Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Domaine d'Essendiéras

22 - 24 maart 2024 Jaarbeurs Utrecht

Domaine d'Essendiéras
Domaine d'Essendiéras
24160 Saint Médard d’Excideuil
Frankrijk
+33 5 53 55 34 34
https://www.essendieras.nl
Standnummer - 637

Aanwezig op beurs:

9 - 10 maart 2024 Flanders Expo Gent
22 - 24 maart 2024 Jaarbeurs Utrecht
Aantal werknemers 17
Ondernemingsnummer / KVK: 438655110
Bedrijfsvorm Besloten vennootschap (bv)
Eerste beursdeelname 2020
Totaal aantal beursdeelnames
Wij spreken de volgende talen NL,EN,DE,FR
Jaar van oprichting 1999

Medewerkers

Jeroen Bakker

Eigenaar

Floris Bakker

Président

Over Domaine d'Essendiéras

In de Dordogne bevindt zich een indrukwekkend ensemble, een immens landgoed met een Nederlandse kasteelheer, of eerder een kasteelfamilie. Hoe Nederlandse ondernemersgeest een vakantieparadijs schiep waar iedereen vakantie kan komen vieren. Het verhaal van Domaine d’Essendiéras begint twintig jaar geleden, als Jeroen en Ellen Bakker besluiten in hun geliefde Frankrijk een leuke plek te kopen om vakantie te vieren, “zonder te hoeven reserveren”. En waar kan dat beter dan in de Dordogne, waar ze met hun acht kinderen al verschillende keren op vakantie zijn geweest? Wie nu het van alle gemakken voorziene landgoed ziet, zou denken dat die ambitie inmiddels flink naar boven is bijgesteld. Nu is het landgoed in de Dordogne maar liefst 360 hectare groot. Een fruitbedrijf en een veertigtal arbeiderswoningen waren ook inbegrepen in de aankoop in 1999. Van de kinderen werken er drie op het landgoed, en zoon Floris (30) mag zich zelfs ‘gérant’ noemen, manager. In de loop der jaren is het landgoed uitgegroeid tot een bijzonder aangenaam en luxe vakantieverblijf, niet alleen voor de familie, maar ook voor vakantievierders en nieuwe eigenaren. Geleidelijk aan werden dertig huizen gerestaureerd en verhuurd als gîte. Hiervan werden er zestien gerestaureerd en verkocht, waarbij de eigenaren ze kunnen laten onderhouden en verhuren via het domein. Ook is een romantische Engelse tuin met fonteinen aangelegd en een 9-holes golfbaan. Die telt inmiddels alweer 141 leden, vooral Fransen en Engelsen, die er ook les kunnen krijgen van een echte golfpro. Of je er nu vakantie viert of je eigen huis hebt, je kunt gebruikmaken van veel voorzieningen. Zoals twee algemene zwembaden. Elf gîtes hebben ook een privé-zwembad, wat voor vakantievierders natuurlijk bijzonder prettig is. Maar iedereen mag gebruikmaken van algemene faciliteiten als een tennisbaan, waterfietsen, een voetbalveld, een beachvolleybalveld, een speeleiland, een manegebak en nog veel meer. Bijzonder is ook de eigen waterbron op 140 meter diepte en een installatie van zonnepanelen (maar liefst 39.000, op 18 hectare) aan de rand van het domein, waarmee 17.000 personen van stroom worden voorzien. Een duurzaam landgoed dus. Maar gezien de enorme oppervlakte van het domein hebben de gebruikers altijd het gevoel vakantie te vieren in een groene weelde. “De rust en de natuur staan hier centraal”, beaamt pater familias Jeroen Bakker. “In de 100 hectare bos en langs de rivier lopen voor meer dan 25 kilometer aan fiets- en wandelpaden. Dus kom vooral eens langs voor een vakantie, en wie weet wil je hier wel je eigen huis kopen.” Op de website van het landgoed is de hele transformatie in een twee minuten durende video te zien. Naar verwachting komen er de komende tijd nog acht of negen huizen beschikbaar voor kopers, en de verhuur van de van alle comfort voorziene gîtes staat natuurlijk ook voor iedereen het hele jaar open.

Contactformulier

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Aanbod Domaine d'Essendiéras

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden