Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Subsidie op zonnepanelen in Spanje. Hoe zit dat?

Zonnepanelen zijn in Nederland ongekend populair. Bijna 2 miljoen huishoudens hebben ze inmiddels en genereren op die manier voordelige schone energie. Nu je misschien zonnepanelen hebt op je huis in Nederland wil je ze misschien ook wel op je (toekomstige) huis in Spanje.

Net als in Nederland zijn er ook in Spanje aantrekkelijke subsidies om de aanschaf van zonnepanelen te stimuleren. Voor consumenten maken deze subsidies de terugverdientijd aanzienlijk korter. Deze subsidies in combinatie met het aantrekkelijke klimaat maken de investering nog interessanter.

Subsidie op zonnepanelen voor je huis in Spanje

Net als de Nederlandse overheid wil ook de Spaanse overheid snel vergroenen en minder afhankelijk zijn van fossiele brandstoffen. Omdat voor veel mensen de aanschaf van zonnepanelen nog steeds een financiële afweging is, zijn er diverse subsidies om mensen over de streept te trekken. Om het makkelijk voor je te maken hebben we de subsidieregelingen even voor je op een rij gezet:

Belasting op constructies (ICIO)

Ga je zonnepanelen installeren dan is het mogelijk om een subsidie aan te vragen op de ICIO. De subsidie die je krijgt kan worden afgetrokken van de belasting die je moet betalen. Het is een eenmalige subsidie. Het bedrag dat je mag aftrekken varieert per gemeente en kan oplopen tot 95% van de te betalen belasting.

Subsidieregelingen op zonnepanelen in Spanje

Aftrek onroerendezaakbelasting (IBI)

Als je zonnepanelen plaatst op je woning in Spanje dan heb je recht op een korting op je onroerendzaakbelasting. Deze korting bedraagt maximaal 50% van de onroerendzaakbelasting van dat jaar. Dit percentage kan nog verschillen per gemeente. Sommige gemeentes geven meer dan 50%.

Next Generation Funds: (EU)

De Europese Unie heeft 1,32 miljard euro toegekend om het eigen verbruik van schone energie te bevorderen. Subsidies van maximaal 600 euro per kWp zijn beschikbaar voor installaties met een vermogen kleiner dan 10 kWp.

IRPF: Aftrek van de Inkomstenbelasting

Huiseigenaren kunnen tot 20% van de investering in zonnepanelen aftrekken van hun belastbaar inkomen, met een maximum van 5.000 euro per jaar. Als er bovendien een energiebesparing van 30% wordt gerealiseerd, kan dit oplopen tot 40% van de investering met een maximum van 7.500 euro per jaar.

Regionale of lokale subsidies

Sommige regio’s bieden extra belastingvoordelen of premies bovenop nationale subsidies. De voorwaarden en bedragen variëren per regio, afhankelijk van lokale energiedoelen en financiële mogelijkheden. Het is altijd goed om bij regionale autoriteiten te informeren naar beschikbare subsidieregelingen in de betreffende omgeving.

 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huis kopen op Bali: Alles wat je moet weten

Droom je ervan om een vakantiewoning te kopen op Bali? Deze tropische parel staat bekend om zijn adembenemende stranden, culturele rijkdom en gastvrije bevolking. Maar voordat je die droom waarmaakt,

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Bekijk

Spaans energielabel voor je vakantiewoning: kans of bedreiging?

Heb je een vakantiewoning in Spanje of overweegt je te investeren in Spaans vastgoed? Dan is het belangrijk om op de hoogte te zijn van de nieuwe wetgeving rondom het energielabel in Spanje.

Bekijk

Een huis kopen in Polen: Stap voor stap naar jouw vakantiewoning

Ben je op zoek naar je eigen plekje onder de Poolse zon (of sneeuw), een plek waar elke dag aanvoelt als vakantie? Polen biedt een schat aan opties voor Nederlanders die dromen van een vakantiewoning.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden