Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiewoning kopen in het buitenland

Genieten van je eigen huis in de zon of sneeuw.

Een vakantiewoning kopen in het buitenland is droom voor veel mensen. Maar de laatste jaren ook een droom die steeds meer mensen laten uitkomen. Want wie wil dat nou niet? Genieten van zijn eigen vakantiehuis in warm land of in de sneeuw. Wonen in die mooie streek in Frankrijk, dat appartementje op de piste in Oostenrijk of die villa aan de Spaanse kust. 

Een vakantiewoning kopen in het buitenland, waar begin ik?

De meest belangrijke vraag is natuurlijk waar wil je een vakantiewoning kopen in het Buitenland. Misschien ben je verliefd op een bepaald land en misschien wel op een bepaalde regio. Ben je alleen op zoek naar zon of stel je nog eisen aan de cultuur en misschien wel de keuken. 

Een vakantiehuis kopen in het buitenland met een doel?

Naast het land waar je de woning gaat kopen is het belangrijk te bepalen met welk doel je de woning gaat kopen. Wil je bijvoorbeeld een vakantiewoning kopen om te overwinteren, dan is het belangrijk dat er in de winter ook voldoende activiteiten zijn. Ook ben je dan misschien wel opzoek naar landgenoten die dit ook doen. Een andere belangrijke vraag is; Ga je het vakantiehuis kopen puur voor je eigen gebruik of wil je het gaan verhuren. Zeker wanneer je er voor kiest het te verhuren is het belangrijk te kijken naar eventuele wensen van potentiële huurders. Denk hierbij aan het woningtype, de ligging ten opzichte van vliegvelden en wegen. Vergeet ook de faciliteiten in en om het huis niet.   

Vakantiewoning kopen in het buitenland, bekijk het actuele aanbod

Een vakantiehuis kopen in het buitenland, laat je goed informeren?

Ga je een chalet kopen in Nederland of een appartement in Spanje. Je goed laten informeren is erg belangrijk. Het immers een grote aankoop en naast misschien je eerste woning een van de grotere investeringen in je leven. Informatie vind je natuurlijk online, maar ook een bezoek aan de Second Home Beurs kan je op weg helpen. Dagelijks zijn hier diverse lezingen over het kopen van een vakantiehuis in het buitenland. Daarnaast zijn er meer dan 150 makelaars aanwezig die je alles kunnen vertellen over de aankoop van je droomhuis.


Hieronder vind je een greep van recreatiewoningen die te koop worden aangeboden via Second Home. Veel succes bij je zoektocht naar een vakantiehuis.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden