Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Info aanvraag

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Terug naar overzicht

Vrijstaande woning in Erdőkertes

Hongarije

Vanaf € 249.000

Woonoppervlakte 180m2
Perceeloppervlakte 795m2
Aantal badkamers 2
Aantal slaapkamers 2

Omschrijving

Scandinavisch levensgevoel in Hongarije. Een echte unicum.

Dit sprookjesachtige huis bevindt zich in een vooraanstaand dorp, in de buurt van Boedapest, gelegen tussen heuvels, en is op zoek naar een nieuwe, natuurminnende eigenaar.

Een 3D tour van het huis is beschikbaar via deze link. (Kopieer de link in je browser balk en druk enter)
https://tour.3dim.hu/tour/friedmannproperties-ronkhaz

SAMENVATTING

kadaster nummer: 1629
Onbezwaard en procesvrij eigendom
1 particuliere eigenaar,
Volledig aangesloten op alle noodzakelijke nutsvoorzieningen
perceelgrootte: 795 m2 met zij-, achter- en voortuin
bouwjaar van de woning: 2003,
3 verdiepingen (kelder, beganegrond en eerste verdieping),
Huisoppervlak: 180 m2, bewoonbaar oppervlak:160 m2 + 21 m2 terras en 5,2 m2 balkon
internet (kabel + wifi) en vaste telefoon aanwezig
dubbel comfort: garage geschikt voor twee auto’s, naast elkaar geparkeerd
6 kamers: 2 woonkamers, 2 slaapkamers, hobby-ruimte (ook te gebruiken als berging of extra slaapkamer), brede, open trap, 2 badkamers met douche, keuken, eetkamer, open keuken, bijkeuken, ruime overloop, dubbele garage, groot terras, balkon
Het huis kan in het voorjaar van 2022 opgeleverd worden.

Achtergrond informatie

Op een van de glooiende hellingen van de Gödöllő-heuvels staat deze schitterend blokhut-woning (loghuis). De prachtige grote stammen van langzaam groeiend dennenhout uit Rusland vormen het bouwmateriaal van het huis. Dankzij de dichte jaarringstructuur bieden de stammen met een diameter van 22 cm een ​​isolatie die vergelijkbaar is aan een bakstenen muur van 40 cm. Terwijl u binnen kijkt naar de natuurlijke gebogen vormen van het bouwmateriaal.

Voorafgaand aan de constructie werd elk dennenblok ondergedompeld in een behandeling met vuur, insecten en fungiciden. De bescherming van de muren van het herbouwde huis werd van binnen en van buiten voltooid met de primer en aflak aangebracht in verschillende lagen van het hoogste kwaliteit houtverduurzamingsmiddel. De op water gebaseerde, kleurloze versie van de Finse Valtti Akvacolor verstopt de poriën van de stammen niet, dus het huis "ademt" en zorgt in alle seizoenen voor een gezond, uniek microklimaat voor de bewoners. De verzorging van houten oppervlakken wordt iedere 2-3 jaar uitgevoerd - de laatste keer in 2019. Hierdoor zijn de kleurcontrasten nog levendiger en wordt ook het originele patroon van de stammen mooi omlijnd.

De kwaliteit van de grondstoffen heeft een aantoonbaar gunstige effect op het microklimaat van de woonruimte en op de kwaliteit van leven en algemeen welzijn.

ONTWERP

Het interieurontwerp van het huis is uniek: Elke deur en elk raam is op maat gemaakt van larikshout, en speciaal voor de blokhut-woning ontworpen. Tevens zijn er bijzondere meubels en trappen geplaatst, van dezelfde houtsoort, die in de sfeer passen.

In de koude maanden is het mogelijk, naast de radiatorverwarming, de sfeervolle, traditionele Hongaarse tegelkachel met hout te stoken. Samen met de warme schoorsteen kan de tegelkachel in het voor- en najaar het huis in z’n geheel van warmte voorzien.

De bouwers hebben ook gelet op de voordelen van zonneschijn voor het huis: dankzij de grote raampartijen zijn de leefruimten zelfs in de winter licht en draagt ​​de zon ook bij aan het verhogen van de binnentemperatuur. In tegenstelling tot bakstenen, betonnen of stenen muren, voelen houten muren zelfs bij de grootste kou aangenaam aan, en stralen daarmee een vriendelijke sfeer uit.

LIGGING

Het dorpje Erdőkertes, of “Bos met de tuinen” is zeer strategisch gelegen: vlakbij de hoofdstad Budapest (45 min naar het centrum en de internationale luchthaven Liszt Ferenc (Franz List, 35 min). Tegelijkertijd ademt het de rustige sfeer van een tuinstad uit en zorgt de bosachtige omgeving voor een prettig schone lucht. Het dorp is gemakkelijk bereikbaar met de auto: de snelweg E71 ligt op slechts 15 minuten afstand.

Erdőkertes, onderdeel van de stad Veresegyháza, heeft in haar eigen centrum lokale supermarkten (Spar, Coop), en winkels als de bakker, groenteboer, dokterspraktijk en apotheek. In de stad vind je winkelcentra en een gezondheidscentrum. Ook is het dorp
aangesloten op het trein- en busvervoer naar de voorsteden van Budapest. Op 10 minuten rijden bevindt zich onder meer een thermale spa en een strand aan het meer. Het nabijgelegen bos ligt op 20 minuten lopen.

Uitjes in de streek
Een van de mooiste gebieden van Hongarije is het Balatonmeer, dat op minder dan twee uur rijden ligt. De prachtige Donaubocht ligt op één uur rijdenen en het populaire berggebied Mátra op een uur. Het grootste avonturenzwembad van het land, het Aquaworld Resort, evenals het grootste waterpark van het land, de Aquaréna, en het nabijgelegen Formule 1-racecircuit de Hungaroring, zijn met de auto in 30 minuten te bereiken. Ook de Hongaarse UNESCO-werelderfgoedlocaties zijn vrij dichtbij, het unieke Hollókő is één uur rijden, Hortobágy twee uur en de Tokaj-wijnregio 2 uur en 15 minuten.

INDELING

Via de voordeur kom je in de kleine hal op de begane grond, die uitkomt op de beneden badkamer en hal. Deze laatste grenst aan de open eetkamer (met op maat gemaakte meubelen) en een keuken voorzien van een keramische kookplaat, elektrische oven, ingebouwde vaatwasser, vriezer (koel/vrieskast: 333/83 liter). De woonkamer met de tegelkachel is hiervan discreet gescheiden. Met het openen van de grote glazen deuren in de hal wordt de leefruimte van het voorjaar tot het najaar uitgebreid met een ruim terras. Door de bomen en struiken aan het einde van de tuin is het uitzicht van binnen alsof je aan de rand van een bos staat.

Vanuit de woonkamer leidt een trap naar boven, waar we via de hal de bibilotheek of tweede woonkamer bereiken. Aangrenzend aan de hal is de badkamer boven, een slaapkamer aan de straatzijde en de master bedroom met balkon aan de tuinzijde. De bedden zijn speciaal ontworpen voor dit huis; gemaakt van de grenen blokken waarvan ook het huis is gemaakt, net als vele meubels.

Dankzij de grote glasvlakken die in de scheidingswanden zijn geïntegreerd, is de gehele bovenverdieping licht, wat het gevoel van ruimte vergroot.

Vanuit de eetkamer, op de begane grond, kunnen we via een deur naar de kelder. Daar vinden we de bijkeuken (of waskeuken), een ruime berging, en de garage voor twee auto's. Op dit niveau zitten er ook ramen in de ruimtes.
Op de geplaveide straatfront, buiten de tuin met schuifhek kunnen nog twee auto's comfortabel worden ondergebracht.


MEER INFORMATIE

Het contact en de onderhandelingen kunnen zowel in Nederland als in Hongarije plaatsvinden. De eigenaar helpt u ook graag met het beantwoorden van al uw praktische vragen tijdens uw verblijf. Contactpersoon in Nederland is een Hongaarse, die vloeiend Nederlands, Engels en Hongaars spreekt.



Op aanvraag kunnen we nog meer foto's beschikbaar stellen.

Open volledige omschrijving

Gegevens

Woning ID229255

PrijsVanaf € 249.000

Bouwjaar 2003

Woningtype Vrijstaande woning

Type bouw Bestaande bouw

Specificaties

Tuin Ja

Balkon Ja

Parkeerplaats Ja

Gemeubileerd Ja

Garage Ja

Adres

Adres Eperjesi u. 4

Postcode 2113

Plaats Erdőkertes

Land Hongarije

Aangeboden door:

Margit Kiss

Meer informatie

Vul hier je gegevens in en ontvang meer informatie over deze woning van de aanbieder.

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Woningen in de regio

terug naar boven
Bewaren
Ik verkoop deze woning