Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Info aanvraag

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Terug naar overzicht

Berwanger Hof Wellness Apartments

Tirol, Oostenrijk

€ 579.900 - € 965.400

Berwanger Hof Wellness Apartments

  • Ski-in ski-out, populair familiegebied met 144 kilometer pistes

  • Uitgerust met panoramische sauna en zwembad aan skipiste

  • Vrijwel volledige vrijstelling Nederlandse box 3 belasting

Op een perfecte locatie aan de skipiste in de Tiroler Zugspits Arena wordt ons nieuwste project Berwanger Hof Wellness Apartments ontwikkeld. Het bestaat uit nieuwbouw en herontwikkeling van het voormalige en legendarische hotel Berwanger Hof en het bijbehorende Jagdhaus en Alpenspitze.

Gelegen in het hart van Tirol, Oostenrijk, is Berwang de hoogstgelegen gemeente in de Tiroler Zugspitz Arena. Dit sprookjesachtige dorp is omgeven door de adembenemende schoonheid van de Alpen en biedt zowel in de zomer als in de winter een scala aan activiteiten. In de kouderemaanden transformeert Berwang in een wintersportparadijs, waar skiërs en snowboarders kunnen genieten van de goed onderhouden pistes. Wanneer de sneeuw smelt, worden de bergen een speeltuin voor wandelaars, fietsers en natuurliefhebbers. Naast outdoor activiteiten, behoudt Berwang zijn historische charme, met traditionele Oostenrijkse architectuur en een rijke cultuur die bezoekers een authentieke Alpenervaring biedt.

De Tiroler Zugspitz Arena is het eerste Oostenrijkse skigebied wat je tegen komt vanuit Nederland, België én Duitsland. Veel Duitse vakantiegangers bezoeken het gebied veelvuldig in hun weekenden. Zoals wij in Nederland massaal een weekend weg boeken in de bossen of aan zee, zoekt de Bayerse weekendtoerist de bergen op. Dit maakt het investeringsklimaat voor een tweede woning uitermate gezond.

De eerste fase van het nieuwe Berwanger Hof Wellness Apartments is de herontwikkeling van het Jagdhaus.

Hier komen 13 luxe en comfortabele appartementen voor 5 tot 9 personen. Luxe appartementen met privé wellness faciliteiten in Berwang. Elk appartement is zorgvuldig ontworpen, met aandacht voor een optimale indeling en uitstraling. Ieder appartement heeft een eigen in-house wellness en parkeergelegenheid in de overdekte parkeergarage.

In het Jagdhaus bevindt zich op de begane grond de centrale receptie van de Berwanger Hof, bar met bistro en restaurant met terras. Een absolute highlight is het buitenzwembad met een groot zonneterras en hier is ook een Finse sauna met een panorama glaswand voor een fraai uitzicht op de skipiste en het berglandschap.

DE GESCHIEDENIS
De Berwanger Hof was in de jaren ’70 en ’80 het middelpunt van de Duitse celebrity scene en had een rijke historie welke nu weer tot leven komt. In de hoogtijdagen genoot het hotel faam vanwege zijn schitterende locatie, weelderige inrichting en de vele beroemdheden die hier graag verbleven. Showbizz diva Margot Werner stond bekend als een gracieuze gastvrouw en verwelkomde talloze sterren in de Berwanger Hof. Ondanks de veelbelovende vooruitzichten, ging het steeds minder met het hotel en verloor het haar glans.

DE TOEKOMST
Het (nieuwe) Berwanger Hof Wellness Apartments vertegenwoordigt een spraakmakende herontwikkeling die het historische erfgoed van dit ooit zo succesvolle hotel nieuw leven inblaast. Historische elementen van het oude Berwanger Hof, zoals de meer dan 200 jaar oude “Sternzeichenbar”, kleurrijke glas-in-loodramen, iconische meubelstukken en gedetailleerd bewerkte plafondbekleding worden opnieuw in de gebouwen geïntegreerd.

Aan de voet van de hoogste berg van Duitsland, de 2.962 meter hoge Zugspitze, vinden we op slechts 800 kilometer vanaf Nederland, net over de grens van Oostenrijk, één van de populairste familie-skigebieden van Tirol met de lieflijke dorpjes Ehrwald, Lermoos, Bichlbach, Berwang en Biberwier.

Aan keus geen gebrek in het allround wintersportgebied Tiroler Zugspitz Arena. In totaal goed voor 144 kilometer aan skipistes. Zo biedt elk dorpje een gezellig klein skigebied met een handvol liften waar vooral ouders met kinderen heerlijk kunnen afdalen over de vaak beschut liggende pistes.

Hier geen massatoerisme, maar authentieke Tiroolse kleinschaligheid. Zoek je wat meer uitdaging, dan is de Grubigstein boven Lermoos de absolute aanrader, terwijl de Ehrwalder Alm bij Ehrwald en de Marienberg in Biberwier blauwe en rode pistes bieden.

Ook in Berwang geldt ‘klein maar fijn’. Met een praktische combibahn (stoeltjes en gondels gecombineerd) ben je snel vanuit het dal midden in het skigebied. De losse skigebiedjes worden naadloos verbonden met de gratis skibus.

Gegevens

Project ID405482

Prijs€ 579.900 - € 965.400

Aantal units 13

Woonoppervlakte 70 - 116m2

Perceeloppervlakte 88 - 136m2

Verwachte oplevering 2024 - 2025

Verwachte rendement 4-6%


Brochure aanvraag

Wil je meer informatie over dit project met o.a. een overzicht van alle beschikbare woningtype, verwachte huuropbrengst en vaste lasten! Vraag vrijblijvend een brochure aan. Brochure aanvragen


Adres

Adres Berwang 25

Postcode 6622

Plaats Berwang

Land Oostenrijk

Regio Tirol

Aangeboden door:

NextHome

Contactformulier

Aanhef*

Ik geef toestemming aan Second Home om mijn gegevens te gebruiken voor het vinden van de perfecte match op het gebied van vakantiewoningen en ga ik akkoord met de privacy voorwaarden.

Woningen in dit project

Bekijk alle woningen
terug naar boven
Bewaren
Ik verkoop dit project