrijk? Ontvang gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Portugal? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over kopen van een vakantiewoning in Oostenrijk? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.
Download gratis het whitepaper
Alles weten over het verhuren van een vakantiewoning? Download gratis ons whitepaper, het whitepaper wordt verzonden naar het opgegeven emailadres.