Bezoek de beurs

3 - 4 juni | Antwerp Expo Antwerpen | 10:00 – 17:00 uur 29 sept. - 1 okt. 2023 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Een huis kopen in Spanje: de 5 meest voorkomende fouten

Wil je een vakantiewoning kopen in Spanje? Voorkom vervelende verrassingen bij de aankoop van je droomhuis in Spanje. Stink er niet in en houd rekening met onderstaande valkuilen. We zetten ze voor je op een rijtje, de meest gemaakte fouten tijdens het kopen van een huis in Spanje:

1. Niet alles op papier gezet...

Tijdens onderhandelingen over de aankoop komen er vaak zaken naar voren die worden uitgesteld tot later. Bijvoorbeeld het schilderwerk dat nog moet gebeuren, of een afspraak met "dat doen we later wel" als antwoord. Het is prima om dingen te verbeteren aan de woning, maar vermeld ze dan ook op papier - zo voorkom je discussie in de toekomst!

2. De eerste aanbetaling: doe hem niet te snel

Overweeg goed of je écht alles wat je wilt of nodig hebt uitonderhandeld vóórdat je een betaling aan de verkopende partij doet.  Zodra je betaald hebt wordt het moeilijker om nog dingen te krijgen die in jouw voordeel uitpakken. Zodra de verkoper al een deel van de koopsom binnen heeft, sta jij minder sterk bij een eventuele extra onderhandeling.

Top vijf meest gemaakte fouten bij huis kopen Spanje

 3. Check of de verkopende partij al eigenaar is

Zijn de verkopers wel de eigenaren? Of zijn het bijvoorbeeld de erfgenamen die nog eigenaar moeten worden? Of komt de woning uit een vennootschap die niet meer bestaat en is dat in het eigendomsregister nog niet bijgewerkt?

Vervelende verrassingen achteraf bij de koop van een huis in Spanje zijn niet prettig. Het kost tijd en geld om ze op te lossen. Laat het jou niet overkomen.

Door de bovenstaande punten goed uit te zoeken en op te lossen, verklein je de kans op onaangename verrassingen achteraf. Neem daarom altijd een ervaren makelaar in de arm om je hierbij te helpen. Een goed advies is het halve werk en onmisbaar.

4. Oppervlakte perceel onvoldoende gecontroleerd

De oppervlakten van het perceel en de woning worden vaak onvoldoende gecontroleerd. Deze moeten overeenstemmen met de oppervlakten die zijn vermeld in het eigendomsregister. Afwijkingen komen vaak voor en hoeven geen enkel probleem te zijn. Maar de verschillen moeten wel bij de overdracht door de verkoper gecorrigeerd worden.

5. Vergeten te vragen: is er groot onderhoud gepland?

Dit is van belang wanneer je een appartement koopt in een complex. Als er grote werkzaamheden aan dak of gevels is gepland dan is dat bekend bij de vereniging van eigenaren. Dit soort zaken is handig om te weten voordat je tot koop overgaat. Het kan hier om grote bedragen gaan, afhankelijk van de hoeveelheid achterstallig onderhoud.

De volgende stap

Heb je vragen over het kopen van een huis in Spanje? Of wil je meer weten over de top 5 meest gemaakte fouten bij de aankoop van een huis in Spanje?

Bezoek dan zeker eens de Second Home beurs in waar diverse makelaars je van passend advies kunnen voorzien. Wil je direct van start met je zoektocht naar een tweede woning in Spanje? Bekijk dan het aanbod.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een huis kopen aan de Costa de la Luz: de voordelen

De populariteit onder mensen die een vakantiewoning zoeken in dit gebied neemt toe. De voordelen? Lees ze hier

Bekijk

Een vakantiehuis kopen in Spanje: 5 tips

Droomt u van een appartement of huis in Spanje maar weet u niet goed waar te beginnen? Wij zetten het voor u op een rijtje.  

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Mallorca, Ibiza of Tenerife

De Spaanse eilanden zijn veel meer dan zon en zee. U kunt er ook genieten van ongerepte natuur en een rijke cultuur. Een ideale vakantiebestemming het hele jaar door! Zou het niet heerlijk zijn om uw eigen vakantiewoning te hebben in Mallorca, Ibiza of Tenerife?  

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden