Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een vakantiewoning verzekeren

Onbezorgd genieten van je vakantiehuis

Je vakantiewoning verzekeren

Gaat u een vakantiewoning kopen dan wilt u daar natuurlijk zorgeloos van kunnen genieten. Net als je eerste huis is het mogelijk om de vakantiehuis te verzekeren tegen allerlei zaken, afhankelijk van je behoeften: brand, diefstal, inbraak, storm- of waterschade, vandalisme…

Tips bij verzekering van uw tweede huis

Doordat een tweede woning, in eigen land of het buitenland, een groot deel van het jaar niet bewoond wordt, is het risico op schade door vandalisme en inbraak groter. Je bent immers niet in de buurt. Om dergelijke ongemakken te vermijden zit je best samen met een verzekeraar. Ga voor je een verzekering afsluit goed na welke vormen van schade de verzekeraar wel en niet dekt. Hou er ook rekening mee dat elk land eigen regels heeft voor het verzekeren van een tweede huis. Zoek goed uit, bij voorkeur samen met de verzekeraar, wat de gang van zaken is in het betreffende land.

Zo is het niet altijd mogelijk om een inboedelverzekering af te sluiten voor een tweede woning. Dit hangt af van verschillende factoren (land, frequentie leegstand/verhuur, type woning, type inboedel). Ook het afsluiten van een opstalverzekering (ook woonhuisverzekering genoemd) verloopt in het buitenland vaak anders dan in Nederland. Ook als je de woning gaat verhuren zal je dit moeten melden bij de verzekeraar.

Geen kopzorgen over uw recreatiewoning

Het is niet altijd eenvoudig om door het bos de bomen te zien. Daarom is het belangrijk dat je je laat bijstaan door een expert ter zake. Met de juiste verzekering(en) heb je geen kopzorgen en kan je optimaal genieten van je tweede huis. Sommige verzekeraars bieden zelfs speciale formules aan voor vakantiewoningen. Ga goed na met hen wat de mogelijkheden zijn.


Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden