Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiewoning financieren

Een vakantiewoning financieren op 4 manieren

Een vakantiewoning kopen is een droom voor velen, een hypotheek of een andere vorm van financiering kan deze droom werkelijkheid maken. Een vakantiewoning financieren kan gelukkig op verschillende manieren. Wij geven een overzicht van de vier meest gebruikte.

Vakantiewoning financieren uit eigen middelen

Als u beschikt over spaargeld of een aandelenportefeuille, is er een mogelijkheid om de vakantiewoning te financieren met eigen middelen. Vandaag staat de spaarrente laag dus je spaargeld investeren in vakantiewoning is een slimme oplossing. Het grote voordeel van financieren met eigen middelen is dat je geen lening hoeft af te sluiten en dus ook geen rente betaalt.

Vakantiewoning financieren met een hypotheek

Als je niet over voldoende eigen middelen beschikt, kan de bank helpen met een hypotheek voor vakantiewoning. Er is wel een verschil tussen een hypotheek op je eerste en op je tweede huis. In het laatste geval kom je niet in aanmerking voor hypotheekrenteaftrek. Dat kan heel wat schelen maar gelukkig staat de rente laag. Toch zijn er enkele nadelen verbonden aan een hypotheek op een tweede woning. Soms rekent de bank bijvoorbeeld een renteopslag aan en vaak wordt de tweede woning niet volledig gefinancierd. Je gaat best uit van 60 à 70%. Wilt u bijvoorbeeld een huis kopen in Spanje of in een ander land dan zullen ook niet alle banken meewerken.

Vakantiewoning financieren met een persoonlijke lening

Wilt u een vakantiewoning of chalet kopen dan kunt u er voor ook kiezen een persoonlijke lening af te sluiten, waarbij u het volledige bedrag van de bank in één keer op de rekening ontvangt. Maandelijks los je de lening af met een vast bedrag. Het nadeel: de rente ligt bij een persoonlijke lening een is vaak hoger dan bij een hypotheek want je huis geldt hier niet als onderpand.

Uw vakantiewoning financieren met een Lening vanuit een BV

Heb je een eigen vennootschap? Dan is het interessant om je tweede huis hieruit te financieren. Je leent dan als het ware geld uit de vennootschap aan jezelf als privépersoon. Je kan ook een financiering regelen via een hypotheekverstrekker vanuit de vennootschap. Licht je op voorhand goed in over de belastingvoorwaarden die verbonden zijn aan zo’n lening.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden