Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Nederlander investeert weer in vakantiewoning

Door de aanhoudende lage rente op spaargeld en het stijgende consumentenvertrouwen is de aankoop van een vakantiewoning populair bij veel Nederlanders. Uit een enquête onder de bezoekers van de Second Home Beurs blijkt dat Spanje, Frankrijk en Nederland nog altijd de populairste landen zijn om een vakantiewoning te kopen blijven

Gebruik vakantiewoning: 60% combinatie eigen gebruik en verhuur

Nederlanders zijn duidelijk nog steeds op zoek naar een alternatief voor de lage spaarrente. In 2016 zat het bezoekersaantal van de Second Home Expo in de lift. In het voorjaar groeide de aantallen zelfs van 6.000 naar 8.000 bezoekers. Uit de enquête bij zo’n 2.000 respondenten kwamen Spanje, Frankrijk en Nederland naar voor als populairste landen voor de aankoop van een vakantiehuis. Maar liefst 60% koopt een tweede huis voor een combinatie van eigen gebruik en verhuur, en 57% geeft aan dat ze binnen het jaar een vakantiewoning willen aanschaffen.

Vakantiewoning in Nederland: een slimme zet

Spanje is voor de bezoekers nog steeds het meest populaire land. Een huis kopen aan de Costa Blanca blijft toch populair en is nog steeds de topregio. Prijzen van woningen in Spanje blijven interessant en daarnaast is Spanje economisch en politiek stabiel. Goedkope en snelle verbindingen dankzij low-cost vliegmaatschappijen dragen ook bij aan de populariteit van Spanje. De aanschaf van een vakantiehuis in eigen land is ook ongekend populair. Het is dichtbij en dus ideaal voor een lang weekend of een korte vakantie. Aangezien Nederlanders er graag én vaak een weekendje of een midweek op uit trekken, biedt zo’n vakantiewoning mooie verhuurrendementen.

Ruim aanbod vakantiewoningen: 160 exposanten uit 25 landen

Om alles te weten te komen over de aankoop van een vakantiehuis voor eigen gebruik of voor verhuur (of een combinatie ervan) kan je terecht op de Second Home Beurs van 10 t/m 12 maart. Het is duidelijk dat de markt voor vakantiewoningen in de lift zit. Het aantal exposanten is gestegen van 120 naar 160 standhouders uit maar liefst 25 landen. Naast informatie op de beursvloer zelf zijn er verschillende interessante seminars over de aankoop van een vakantiewoning in binnen- of buitenland. Ook als je je eigen woning wilt verhuren, kan je advies inwinnen op de Second Home Beurs.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Waarom een vakantiehuis op Texel kopen een goede opties is?

Heb je ooit gedroomd van een vakantiehuis waar je even helemaal tot rust kunt komen? Misschien heb je wel eens aan Texel gedacht, het grootste Waddeneiland van Nederland. Maar waarom zou Texel een goede keuze voor jou zijn

Bekijk

Een vakantiewoning kopen op de Veluwe, een mooi stukje Nederland

De Veluwe, een van de mooiste en meest veelzijdige natuurgebieden van Nederland, trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Het is dan ook geen verrassing dat steeds meer mensen overwegen om hier een vakantiewoning te kopen. Maar waarom zou je eigenlijk een vakantiewoning op de Veluwe moeten kopen?

Bekijk

Een huis kopen op Bali: Alles wat je moet weten

Droom je ervan om een vakantiewoning te kopen op Bali? Deze tropische parel staat bekend om zijn adembenemende stranden, culturele rijkdom en gastvrije bevolking. Maar voordat je die droom waarmaakt,

Bekijk

Valkuilen bij de aankoop van een vakantiewoning

Je hebt besloten te investeren in een eigen vakantiehuis dat je als vakantiewoning kunt gebruiken. Misschien zelfs voor de verhuur. Het idee is spannend, mede omdat de weg in deze wereld voor jou nog onbekend is.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden