Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Staatssecretaris Van Rij licht box-3 stelsel toe tijdens Second Home beurs in Maastricht

De Second Home beurs in Maastricht kijkt uit naar de komst van staatssecretaris Van Rij op zondag 21 januari. Tijdens de beurs, die zaterdag 20 en 21 januari gehouden in de Mecc Maastricht, licht hij in seminar 1 op zondag om 12:00 uur het nieuwe box-3 stelsel toe. Veel (tweede) woningbezitters en potentiële kopers hebben vragen rondom dit thema. Een uitgelezen kans om onduidelijkheden te verhelderen en vragen te stellen.

Het nieuwe box-3 stelsel

In box-3 van de inkomstenbelasting, wordt het rendement op vakantiewoningen belast. In het huidige stelsel wordt het rendement bepaald met een forfait, dat voor iedereen hetzelfde is, ongeacht het daadwerkelijk behaalde rendement. Het demissionaire kabinet heeft een voorstel voor een nieuw stelsel in box-3 uitgewerkt. In dit nieuwe stelsel wordt het werkelijk behaalde rendement belast. Dit voorstel is in september 2023 aangeboden voor internetconsultatie. Het is nu aan het nieuwe kabinet om te bepalen of het wetsvoorstel wordt ingediend bij de Tweede Kamer. De beoogde invoeringsdatum van het nieuwe box 3-stelsel is 2027.

Over staatssecretaris Van Rij

Sinds 10 januari 2022 is Marnix van Rij (1960) staatssecretaris Fiscaliteit en Belastingdienst in het kabinet-Rutte IV i. In de periode 2015-2019 was hij Eerste Kamerlid voor het CDA. Na diverse functies in de Wassenaarse gemeentepolitiek, werd hij in 1999 voorzitter van het CDA. 

Tevens was hij werkzaam in het bedrijfsleven, onder andere als senior partner bij Ernst & Young. Als Eerste Kamerlid hield van Rij zich vooral bezig met belastingwetgeving. Gedurende de periode 2020-2021 was hij regeringscommissaris in Sint Eustatius om in 2021 de rol van interim-voorzitter van het CDA te bekleden.

Lezing Staatssecretaris Van Rij op Second Home Beurs

Second Home Beurs - Maastricht

De Second Home Beurs in Maastricht is het startpunt voor mensen die geïnteresseerd zijn in de aankoop van een vakantiewoning. De editie in Maastricht telt vijfenzeventig makelaars en ontwikkelaars uit meer dan twintig verschillende landen. Daarnaast zijn er tijdens de beurs diverse lezingen te volgen in de seminarruimtes die voor bezoekers vrij toegankelijk zijn. De onderwerpen verschillen maar hebben allemaal een link met de aankoop van een vakantiewoning.

Praktische info

Second Home Beurs / Mecc Maastricht 
Geopend van 10.00 - 17.00 / Zaterdag en zondag 
Tijdstip lezing: Zondag 21 januari / 12.00 uur / Seminar ruimte 1
Website: www.secondhome.nl

Lezing en Second Home Beurs gratis toegankelijk

De lezing van de Staatssecretaris is gratis toegankelijk na voorregistratie via onderstaande link:  https://www.secondhome.nl/tickets?invitation_code=BOX3SHM24 

Gerelateerde berichten

Bekijk

De financiële route naar jouw tweede huis

Hoe ga jij je financiering van je vakantiewoning in het buitenland regelen? Hier een aantal suggesties

Bekijk

Van Holland naar Dubai: de sleutel tot succesvol investeren!

Tips en efficiënte manieren om te investeren in Dubai, parel in de woestijn

Bekijk

Video opname: lezing staatssecretaris Van Rij op de Second Home Beurs

De Second Home Beurs in Maastricht ontving op zondag 21 januari staatssecretaris Van Rij voor een lezing over de veranderingen in het Box-3 stelsel. Hieronder vind je de opname van deze presentatie.

Bekijk

Belastingen op Aruba bij het kopen van een vakantiewoning

Wees op de hoogte van de verschillende belastingen bij het kopen van een vakantiewoning op Aruba

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden