Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Info aanvraag

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Terug naar overzicht

Vrijstaande woning in Pietermaai

Curaçao

€ 1.850.000

Woonoppervlakte 400m2
Perceeloppervlakte 750m2
Aantal badkamers 3
Aantal slaapkamers 5

Omschrijving

De monumentale villa direct gelegen aan zee, in het dynamische stadscentrum van Pietemaai, Punda, is een tijdloos bewijs van de grootsheid van het 19e-eeuwse Curaçao. De villa maakt deel uit van het Unesco-erfgoed.

Midden in het uptown Pietermaai gebied, de culinaire uitgaanswijk van Curacao, bieden wij dit historische juweeltje aan met een eigen strand. Vanwege de monumentale status is dit object bij aankoop vrijgesteld van de 4% overdrachtsbelasting. ( lees hierover ook onze blog over het aankopen van Monumentaal vastgoed op Curacao)

De poorten brengen ons naar de ingang van de villa gebouwd op een perceel van 750 m2. Aan de voorzijde, op eigen terrein, is parkeergelegenheid voor meerdere auto's. Een brede, statige trap leidt naar de voorpatio en entree van dit unieke monument met 400 m2 woonoppervlak. Binnen ontvouwt de begane grond zich met zijn grandeur voor ons. Er wacht u een ruime woonkamer die een sfeer van verfijning uitstraalt, met zijn originele houten vloeren, hoge plafonds en prachtige shutterramen waardoor de koele bries door de hele villa kan waaien.

Vanuit de gang vinden we onze weg naar drie prachtige slaapkamers, elk uniek versierd met antiek meubilair dat verhalen van weleer fluistert. Twee luxe badkamers bieden een vleugje modern comfort, terwijl de bewoners dankzij een volledig uitgeruste keuken en een elegante eethoek kunnen genieten van gastronomische maaltijden met het geluid van de oceaan op de achtergrond.

Een binnenpatio nodigt ons uit, koel en luchtig, met uitzicht op het grote zwembadterras van 200 m2 en het privéstrand. Dit is de plek waar u gaat genieten van het heerlijke Caribische leven, bij het zwembad of op het prive strand.

Als we de grote trap in de gang naar de eerste verdieping op gaan, komen we nog twee slaapkamers tegen, en een gang op de bovenverdieping uitgerust met boogramen die een prachtig uitzicht op de oceaan omlijsten. Elke ochtend baadt de zon deze kamers in haar vroege gloed, waardoor de bewoners zachtjes wakker worden gemaakt voor weer een paradijselijke dag.

Als we afdalen naar het souterrain, ontdekken we een woonkamer met een charmante kitchenette, een badkamer en een aparte damestoilet. Maar het pièce de résistance ligt verborgen: een prachtig zwembad en een speelkamer, compleet met een goed gevulde bar. Gelach en vreugde echoën binnen deze muren terwijl vrienden en familie samenkomen voor onvergetelijke avonden vol plezier.

Terwijl de nacht over Pietemaai valt, komt de villa op een andere manier tot leven. De zachte gloed van de lichten binnen en het glinsterende zwembad buiten creëren een magische sfeer. Het is een plek waar geschiedenis en moderniteit samenkomen, waar de tijdloze schoonheid van het Caribisch gebied wordt gevierd en waar herinneringen worden verweven in het weefsel van een grote villa aan de oceaan die al meer dan een eeuw getuige is van het verstrijken van de tijd.

Architectonisch bestaat de villa uit een vrijstaande constructie van één verdieping, gelegen op een bovengrondse kelder. De villa heeft een zadeldak over het kernoppervlak en aangrenzende schuine daken over de voor- en achtergalerijen. Aan weerszijden van het hoofddak bevinden zich twee dakkapellen. Het achtergedeelte heeft dwarse schilddaken en drie tentdaken rondom een patio en de voorgevel heeft hoekpilasters die verbonden zijn met een functioneel reservoir onder het voorterras en een voortrap met overloop.

Deze monumentale villa die nu te koop staat heeft bouwhistorische en cultuurhistorische waarde vanwege de plattegrond met kern, voor- en achtergalerij, en o.a. de stortbak onder het terras en de detaillering van de geveluiteinden. Het heeft een specifieke waarde als onderdeel van een beschermd monumentaal stadsbeeld typisch voor Curaçao.

Vanwege de ligging is dit monument naast de luxe woondoeleinden ook een interessante investeringsmogelijkheid voor commerciële verhuur of andere commerciële exploitatiedoeleinden. De vraagprijs is exclusief de antieke inrichting.

Ontdek uw monumentale droomobject met Curaçao's beste makelaars van International Fine Living

Bent u op zoek naar een buitengewone woonervaring in het hart van de historische charme van Curaçao? Zoek niet verder dan bij de makelaars van International Fine Living Curacao, uw vertrouwde partner met een bewezen staat van dienst in het verkopen van de meest prachtige monumenten van het eiland.

Bij International Fine Living begrijpen we dat het kopen van een monument niet alleen gaat over het verwerven van onroerend goed; het gaat over het omarmen van een stukje geschiedenis, cultuur en tijdloze schoonheid. Met jarenlange ervaring hebben we onszelf gevestigd als de go-to-experts voor diegenen die een stukje architectonisch erfgoed van Curaçao willen bezitten.

Waarom voor ons kiezen:

Expertise: Ons toegewijde team van makelaars op Curacao is gespecialiseerd in de verkoop van monumentale panden. Wij kennen de ins en outs van deze unieke woningen en kunnen u gemakkelijk door het proces begeleiden.

Uitgebreide portfolio: Ontdek een breed scala aan monumenten, van herenhuizen uit het koloniale tijdperk tot charmante huizen op Curaçao. We stellen een portfolio samen dat tegemoetkomt aan verschillende smaken en voorkeuren. Ook stille verkoop, vraag ernaar!

Lokale kennis: We zijn diep geworteld in de maatschappij van Curaçao en hebben een goed begrip van de geschiedenis en cultuur van het eiland. Met deze kennis vinden wij altijd de perfecte woning voor u!

Open volledige omschrijving

Gegevens

Woning ID387943

Prijs€ 1.850.000

Bouwjaar 1850

Woningtype Vrijstaande woning

Type bouw Bestaande bouw

Specificaties

Zwembad Ja

Tuin Ja

Parkeerplaats Ja

Adres

Adres Pietermaai 154

Postcode waterfront

Plaats Pietermaai

Land Curaçao

Bekijk profiel

Aangeboden door:

International Fine Living

Meer informatie

Vul hier je gegevens in en ontvang meer informatie over deze woning van de aanbieder.

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Woningen in de regio

terug naar boven
Bewaren
Ik verkoop deze woning