Laat je informeren

Vind de antwoorden op je vragen

Seminars over het kopen van een vakantiewoning

Het kopen van een tweede woning is een serieuze zaak. Door je goed te laten informeren en gebruik te maken van de kennis en ervaring van experts, kom je goed voorbereid uit de startblokken. Op de Second Home Beurs staan talloze deskundigen klaar om jouw vragen te beantwoorden. Zij delen hun kennis met je over alle denkbare praktische, juridische en fiscale onderwerpen die bij de aankoop en het bezit van een tweede huis een rol spelen. Dit doen ze niet alleen op de beursvloer, maar ook tijdens de vele inspirerende seminars. Zo weet je zeker dat die belangrijke eerste stap er meteen een in de goede richting is.

Onderwerp

11.00 uur | Tweede huis in Italië

De presentatie is bedoeld om algemene informatie te verschaffen aan aanstaande kopers van een huis in Italië over de toepasselijke Italiaanse wetgeving, fiscale consequenties, en mogelijke perikelen in het aankooptraject.

Ava. Roberto de Falco - FJP Advocaten

Roberto de Falco is werkzaam voor FJP Advocaten. FJP Advocaten is een advocatenkantoor, waar Italiaanse en Nederlandse advocaten werken die gespecialiseerd zijn in het verlenen van rechtsbijstand aan cliënten in zaken die met Italië of Italiaans recht te maken hebben.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 11.00 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Italië
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 11.00
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Italië

11.00 uur | Bulgarije, de verborgen schat van Europa!

In vogelvlucht over wie, wat, waar, hoe en waarom over het prachtige Bulgarije en natuurlijk een stuk over de aankoop van uw vastgoed in Bulgarije. Investeer in uzelf!

Tom Jansen | Bulgaria Invest

Wij komen al sinds 2000 in Bulgarije en kochten in 2004 onze eerste boerderijen/landhuizen. Natuurlijk zijn we door de jaren heen ook problemen tegengekomen, hierdoor hebben we zeer veel knowhow verkregen. We mogen ons zeker Bulgarije specialist noemen.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 11.00 Duur: 30 locatie: 3 Onderwerp:
Bulgarije
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 11.00
Duur: 30
locatie: 3
Onderwerp:
Bulgarije

11.45 uur | Een vakantiewoning kopen en financieren in Nederland

Wil je een vakantiewoning in Nederland kopen? Laurens Huisman informeert in je 30 minuten over het aankoop traject. Tevens informeert hij over de financieringsmogelijkheden. Door het slim combineren van twee of meer verschillende financieringsvormen is vaak meer mogelijk dan je denkt. Ook gaan we in op de verschillende (woning)kenmerken die banken meenemen in hun vaak complexe (en unieke) berekening en beoordeling van de hypotheekaanvraag.

Laurens Huisman | Uw Financieringsadviseur

Als Erkend Hypothecair Planner met 15 jaar aan bancaire en intermediaire ervaring op zak heb ik ervaring met een breed scala aan financiële vraagstukken. Als zelfstandig, onafhankelijk financieel adviseur help ik mensen bij het realiseren van hun wensen, met recreatiewoningen als specialisme.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 11.45 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Fiscaal & juridisch
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 11.45
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:
Fiscaal & juridisch

11.45 uur | Financiering van een (tweede) huis in Frankrijk

Na de presentatie is u duidelijk wat er komt kijken bij het verkrijgen van een hypotheek in Frankrijk. Wat is wel en niet mogelijk? Hoe pak je het aan? Wat komt er op u af? Het verhaal wordt omlijst met voorbeelden en anekdotes uit de praktijk wat leidt tot een zowel nuttige en aangename bijeenkomst

Albertjan Massier | Hypotheek & Buitenland

Albertjan Massier begeleidt sinds 2003 kopers van een huis in het buitenland bij het verkrijgen van een hypotheek. Hij kent de weg en weten hoe het voor elkaar te krijgen bij de lokale banken. De geboden begeleiding gaat van eerste oriëntatie tot het tekenen van de koopakte

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 11.45 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Frankrijk
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 11.45
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Frankrijk

11.45 uur | Investeren in een vakantiewoning in Oostenrijk – word deskundig in 25 min.

Heb je een droomhuis in Oostenrijk op het oog dan is het uiteraard ook belangrijk om je te laten voorlichten. Tijdens deze presentatie word je in 25 minuten deskundig. Het aankopen en eventueel verhuren van de woning komt hierbij uitgebreid aan bod.

Karin Eegdeman | Alpreal

Karin Eegdeman heeft de Heao International Business afgerond en recentelijk haar Oostenrijkse Makelaarsbevoegdheid gehaald. (Konzessionierte Immobilienmaklerin in Österreich).Karin Eegdeman kan u adviseren van businessplan tot financiële haalbaarheid, vestigingswetten en horeca mogelijkheden tot leven in Oostenrijk in zijn algemeenheid, etc.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 11.45 Duur: 30 locatie: 3 Onderwerp:
Oostenrijk
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 11.45
Duur: 30
locatie: 3
Onderwerp:
Oostenrijk

11.45 uur | Property management in de VS

De druk bezochte staat Florida in de V.S. zorgt voor omzet in vakantiewoningen en investeringswoningen. Door de attractieparken, het mooie weer, strand en de vele werkgelegenheid zorgt uw woning hier voor een goed rendement. Maar waar begint de zoektocht naar goed management? Wat doen zij voor u en waar moet u op letten? Alles van aankoop tot verhuur, hoort u tijdens dit seminar.

Michiel Groenendijk | Florida Solutions BV

Michiel Groenendijk eigenaar Florida Solutions BV een Nederlandse makelaar voor het kopen, verkopen en beheren van vastgoed in Florida. Michiel is zelf al jaren woonachtig in de Verenigde Staten en actief als makelaar.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 11.45 Duur: 30 locatie: 4 Onderwerp:
Verenigde Staten
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 11.45
Duur: 30
locatie: 4
Onderwerp:
Verenigde Staten

12.30 uur | Een tweede huis kopen en financieren in Spanje

Het seminar gaat over het aankoopproces van een tweede woning in Spanje en de financiering ervan. Je kunt hierbij denken aan de verschillende financieringsopties, verstrekkingsvoorwaarden in Spanje, aankooptips en hoe zorg ervoor dat je goed voorbereid een aankoop doet. Al dan niet met behulp van een Spanje hypotheek. Een interactieve seminar met veel nuttige informatie en tips!

Arie Gerritsen | MásMás Hipotecas

Arie Gerritsen is oprichter van MásMás Hipotecas S.L. Een Nederlandstalig financieel adviesbureau volledig gespecialiseerd in de bemiddeling van Spanjehypotheken. Arie werkt vanuit Nederland en heeft zich met 17 jaar (internationale) ervaring ontwikkelt tot dé specialist in zowel vermogens- als financieringsvraagstukken, specifiek gericht op het aankopen en financieren van Spaans residentieel vastgoed.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 12.30 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Spanje
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 12.30
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:
Spanje

12.30 uur | Tweede woning verhuren : Op zoek naar rendement?

Iedere huiseigenaar wil zijn vakantiehuis succesvol verhuren. Met een gering budget kun je al een groot verschil maken. Ronald laat aan de hand van praktijkvoorbeelden uit het portfolio van NOVASOL zien hoe interieur en concepten een positieve invloed hebben op het rendement van uw vakantiehuis.

Ronald van Beers | Novasol

Ronald van Beers is sinds 2010 werkzaam als Product Manager bij NOVASOL. NOVASOL verzorgt de verhuur van meer dan 50.000 vakantiehuizen in 26 landen en maakt deel uit van Awaze – Europa’s marktleider op het gebied van de verhuur van vakantiehuizen en vakantieparken.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 12:30 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Vakantiewoning verhuren
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 12:30
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Vakantiewoning verhuren

12.30 uur | Een tweede huis in Griekenland kopen

De presentatie is bedoeld om geïnteresseerden wegwijs te maken in de verschillende facetten en de bijzonderheden van het kopen van een huis in Giekenland. Ook zaken als belastingen en erfrecht komen aan bod, zodat u goed voorbereid aan uw zoektocht kunt beginnen.

Giorgos Gavriilidis | Elxis

Giorgos Gavriilidis is van oorsprong advocaat en zowel oprichter als mede-eigenaar van Elxis Greek Real Estate Services. Elxis begeleidt al 29 jaar Nederlandse en Belgische klanten bij de aankoop van een woning in Griekenland en verzorgt daarbij de gehele juridische afwikkeling Elxis heeft een kantoor zowel in Utrecht als in Thessaloniki.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 12:30 Duur: 30 locatie: 3 Onderwerp:
Griekenland
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 12:30
Duur: 30
locatie: 3
Onderwerp:
Griekenland

12.30 uur | Een huis kopen in Noorwegen, waar moet je op letten?

Noorwegen is zestien keer zo groot als Nederland, maar heeft veel minder inwoners. Wie Noorwegen zegt, denkt dus niet aan in de file staan, maar aan wandelen of langlaufen zonder iemand tegen te komen. Een huis kopen in Noorwegen roept misschien vele vragen bij u op, deze worden waarschijnlijk allemaal beantwoord tijdens dit seminar.

Erik van Riessen | Portuala

Erik van Riessen is samen met zijn vrouw Adla eigenaar van Portula. Als projectontwikkelaar in Noorwegen en Zweden kennen zij de Scandinavische cultuur, spreken er de taal en hebben er een uitgebreid netwerk opgebouwd. Erik is dagelijks bezig met vakantiewoningen en kent het aankoopproces als geen ander.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 12.30 Duur: 30 locatie: 4 Onderwerp:
Noorwegen
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 12.30
Duur: 30
locatie: 4
Onderwerp:
Noorwegen

13.15 uur | Hoe kunt u het beste uw tweede huis verhuren?

Tijdens dit seminar vertellen de verhuurexperts van Belvilla u graag meer over wat er allemaal komt kijken bij het verhuren van je tweede huis: praktische zaken zoals regelgeving en belastingen, welke verhuurmethodes er zijn, welke huizen goed verhuren en het bepalen van de optimale verhuurprijs.

Maarten Pennings & Sabrina de Zon | Belvilla

Belvilla is marktleider in de Benelux en een van de grootste spelers in Europa op het gebied van vakantiehuizenverhuur. Met ruim 35 jaar ervaring én lokale kennis van de regio weten wij hoe we het beste uw huis kunnen verhuren. Met de full-service verhuuroplossing wordt verhuren leuk en gemakkelijk!

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 13.15 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Vakantiewoning verhuren
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 13.15
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:
Vakantiewoning verhuren

13.15 uur | Succesvol investeren in Central Florida (EN)

Florida is momenteel nog een minder traditionele markt voor mensen vanuit Nederland maar heel erg aantrekkelijk vanwege het gunstige belasting en investeringsklimaat. Er zijn al diverse investeerders vanuit onder andere Europa, Zuid-Amerika en Canada die investeren in Florida. Dit seminar zal uitleg geven hoe succevol te investeren in Central Florida.

Manny Quiros & Patricia de Graaf | I Think Realty

Manny heeft 17 jaar ervaring in de makelaardij in Florida en Patricia de Graaff 4 jaar. Met I Think Realty specialiseren zij zich in het assisteren van investeerders vanuit het buitenland met de aankoop en verkoop van woningen in Florida. Zo zijn zij inmiddels gespecialiseerd in onder andere recht, belastingwetgeving, onderhoud en property management.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 13.15 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Verenigde Staten
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 13.15
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Verenigde Staten

13.15 uur | Veilig kopen in Turkije 2021

Er zijn belangrijke wijzigingen doorgevoerd in Turkije voor de bescherming van buitenlandse kopers van onroerend goed aldaar. Ook is er een nieuwe trend dat kopers zelf via internet woningen vinden. Wij geven u tijdens dit seminar de handvaten om in eigen beheer veilig te kopen in Turkije.

Drs. Esmeralda G. Sepers | Esmare Turkey

Drs. Esmeralda Sepers is turkologe met een juridische achtergrond en sinds 2001 actief als makelaar in Turkije. Naast het begeleiden bij de aankoop, beheer en verhuur wordt ook vaak beroep gedaan op de adviestak met betrekking tot erfrecht, het opstellen van volmachten en commerciële activiteiten.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 13.15 Duur: 30 locatie: 3 Onderwerp:
Turkije
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 13.15
Duur: 30
locatie: 3
Onderwerp:
Turkije

13.15 uur | Een tweede huis in Oman, een echt paradijs

Oman is voor velen nog onbekend. Het land is het Zwitserland van het Midden-Oosten. Het is er stabiel. Het land heeft een mooie natuur, als wel cultuur. Daarbij biedt het een mooie kans om er een tweede huis te kopen. Wij zullen u mee op reis nemen en u de veelzijdigheid van dit land laten zien. Wilt u graag overwinteren? Houdt u van zon, zee en strand? Of wilt u in alle rust genieten van cultuur? Dit alles behoort tot de mogelijkheden in Oman.

Allain Silbernberg | FIRST.

Allain Silbernberg heeft zich gespecialiseerd in unieke bestemmingen in de wereld. Hij kijkt vanuit de optiek van een investeerder naar landen en projecten. Vanuit zijn achtergrond is het Midden-Oosten een tweede thuis. Hij kent dan ook de vele voor- en nadelen maar ook de “voor oordelen”. Hij informeert u altijd objectief over een bestemming.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 13.15 Duur: 30 locatie: 4 Onderwerp:
Oman
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 13.15
Duur: 30
locatie: 4
Onderwerp:
Oman

14.00 uur | Een tweede huis kopen in Oostenrijk

Al jarenlang staat Oostenrijk bovenaan in de lijstjes als favoriete land voor een tweede huis. Dat is ook wel begrijpelijk, want het land heeft een enorme traditie als vooraanstaand vakantieland en een huis kopen of laten bouwen in Oostenrijk is niet ingewikkeld. Op het seminar informeren wij u over onderwerpen als toeristische kengetallen en verhuur, huizenprijzen, wet- en regelgeving op het gebied van bouwen of kopen, fiscaliteit en de mogelijkheden voor financiering,

Jeroen van der Werff | Mynexthome

Jeroen van der Werff is directeur van NextHome B.V. en heeft een achtergrond in het toerisme. Vanuit deze visie ontwikkelt en verkoopt het bedrijf al 15 jaar projecten voor kopers welke een vakantiehuis zoeken voor de eigen vakanties en daarnaast inkomsten willen uit huurrendement. Jeroen wordt regelmatig gevraagd voor gastcolleges op de HO Gent en Antwerpen en het verzorgen van seminars op de Second Home Beurs.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 14.00 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Oostenrijk
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 14.00
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Oostenrijk

14.00 uur | Een tweede huis in Portugal kopen

In 30 minuten kom je alles te weten over wat er bij komt kijken wanneer je een huis in Portugal wilt kopen. Zowel het aankoopproces als ficaal - juridische aspect komt gedurende deze presentatie aandachtig naar voren.

Jack Bastiaansen | Easy Living Portugal

Jack Bastiaansen van Easy Living Portugal is jaren actief in Portugal waar hij een project ontwikkelt met een sociaal karakter. Jack kan u onder andere informeren over de fiscale en financiële aspecten van een vakantiewoning in Portugal.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 14.00 Duur: 30 locatie: 3 Onderwerp:
Portugal
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 14.00
Duur: 30
locatie: 3
Onderwerp:
Portugal

14.45 uur | Een tweede huis kopen en financieren in Spanje

Het seminar gaat over het aankoopproces van een tweede woning in Spanje en de financiering ervan. Je kunt hierbij denken aan de verschillende financieringsopties, verstrekkingsvoorwaarden in Spanje, aankooptips en hoe zorg ervoor dat je goed voorbereid een aankoop doet. Al dan niet met behulp van een Spanje hypotheek. Een interactieve seminar met veel nuttige informatie en tips!

Arie Gerritsen | MásMás Hipotecas

Arie Gerritsen is oprichter van MásMás Hipotecas S.L. Een Nederlandstalig financieel adviesbureau volledig gespecialiseerd in de bemiddeling van Spanjehypotheken. Arie werkt vanuit Nederland en heeft zich met 17 jaar (internationale) ervaring ontwikkelt tot dé specialist in zowel vermogens- als financieringsvraagstukken, specifiek gericht op het aankopen en financieren van Spaans residentieel vastgoed.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 14.45 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Spanje
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 14.45
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:
Spanje

12.30 uur | Een huis kopen in Zwitserland

Kees Jan vertelt je alles wat je moet weten als je van plan bent een vakantiewoning te kopen in Zwitserland. Hij benadrukt hierin het kopen van een tweede woning met een volledig vrije vergunning. Deze woningen worden verkocht zonder verhuurverplichting, zijn in de alpenlanden haast niet meer te verkijgen!

Kees Jan de Jong | First Projektmanagement

Kees Jan is sinds lange tijd bekend met recreatief onroerend goed in Europa en Zwitserland in het bijzonder. Vanuit zijn marketing & sales achtergrond bij verschillende Zwitserse bedrijven, waaronder het Zwitserse Nestlé, was de stap naar internationaal Zwitsers onroerend goed snel gemaakt. Deze keuze is met name gemaakt op basis van zijn fascinatie voor dit relatief kleine land en de prominente rol dat het desondanks op meerdere gebieden in de wereld speelt

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 12:30 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Zwitserland
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 12:30
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Zwitserland

13.15 uur | Tweede woning verhuren : Op zoek naar rendement?

Iedere huiseigenaar wil zijn vakantiehuis succesvol verhuren. Met een gering budget kun je al een groot verschil maken. Ronald laat aan de hand van praktijkvoorbeelden uit het portfolio van NOVASOL zien hoe interieur en concepten een positieve invloed hebben op het rendement van uw vakantiehuis.

Ronald van Beers | Novasol

Ronald van Beers is sinds 2010 werkzaam als Product Manager bij NOVASOL. NOVASOL verzorgt de verhuur van meer dan 50.000 vakantiehuizen in 26 landen en maakt deel uit van Awaze – Europa’s marktleider op het gebied van de verhuur van vakantiehuizen en vakantieparken.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 13:15 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Vakantiewoning verhuren
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 13:15
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:
Vakantiewoning verhuren

13.15 uur | Aankoop Franse woning, juridische en fiscale tips

Op zondag wordt ingegaan op al datgene waar je tegenaan kunt lopen als je een Franse woning aankoopt. Van de rol van de Franse notaris tot aan opschortende voorwaarden, en van een compromis de vente tot taxe sur la plus value.

Mireille Bosscher | Kandidaat-notaris bij Juridische Adviespraktijk Bosscher

Sinds 2005 heeft Mr Mireille Bosscher zich gespecialiseerd in Frans notarieel en fiscaal recht. Ze houdt zich bezig met onder andere het huurrecht, ontslagrecht, familierecht (nalatenschappen/testamenten) en aan-en verkopen van Franse woningen. Als kandidaat-notaris slaat ze voor clienten een brug tussen het Nederlandse en Franse recht.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 13:15 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Frankrijk
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 13:15
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Frankrijk

14.00 uur | Een vakantiewoning kopen en financieren in Nederland

Wil je een vakantiewoning in Nederland kopen? Laurens Huisman informeert in je 30 minuten over het aankoop traject. Tevens informeert hij over de financieringsmogelijkheden. Door het slim combineren van twee of meer verschillende financieringsvormen is vaak meer mogelijk dan je denkt. Ook gaan we in op de verschillende (woning)kenmerken die banken meenemen in hun vaak complexe (en unieke) berekening en beoordeling van de hypotheekaanvraag.

Laurens Huisman | Uw Financieringsadviseur

Als Erkend Hypothecair Planner met 15 jaar aan bancaire en intermediaire ervaring op zak heb ik ervaring met een breed scala aan financiële vraagstukken. Als zelfstandig, onafhankelijk financieel adviseur help ik mensen bij het realiseren van hun wensen, met recreatiewoningen als specialisme.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 14.00 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Fiscaal & juridisch
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 14.00
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:
Fiscaal & juridisch

14.00 uur | Een tweede huis in Portugal kopen

In 30 minuten kom je alles te weten over wat er bij komt kijken wanneer je een huis in Portugal wilt kopen. Zowel het aankoopproces als ficaal - juridische aspect komt gedurende deze presentatie aandachtig naar voren.

Jack Bastiaansen | Easy Living Portugal

Jack Bastiaansen van Easy Living Portugal is jaren actief in Portugal waar hij een project ontwikkelt met een sociaal karakter. Jack kan u onder andere informeren over de fiscale en financiële aspecten van een vakantiewoning in Portugal.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 14.00 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Portugal
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 14.00
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Portugal

14.00 uur | Montenegro een ruwe diamant aan de Adriatische Zee

Montenegro is een ruwe diamant, met de toetreding binnenkort tot de Europese unie is Montenegro een bestemming met veel potentie. Tijdens het seminar zullen we ingaan op het investeringsklimaat, de pracht en praal van het land en natuurlijk de historische high-lights. Verder geven we inzicht in de fiscaal juridische aspecten. Montenegro staat voor Life as it Should be. Genieten met de grote G.

Allan Silbernberg – Senior Advisor- FIRST. Luštica Bay

Allain Silbernberg is al meer dan 10 jaar actief als vastgoedspecialist in het “buitenland” en heeft zich gespecialiseerd in bijzonder locaties en opkomende markten. Vandaar zijn fascinatie voor Montenegro een bijzonder land waar hij zeer veel en graag komt. Voor FIRST is hij dan ook de persoon die de projecten in Montenegro begeleid en klanten adviseert.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 14.00 Duur: 30 locatie: 4 Onderwerp:
Montenegro
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 14.00
Duur: 30
locatie: 4
Onderwerp:
Montenegro

14.45 uur | Aankoop Franse woning, juridische en fiscale tips

Op zondag wordt ingegaan op al datgene waar je tegenaan kunt lopen als je een Franse woning aankoopt. Van de rol van de Franse notaris tot aan opschortende voorwaarden, en van een compromis de vente tot taxe sur la plus value.

Mireille Bosscher | Kandidaat-notaris bij Juridische Adviespraktijk Bosscher

Sinds 2005 heeft Mr Mireille Bosscher zich gespecialiseerd in Frans notarieel en fiscaal recht. Ze houdt zich bezig met onder andere het huurrecht, ontslagrecht, familierecht (nalatenschappen/testamenten) en aan-en verkopen van Franse woningen. Als kandidaat-notaris slaat ze voor clienten een brug tussen het Nederlandse en Franse recht.

Dagen: Vrijdag Aanvang: 14:45 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Frankrijk
Dagen: Vrijdag
Aanvang: 14:45
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:
Frankrijk

14.45 uur | juridische en fiscale aspecten bij aankoop van een Frans huis

De do's en don'ts bij de aankoop van een Frans huis. Wat kunnen de valkuilen zijn en wat zijn de juridische verschillen met een aankoop in Nederland.

mr. Sietze Jan Dijkstra | De Frankrijk Advocaat v/h Steinz & Dijkstra Advocaten

Mr. Sietze Jan Dijkstra is advocaat en oud- kandidaat notaris. Hij is al ruim 16 jaar gespecialiseerd in Franse zaken, met name Franse vastgoed transacties, erfrecht, belastingrecht en personen- en familierecht. Zijn kantoor verricht veel notariële diensten, maar kan u ook als advocaat bijstaan in een in Frankrijk of in Nederland te voeren procedure

Dagen: Zaterdag, Zondag Aanvang: 14.45 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Frankrijk
Dagen: Zaterdag, Zondag
Aanvang: 14.45
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:
Frankrijk

14.45 uur | Een huis kopen in Zwitserland

Kees Jan vertelt je alles wat je moet weten als je van plan bent een vakantiewoning te kopen in Zwitserland. Hij benadrukt hierin het kopen van een tweede woning met een volledig vrije vergunning. Deze woningen worden verkocht zonder verhuurverplichting, zijn in de alpenlanden haast niet meer te verkijgen!

Kees Jan de Jong | First Projektmanagement

Kees Jan is sinds lange tijd bekend met recreatief onroerend goed in Europa en Zwitserland in het bijzonder. Vanuit zijn marketing & sales achtergrond bij verschillende Zwitserse bedrijven, waaronder het Zwitserse Nestlé, was de stap naar internationaal Zwitsers onroerend goed snel gemaakt. Deze keuze is met name gemaakt op basis van zijn fascinatie voor dit relatief kleine land en de prominente rol dat het desondanks op meerdere gebieden in de wereld speelt

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 14:45 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Zwitserland
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 14:45
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Zwitserland

15.30 uur | Financiering van een (tweede) huis in Spanje

Na de presentatie is u duidelijk wat er komt kijken bij het verkrijgen van een hypotheek in Spanje. Wat is wel en niet mogelijk? Hoe pak je het aan? Wat komt er op u af? Het verhaal wordt omlijst met voorbeelden en anekdotes uit de praktijk wat leidt tot een zowel nuttige en aangename bijeenkomst

Albertjan Massier | Hypotheek & Buitenland

Albertjan Massier begeleidt sinds 2003 kopers van een huis in het buitenland bij het verkrijgen van een hypotheek. Hij kent de weg en weten hoe het voor elkaar te krijgen bij de lokale banken. De geboden begeleiding gaat van eerste oriëntatie tot het tekenen van de koopakte

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 15.30 Duur: 30 locatie: 1 Onderwerp:
Spanje
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 15.30
Duur: 30
locatie: 1
Onderwerp:
Spanje

15.30 uur | Een tweede huis op Bonaire

De Caraïben zijn al decennialang een favoriete vakantiebestemming maar de laatste jaren ook steeds meer in trek als een plek voor een tweede huis. Bonaire spant op dit moment daarbij de kroon want het eiland is naast heerlijk ongerept tegelijkertijd aan het uitgroeien naar een lifestyle bestemming met een unieke vibe. In het seminar leggen we u uit wat Bonaire zo bijzonder maakt en waarom het aantrekkelijk is om hier een vakantiehuis te kopen.

Jeroen van der Werff |Grand Windsock Bonaire

Jeroen van der Werff is directeur van NextHome B.V. en heeft een achtergrond in het toerisme. Vanuit deze visie ontwikkelt en verkoopt het bedrijf al 15 jaar projecten voor kopers welke een vakantiehuis zoeken voor de eigen vakanties en daarnaast inkomsten willen uit huurrendement. Jeroen wordt regelmatig gevraagd voor gastcolleges op de HO Gent en Antwerpen en het verzorgen van seminars op de Second Home Beurs.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 15:30 Duur: 30 locatie: 2 Onderwerp:
Bonaire
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 15:30
Duur: 30
locatie: 2
Onderwerp:
Bonaire

15.30 uur | Een tweede huis kopen in Amerika

Ben je opzoek naar een huis in Amerika en specifiek in Florida dan mag je deze presentie niet missen. In 30 minuten vertelt Theodora het gehele aankoopproces van een woning in Amerika. Tevens informeert zij je over do's en don't en geeft je tips bij de zoektocht naar je droomhuis.

Theodora Uniken Venema | Downtownbrokers

Theodora is eigenaar van Downtownbrokers en is al meer dan 30 jaar actief op de vastgoedmarkt in Florida. Door haar jarenlange ervaring kan zij je als geen ander informeren over het kopen van vastgoed in Amerika en specifiek in Florida.

Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag Aanvang: 15.30 Duur: 30 locatie: 3 Onderwerp:
Verenigde Staten
Dagen: Vrijdag, Zaterdag, Zondag
Aanvang: 15.30
Duur: 30
locatie: 3
Onderwerp:
Verenigde Staten