Bezoek de beurs

20 - 21 Januari 2024 | Mecc Maastricht | 10:00 – 17:00 uur 22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Info aanvraag

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Terug naar overzicht

Vrijstaande woning in Rwamagana

Rwanda

€ 400.000

Woonoppervlakte 260m2
Perceeloppervlakte 3.623m2
Aantal badkamers 5
Aantal slaapkamers 6

Omschrijving

MUHAZI MANOR Lake Muhazi, Rwanda. IDEAAL VOOR KLEINE WOONGEMEENSCHAP, B&B, BEDRIJF AAN HUIS.
Een uniek, GEHEEL ZELFVOORZIENEND object met 3 WONINGEN aan het meer van Muhazi, gelegen op ca 70 km van de hoofdstad Kigali. Zie video op YouTube: LAKE MUHAZI Uitgebreide informatie en details in: English version, see below.PROPERTY FOR SALE, link: https://youtu.be/dvVvTWQWlLQ
Het object bestaat uit een hoofdverblijf, een gastenverblijf, beiden uitgerust met woonkamer, keuken, elke woning met 2 slaapkamers met ELK een eigen badkamer. Tussen deze woningen een verwarmd zwembad, achter op het perceel een personeelsverblijf met 2 slaapkamers, een grote plantenkas, een garage met wasplaats.
Bouwjaar: gestart in 2010, gerealiseerd in 2012 en later.

Afmetingen gebouwen:
Main house: 15x12 meter, inclusief veranda's
Guesthouse: 12x10 meter, inclusief veranda's
Servants quarters: 12x8 meter, inclusief veranda
Garage: 9x8 meter
Greenhouse: 10x5 meter

IDEAAL VOOR KLEINE WOONGEMEENSCHAP, B&B, BEDRIJF AAN HUIS ETC. ETC.

LUXE ZELFVOORZIENEND:
-internetvoorziening
-eigen regenwatertanks onder de veranda’s
-een eigen waterzuiveringssysteem waarbij het gereinigde water door middel van een irrigatiesysteem de tuin van water en voeding voorziet
-watertappunten over het gehele perceel
-een bliksemafweer installatie
-zonnepanelen voor voeding van de accu's voor de 24 volt elektriciteit installaties, met converters naar 220 volt waar nodig voor bijvoorbeeld de koel- en vrieskast, wasmachine, oven
-een op afstand bedienbare diesel aggregaat als back up
-zonnecollectoren voor de warm water voorziening voor de 4 badkamers en 2 keukens en voor warm watervoorziening in de personeelswoning
-extra wateropslag achter op het terrein voor tuin besproeiing, gevoed door water uit de rivier met een elektrische pomp.


Locatie in Rwanda
https://www.google.com/maps/place/Muhazi+Manor/@-1.8996542,30.1330684,10z/data=!4m5!3m4!1s0x0:0x1390a0534af0c224!8m2!3d-1.8557593!4d30.4228495

Het perceel heeft een totale grootte van va 7600 m2 waarvan ca 4000 m2
( 50 x ca 80 meter) in gebruik is als tuin en in eigendom blijft van de overheid.
Alle percelen aan het meer van Muhazi dienen deze 50 meter vanaf de waterlijn vrij te houden van bebouwing.
Het perceel eigen grond bedraagt ruim 3600 m2

Het gehele object is zelfvoorzienend met o.a. eigen regenwatertanks onder de veranda’s, een eigen waterzuiveringssysteem waarbij het gereinigde water door middel van een irrigatiesysteem de tuin van water en voeding voorziet, watertappunten over het gehele perceel, een bliksemafweer installatie, zonnepanelen voor voeding van de accu's voor de 24 volt elektriciteit installaties, met converters naar 220 volt waar nodig voor bijvoorbeeld de koel- en vrieskast, wasmachine, oven, met een op afstand bedienbare diesel aggregaat als back up, zonnecollectoren voor de warm water voorziening voor de 4 badkamers en 2 keukens en voor warm watervoorziening in de personeelswoning, extra wateropslag achter op het terrein voor tuin besproeiing, gevoed door water uit de rivier met een elektrische pomp.
Verder is er ook een internetvoorziening aanwezig.

De tuin is fraai aangelegd met diverse fruitbomen, een kruidentuin en er is een kas van ca 60 m2 aanwezig voor de bebouwing van eigen groenten en fruit. Uiteraard ook voorzien van alle praktische benodigdheden en watervoorziening.

Het gehele object wordt aangeboden inclusief alle installaties, complete inventaris, behoudens persoonlijke bezittingen en gereedschap.

Verder is in de koop begrepen:
- Catamaran, zeilklaar
- Inboedel in overleg

SITUATIE RWANDA NU:

Rwanda is tegenwoordig een van de meest succesvolle en mooiste landen van Afrika. De economie stijgt met 7%, de ICT-sector draait goed, felle bilboards schitteren in Kigali. Bovendien lijkt het erop dat de moordenaars en slachtoffers van de genocide vrede hebben gesloten. Er zijn al lang geen spanningen meer tussen de twee groepen geweest en alles lijkt er vredig aan toe te gaan. Het is natuurlijk heel moeilijk voor sommige mensen om hun verleden te vergeten en gewoon verder samen te leven met Hutu of Tutsi's. Verschillen tussen Hutu en Tutsi's zijn echter nauwelijks nog merkbaar, omdat ze toch met elkaar zijn getrouwd en kinderen hebben gekregen. In Rwanda leeft ongeveer 60% van de inwoners onder de armoedegrens, maar deze armoede wordt efficiënt aangepakt. Het platteland is het grootste probleem qua armoede, maar door middel van vooral koffie en thee productie wordt de economie daar steeds stabieler.

Nadat de RPF, onder leiding van Paul Kagame, in 1994 een einde maakte aan de genocide, werd Kagame als vicepresident en minister van defensie aangewezen, maar hij werd eigenlijk gezien als de echte kracht en leider van Rwanda.

Kagame is sinds 2000, toen hij door het parlement werd gekozen, president. Hij won de verkiezingen in 2003 en in 2010 opnieuw. Sinds hij Rwanda leidt, heeft hij voor economische groei en stabiliteit gezorgd, waar hij erg om geroemd wordt, maar er zijn genoeg critici die hem een autoritair heerser noemen die geen tegenspraak en oppositie duldt en vinden dat er door hem mensenrechten geschonden worden.

In 2015 werd er een referendum gehouden waar er door de Rwandezen werd gestemd om de beperkingen van het aantal presidentstermijnen op te heffen. Daardoor werd het voor president Kagame mogelijk om in theorie tot 2034 aan de macht te blijven. Hij kan opnieuw een termijn van zeven jaar regeren, met nog twee termijnen van vijf jaar gevolgd.

Het referendum wordt door een aantal politieke tegenstanders ondemocratisch genoemd. Niet alleen politieke tegenstanders, maar ook de Verenigde Staten, een bondgenoot van Rwanda, zijn tegenstanders van Kagame’s poging om de macht te houden. Door de Europese Unie zijn zorgen geuit omdat het referendum te snel zou zijn georganiseerd, waardoor de oppositie te weinig tijd had om een campagne tegen de verlenging van Kagame’s ambtsperiode te voeren.

RWANDA: Staat bekend als het "Zwitserland" van Afrika, om zijn veiligheid, schoonheid, zuiverheid, goede wegen/infrastructuur en gastvrijheid van de bevolking.

Voor verdere informatie:
Jef Huijsmans
Tel/WhatsApp: 0031 6 22170029-------E-mail: jefhuijsmans.jh@gmail.com

Open volledige omschrijving

Gegevens

Woning ID331590

Prijs€ 400.000

Bouwjaar 2010

Woningtype Vrijstaande woning

Type bouw Bestaande bouw

Specificaties

Zwembad Ja

Tuin Ja

Patio Ja

Parkeerplaats Ja

Garage Ja

Adres

Plaats Rwamagana

Land Rwanda

Aangeboden door:

Jef Huijsmans

Meer informatie

Vul hier je gegevens in en ontvang meer informatie over deze woning van de aanbieder.

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Woningen in de regio

terug naar boven
Bewaren
Ik verkoop deze woning