Bezoek de beurs

18 - 20 maart 2022 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur 23 - 24 april 2022 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur

Vakantiewoning kopen in Nederland? Dit zijn de trends

Als je investeert in een vakantiewoning wil je dit weloverwogen doen. Inspelen op de trends in de (verhuur)markt is hierbij natuurlijk essentieel, aangezien dit zeker van invloed kan zijn op de hoogte van het rendement en de waarde van de woning bij eventuele doorverkoop.

Vakantiewoning bezoeken met drie generaties 

Landelijke verhuurorganisaties constateren al een tijdje een groeiende vraag naar accommodaties voor drie­generatie­vakanties. Opa en oma, kinderen en kleinkinderen samen een weekendje weg is een toptrend geworden. Maar liefst één derde van de Nederlanders gaat wel eens met drie generaties op vakantie. Eén van de voornaamste redenen om de vakantie samen door te brengen is om de band tussen de drie genera­ties te versterken. Met z’n allen naar de dierentuin, leren boogschieten met opa, koekjes bakken met oma en ’s avonds samen spelletjes doen. Samen op vakantie is wel zo gezellig en opa en oma hebben volop de tijd voor hun kleinkinderen. Niet alleen als oppas, maar juist om van alles te ondernemen. Ontwikkelaars spelen op deze trend in door (ook) 8­ tot 20­persoons accommodaties te bouwen. De bezettingsgraad 11 van deze woningen is over het algemeen hoog, waardoor dit soort woningen vaak wordt aangekocht door (particuliere) beleggers.

Duurzame en luxe vakantiewoningen

Een andere trend is de groeiende vraag naar luxe en comfort in het vakantieverblijf met alle bijbehorende voorzieningen. Dit geldt zowel voor de eigenaar als de toerist. De recreatie­ woning moet de thuissituatie overtreffen. In een groeps­ woning betekent dat met de hele familie er tussen uit zonder elkaar voor de voeten te lopen. Veel ruimte en voldoende privacy, bijvoorbeeld in de vorm van een eigen badkamer, zijn daarom een pre. Ook wellness voorzieningen zijn in trek. Mensen zoeken naar ontspanning, rust en een plek om weer helemaal tot zichzelf te komen, binnen de muren van de recreatiewoning. Het is derhalve een goed idee om van de badkamer een mini wellness center te maken, compleet met sauna, whirlpool en Sunshower. Andere items die hoog gewaardeerd worden zijn een veranda voor veel buitenplezier, keuken met luxe (inbouw)apparatuur, flatscreen televisie met homecinema set en sfeerhaard. Ook vindt de consument het gebruik van duurzame materialen en energiezuinige woningen steeds belangrijker.

Renovatie

Het inspelen op trend 2 is niet alleen weggelegd voor ont­wikkelaars van nieuwbouwprojecten of kopers van nieuw­ bouwwoningen. De nieuwste trend is namelijk het renoveren van bestaande recreatiewoningen. Door de huidige 12 marktomstandigheden kunnen bestaande woningen over het algemeen wat scherper worden aangekocht. Zo blijft er budget over om deze woningen weer helemaal van deze tijd te maken. Het is hierbij wel van belang dat dit op de juiste manier gebeurt. Het is daarom raadzaam om hierbij informatie in te winnen bij een specialist op dit gebied, zodat de woning ‘verhuurproof’ wordt qua indeling en materialen. Ook is het essentieel dat er voor een locatie wordt gekozen, waar de exploitatie en verhuur succesvol verzorgd worden. Als er op goede wijze gerenoveerd wordt, zorgt het (op de juiste parken) voor een betere verhuurbaarheid en waarde­ vermeerdering van de woning. ‘De Beste Vakantiewoning’ is een professionele partij die eigenaren actief kan infor­ meren en begeleiden over en bij het totale renovatietraject. Hierbij wordt de woning bouwkundig beoordeeld en wordt er een verbouwingsplan gemaakt, compleet met tekeningen en animaties. Uiteraard maakt een creatief plan voor de inrichting en styling ook onderdeel uit van het totale voorstel. Doel hierbij is om ‘de beste vakantiewoning’ van het park te creëren.

Bron: Vakantiemakelaar

Gerelateerde berichten

Bekijk

Investeren: Een tweede huis kopen in Nederland

Veel mensen dromen van een tweede woning. Een leuk huis op een mooie bestemming om in de weekenden en de vakanties naartoe te gaan en een heerlijke tijd door te brengen met de kinderen, kleinkinderen en vrienden. Zo’n tweede huis wordt vaak een echt familiehuis, waar tal van leuke momenten beleefd worden en mooie herinneringen ontstaan.

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

NVM: Vakantiewoning ongekend populair

Door de coronacrisis waren we de afgelopen tijd meer thuis en brachten velen de vakantie door in eigen land. Hierdoor kreeg de verkoop van vakantiewoningen in Nederland een flinke boost. Volgens de Nederlandse Vereniging van Makelaars (VVM) stegen de prijzen van vakantiehuizen aanzienlijk in 2020.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden