Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een vakantiehuisje kopen

Investeren en genieten van je vakantiehuis

Een vakantiehuisje kopen: een haalbare droom

Een eigen vakantiehuisje kopen is een droom van veel mensen. Heerlijk in het zonnetje genieten van lekker eten en drinken. Intussen volledig tot rust komen in de eigen vakantiewoning. Het is geen onwezenlijke droom om een vakantiehuisje te kopen. Na de financiële crisis heeft de consument opnieuw vertrouwen in de markt. Door de lage rente op spaargeld is de aankoop van een vakantiehuisje als belegging erg populair.

Vakantiehuisje kopen voor eigen gebruik of rendement

Je kan een vakantiehuisje kopen voor eigen gebruik, om er zelf te gaan genieten. Daarnaast kan je een vakantiehuisje aanschaffen om te verhuren. Deze vorm wordt steeds populairder. Vaak gaat het dan over projectmatig gerealiseerde vakantiehuisjes met een vastgesteld huurrendement. Ook een mix tussen verhuur en eigen gebruik is populair. Genieten van de vakantiewoning en de weken dat het niet gebruikt wordt verhuren.

een-vakantiehuisje-kopen

Spanje meest populaire land om een vakantiehuisje te kopen

Spanje staat nog steeds op nummer één op vlak van vakantiewoningen. De Costa Blanca is en blijft de topregio. De prijzen van vakantiewoningen in Spanje zijn interessant en het land heeft een stabiele economie en politiek. Ook de goedkope en snelle bereikbaarheid is belangrijk. Low-cost vliegmaatschappijen zorgt ervoor dat Spanje erg in trek is als land om een vakantiewoning te kopen. Ook Nederland en België zijn populaire vakantielanden dus een vakantiehuis in eigen land behoort zeker ook tot de mogelijkheden.

Vakantiehuisje kopen? Informeer je goed vooraf

Ga niet overhaast te werk als je een vakantiewoning wil aankopen. Neem je tijd om de verschillende mogelijkheden te bekijken en hou rekening met alle factoren: locatie, klimaat en financiering. Een vakantiehuis kopen gaat in elk land op een andere manier, elk land heeft zo zijn eigen regels en soms verschilt dit zelfs per provincie. Voorbereiding is dus belangrijk, laat u informeren door de verkopende partij of door een onafhankelijk persoon.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden