Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiehuis verzekeren

Je vakantiewoning in binnen- of buitenland verzekeren

Verzekering afsluiten voor je vakantiehuis

Om je vakantiehuis in het buitenland te verzekeren, kun je een schadeverzekering afsluiten in het land zelf of in Nederland. Wat zijn de voordelen van een Nederlandse verzekeringspolis? Of is het beter om een Franse, Italiaanse of Spaanse verzekering aan te gaan voor je tweede woning?

De juiste verzekering voor je tweede woning

Om de juiste verzekering te kiezen voor je tweede woning, is het goed om je te baseren op drie P’s: product, prijs en prestatie.

Product:
Een Nederlandse polis geeft bijna altijd een betere dekking dan een buitenlandse. Nederlanders zijn verwend op vlak van opstal- en inboedelverzekeringen. Dekking tegen alle risico’s die van buiten komen is bij ons de norm, terwijl deze dekkingsvariant in het buitenland meestal onbekend is. Neem de Nederlandse brandverzekering: die dekt vrijwel elke vorm van schade en de uitkering door de verzekeraar is doorgaans gebaseerd op de nieuwwaarde. Een groot verschil met veel Europese landen, waar de dekking vaak beperkt is. Bovendien zijn de polisvoorwaarden niet in je moedertaal opgesteld, wat discussies en problemen kan opleveren bij schadegevallen.

Prijs:
Een lage rente op je hypotheeklening is aangenaam. Maar onthoud dat kwaliteit altijd moet primeren boven prijs. Als je je vakantiewoning in Spanje voor een prikje laat verzekeren in Spanje, kun je niet verwachten dat je een polis krijgt van dezelfde kwaliteit als je in Nederland gewend bent. Uiteindelijk krijg je altijd waar voor je geld en dat geldt ook op vlak van verzekeringen.

Prestatie:
Pas bij een schadegeval kun je weten of de verzekering effectief doet wat je ervan verwacht, namelijk de schade vergoeden. Hier komen vaak nog veel zaken bij kijken die niet in de polis vermeld staan: wie moet je contacteren, wanneer precies… Als je een verzekering lopen hebt in het buitenland, kan de taalbarrière voor moeilijkheden zorgen, of de moeilijke bereikbaarheid van de lokale verzekeraar. Op dat vlak is een Nederlandse polis meer aangewezen.

vakantiehuis verzekeren

Verzeker je vakantiewoning in Nederland 

Het is aan te raden om voor je vakantiewoning een verzekering af te sluiten in Nederland. Uiteraard biedt een Nederlandse polis niet op alle vlakken de ideale uitkomst. Maar het is doorgaans de beste keuze inzake product, prijs en prestatie. Als je een tweede woning koopt, denk dan sowieso goed na over de verzekeringsmogelijkheden. Zo kun je er vele jaren van genieten!


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden