Bezoek de beurs

22 - 24 maart 2024 | Jaarbeurs Utrecht | 10:00 – 17:00 uur

Een Huis kopen in Amerika

Aankoopinformatie

Het koopproces

Als je een huis wilt kopen in Amerika, is het uiteraard van belang dat je eerst een aantal huizen gaat bezichtigen maar zorg er dan voor dat je niet teveel huizen op een dag gaat bekijken. Beperk het tot drie/vier bezichtigen per dag. Alleen dan houd je het overzichtelijk voor jezelf. Wat ook belangrijk is, is om voor jezelf alle eisen op te schrijven, ook dat is makkelijker zoeken.

De huizenmarkt in Amerika steekt anders in elkaar dan in Nederland. Het is zeer aan te raden om een aankoopmakelaar in de arm te nemen. Zij zullen u duidelijk uit kunnen leggen hoe de gang van zaken is, waardoor u weet wat u te wachten staat. Alle makelaars worden in de meeste gevallen betaald door de verkopende partij, dus neem uw makelaar mee!

Als u klaar ben voor de aanschaf van de woning :

  • Teken een (voorlopig) koopcontract voor het huis. Dit kan door middel van het scannen van een getekend document tezamen met een kopie van een identiteitsbewijs.
  • Tekenen van de “closing documents”: de officiële overdrachtspapieren; na het tekenen van deze closing documents bent u de eigenaar van het huis.

De makelaar in Amerika:

De Amerikaanse associatie van makelaars houdt een lijst bij. Omdat er bij de aankoop van een huis veel papierwerk komt kijken, en er vaak veel geld in omgaat, zijn in Amerika de makelaars officieel gediplomeerd en is dit een beschermd beroep. De courtage die makelaars rekenen wordt, in tegenstelling tot Nederland, door de verkopende partij betaald. Dus kosten verkoper!

Let op: u hoeft geen green card of visum te hebben om vastgoed te kopen in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd levert een huis in Amerika u geen verblijfsvergunning op.

Verenigde Staten: Belastingen en verzekeringen

Er komen ook andere dingen kijken bij de aankoop van een huis. Het afsluiten van een title insurance ­– een verzekering die de kosten van mogelijke vastgoedfraude dekt –  is een eenmalige kostenpost. Ook een huisinspectie is aan te raden voor alle kopers. Tevens sluiten kopers een doorlopende home owners insurance af, een verzekering tegen schade na diefstal, wateroverlast, brand en hagel.

Dan is er de eigendomsbelasting, property tax: u betaalt eens per jaar een percentage van de getaxeerde waarde van het huis. Het bedrag verschilt per staat en zelfs per stad.


Deze informatie is beschikbaar gesteld door:  Florida Solutions 

Meer informatie