Laat je informeren

Vind de antwoorden op je vragen

Seminars over het kopen van een vakantiewoning

Het kopen van een tweede woning is een serieuze zaak. Door je goed te laten informeren en gebruik te maken van de kennis en ervaring van experts, kom je goed voorbereid uit de startblokken. Op de Second Home Beurs staan talloze deskundigen klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zij delen hun kennis met je over alle denkbare praktische, juridische en fiscale onderwerpen die bij de aankoop en het bezit van een tweede huis een rol spelen. Dit doen ze niet alleen op de beursvloer, maar ook tijdens de vele inspirerende seminars. Zo weet je zeker dat die belangrijke eerste stap er meteen een in de goede richting is.

Onderwerp

11.00 uur | Tweede huis in Italië

De presentatie is bedoeld om algemene informatie te verschaffen aan aanstaande kopers van een huis in Italië over de toepasselijke Italiaanse wetgeving, fiscale consequenties, en mogelijke perikelen in het aankooptraject.

Ava. Roberto de Falco - FJP Advocaten

Roberto de Falco is werkzaam voor FJP Advocaten. FJP Advocaten is een advocatenkantoor, waar Italiaanse en Nederlandse advocaten werken die gespecialiseerd zijn in het verlenen van rechtsbijstand aan cliënten in zaken die met Italië of Italiaans recht te maken hebben.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 11.00 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Italië
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 11.00
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Italië

11.45 uur | Financiering van een (tweede) huis in Frankrijk

Na de presentatie is u duidelijk wat er komt kijken bij het verkrijgen van een hypotheek in Frankrijk. Wat is wel en niet mogelijk? Hoe pak je het aan? Wat komt er op u af? Het verhaal wordt omlijst met voorbeelden en anekdotes uit de praktijk wat leidt tot een zowel nuttige en aangename bijeenkomst

Albertjan Massier | Hypotheek & Buitenland

Albertjan Massier begeleidt sinds 2003 kopers van een huis in het buitenland bij het verkrijgen van een hypotheek. Hij kent de weg en weten hoe het voor elkaar te krijgen bij de lokale banken. De geboden begeleiding gaat van eerste oriëntatie tot het tekenen van de koopakte

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 11.45 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Frankrijk
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 11.45
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Frankrijk

11.45 uur | Investeren in een vakantiewoning in Oostenrijk – word deskundig in 25 min.

Heb je een droomhuis in Oostenrijk op het oog dan is het uiteraard ook belangrijk om je te laten voorlichten. Tijdens deze presentatie word je in 25 minuten deskundig. Het aankopen en eventueel verhuren van de woning komt hierbij uitgebreid aan bod.

Karin Eegdeman | Alpreal

Karin Eegdeman heeft de Heao International Business afgerond en recentelijk haar Oostenrijkse Makelaarsbevoegdheid gehaald. (Konzessionierte Immobilienmaklerin in Österreich).Karin Eegdeman kan u adviseren van businessplan tot financiële haalbaarheid, vestigingswetten en horeca mogelijkheden tot leven in Oostenrijk in zijn algemeenheid, etc.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 11.45 Duur: 30 locatie: 3 Onderwerp:
Oostenrijk
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 11.45
Duur: 30
locatie: 3
Onderwerp:
Oostenrijk

11.45 uur | Round table | Property management in de VS

De druk bezochte staat Florida in de V.S. zorgt voor omzet in vakantiewoningen en investeringswoningen. Door de attractieparken, het mooie weer, strand en de vele werkgelegenheid zorgt uw woning hier voor een goed rendement. Maar waar begint de zoektocht naar goed management? Wat doen zij voor u en waar moet u op letten? Alles van aankoop tot verhuur, hoort u tijdens dit seminar.

Michiel Groenendijk | Florida Solutions BV

Michiel Groenendijk eigenaar Florida Solutions BV een Nederlandse makelaar voor het kopen, verkopen en beheren van vastgoed in Florida. Michiel is zelf al jaren woonachtig in de Verenigde Staten en actief als makelaar.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 11.45 Duur: 30 locatie: Round table - stand Onderwerp:
Verenigde Staten
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 11.45
Duur: 30
locatie: Round table - stand
Onderwerp:
Verenigde Staten

12.30 uur | Een tweede huis kopen en financieren in Spanje

Het seminar gaat over het aankoopproces van een tweede woning in Spanje en de financiering ervan. Je kunt hierbij denken aan de verschillende financieringsopties, verstrekkingsvoorwaarden in Spanje, aankooptips en hoe zorg ervoor dat je goed voorbereid een aankoop doet. Al dan niet met behulp van een Spanje hypotheek. Een interactieve seminar met veel nuttige informatie en tips!

Arie Gerritsen | MásMás Hipotecas

Arie Gerritsen is oprichter van MásMás Hipotecas S.L. Een Nederlandstalig financieel adviesbureau volledig gespecialiseerd in de bemiddeling van Spanjehypotheken. Arie werkt vanuit Nederland en heeft zich met 17 jaar (internationale) ervaring ontwikkelt tot dé specialist in zowel vermogens- als financieringsvraagstukken, specifiek gericht op het aankopen en financieren van Spaans residentieel vastgoed.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 12.30 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Spanje
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 12.30
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:
Spanje

12.30 uur | Een tweede huis in Portugal kopen

In 30 minuten kom je alles te weten over wat er bij komt kijken wanneer je een huis in Portugal wilt kopen. Zowel het aankoopproces als ficaal - juridische aspect komt gedurende deze presentatie aandachtig naar voren.

Gerard Haagsma | Second Home Invest

Gerard Haagsma van Second Home Invest is al meer dan 10 jaar actief in de markt van exclusieve vakantiewoningen in binnen- en buitenland. Gerard Haagsma kan u onder andere informeren over de fiscale en financiële aspecten van een vakantiewoning in Portugal.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 12.30 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Portugal
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 12.30
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Portugal

12.30 uur | Vakantiehuis verhuren: invloed interieur & concepten op rendement

Iedere huiseigenaar wil zijn vakantiehuis succesvol verhuren. Met een gering budget kun je al een groot verschil maken. Ronald laat aan de hand van praktijkvoorbeelden uit het portfolio van NOVASOL zien hoe interieur en concepten een positieve invloed hebben op het rendement van uw vakantiehuis.

Ronald van Beers | Novasol

Ronald van Beers is sinds 2010 werkzaam als Product Manager bij NOVASOL. NOVASOL verzorgt de verhuur van meer dan 50.000 vakantiehuizen in 26 landen en maakt deel uit van Awaze – Europa’s marktleider op het gebied van de verhuur van vakantiehuizen en vakantieparken.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 12:30 Duur: 30 locatie: 3 Onderwerp:
Vakantiewoning verhuren
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 12:30
Duur: 30
locatie: 3
Onderwerp:
Vakantiewoning verhuren

12.30 uur | Round Table | Een huis kopen in Noorwegen, waar moet je op letten?

Noorwegen is zestien keer zo groot als Nederland, maar heeft veel minder inwoners. Wie Noorwegen zegt, denkt dus niet aan in de file staan, maar aan wandelen of langlaufen zonder iemand tegen te komen. Een huis kopen in Noorwegen roept misschien vele vragen bij u op, deze worden waarschijnlijk allemaal beantwoord tijdens dit seminar.

Erik van Riessen | Portuala

Erik van Riessen is samen met zijn vrouw Adla eigenaar van Portula. Als projectontwikkelaar in Noorwegen en Zweden kennen zij de Scandinavische cultuur, spreken er de taal en hebben er een uitgebreid netwerk opgebouwd. Erik is dagelijks bezig met vakantiewoningen en kent het aankoopproces als geen ander.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 12.30 Duur: 30 locatie: Round table - stand Onderwerp:
Noorwegen
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 12.30
Duur: 30
locatie: Round table - stand
Onderwerp:
Noorwegen

13.15 uur | Makkelijk en eenvoudig zelf uw huis verhuren?

Wat zijn de trends en ontwikkelingen op het gebied van verhuren? De verhuurmarkt verandert constant, en huurders worden steeds meer veeleisend. Waar begin je als verhuurder met het optimaliseren van jouw verhuur? Gedurende een half huur vertel ik alles over de trends en ontwikkelingen, en ontvang je tips en tricks om de verhuur te verbeteren.

Tristan Albersen | Micazu

Tristan Albersen is werkzaam voor Micazu.nl. Micazu.nl is al sinds 2010 een succesvol online platform waarop Nederlanders zelf hun eigen vakantiehuis verhuren in meer dan 60 landen wereldwijd. Vakantiegangers boeken het vakantiehuis direct bij de Nederlandse eigenaar.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 13.15 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Vakantiewoning verhuren
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 13.15
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Vakantiewoning verhuren

13.15 uur | Round table | Een tweede woning kopen op Tropisch Curaçao

Curaçao wordt steeds meer een vakantie eiland waar het zeer goede toeven is. Je kan er gewoon Nederlands praten in een Caribische sfeer. Zeer goede restaurants, mooie stranden en nog steeds interessante prijzen voor onroerend goed. Zeezicht wordt schaarser maar is nog wel te krijgen, nu nog voor een redelijke prijs

Jan-Peter Klijn | New Winds Realty

Jan Peter Klijn woont al 29 jaar op het eiland en is 22 jaar actief in het onroerend goed , Samen met de Curaçaoënaar Randy Neuman van New Winds Realty die dit jaar alweer 30 jaar bestaat. Jan Peter spreekt vloeiend Papiamentu, Engels en Duits. Kent de bouwstijl, de type woningen en kan zeer goed advies geven. Heeft vele contacten ook op een hoger niveau. Wordt ook wel Mister Curacao genoemd

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 13.15 Duur: 30 locatie: Round table - stand Onderwerp:
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 13.15
Duur: 30
locatie: Round table - stand
Onderwerp:

14.00 uur | Een tweede huis kopen in Oostenrijk

Jeroen van der Werff | Mynexthome

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 14.00 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Oostenrijk
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 14.00
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Oostenrijk

14.45 uur | Fiscaal-Juridische aspecten bij het kopen van een huis in Frankrijk

Mireille Bosscher | Bosscher-Advies

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 14:45 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 14:45
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:

14.45 uur | Een tweede huis in Griekenland kopen

Giorgos Gravidilis | Elxis

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 14:45 Duur: 30 locatie: 3 Onderwerp:
Griekenland
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 14:45
Duur: 30
locatie: 3
Onderwerp:
Griekenland

15.30 uur | Financiering van een (tweede) huis in Spanje

Na de presentatie is u duidelijk wat er komt kijken bij het verkrijgen van een hypotheek in Spanje. Wat is wel en niet mogelijk? Hoe pak je het aan? Wat komt er op u af? Het verhaal wordt omlijst met voorbeelden en anekdotes uit de praktijk wat leidt tot een zowel nuttige en aangename bijeenkomst

Albertjan Massier | Hypotheek & Buitenland

Albertjan Massier begeleidt sinds 2003 kopers van een huis in het buitenland bij het verkrijgen van een hypotheek. Hij kent de weg en weten hoe het voor elkaar te krijgen bij de lokale banken. De geboden begeleiding gaat van eerste oriëntatie tot het tekenen van de koopakte

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 15.30 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Spanje
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 15.30
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:
Spanje

15.30 uur | Een tweede huis in Bonaire

Jeroen van der Werff |Grand Windsock Bonaire

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 15:30 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Bonaire
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 15:30
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Bonaire

15.30 uur | Een tweede huis kopen in Amerika

Ben je opzoek naar een huis in Amerika en specifiek in Florida dan mag je deze presentie niet missen. In 30 minuten vertelt Theodora het gehele aankoopproces van een woning in Amerika. Tevens informeert zij je over do's en don't en geeft je tips bij de zoektocht naar je droomhuis.

Theodora Uniken Venema | Downtownbrokers

Theodora is eigenaar van Downtownbrokers en is al meer dan 30 jaar actief op de vastgoedmarkt in Florida. Door haar jarenlange ervaring kan zij je als geen ander informeren over het kopen van vastgoed in Amerika en specifiek in Florida.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 15.30 Duur: 30 locatie: 3 Onderwerp:
Verenigde Staten
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 15.30
Duur: 30
locatie: 3
Onderwerp:
Verenigde Staten