Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Uw tweede huis als een gezonde investering

Waar denk u aan bij het kopen van een tweede huis; Is de woning wel mooi, courant, mijn smaak en van deze tijd ? Wat is de koopprijs? Wat krijg ik er eigenlijk voor? Hoe is de ligging? is het makkelijk bereikbaar? Is er wel gezelligheid in de buurt? Hoe is het uitzicht? Hoe is het Juridisch geregeld? Wordt ik wel geheel eigenaar, is er een kadaster ? Hoe is de kwaliteit van de bouw? Heb ik garantie? Gaat de rest van mijn familie hier ook van genieten? Zijn de mensen daar vriendelijk? Is dit al met al voor mij wel een ,,gezonde’’ investering? Allemaal zaken die erg belangrijk kunnen zijn in de tijd van nu, in ons snelle en hectische leven!

Maar is het ook niet eens goed jezelf af te vragen; naast al deze belangrijke zaken natuurlijk; ben ik eigenlijk wel gezond bezig? Lichamelijk en/of mentaal…… Zou ik niet wat vaker moeten relaxen en tot rust moeten komen? En op welke plek kan dat het beste doen, zonder me zorgen te maken over alle andere dingen? Wellicht bent ook u, daarom op zoek naar een tweede woning. Zo’n eigen plek om totaal jezelf te kunnen zijn, zonder zorgen, en die daardoor voor u een ,,gezonde’’ investering blijkt te zijn.

Neem nu de regio Ohrid te Macedonië deze omgeving staat bekend om de uiterst gezonde lucht, de grote bronzen inhoud van de bodem die positieve energie geeft , de beschermde natuurparken met zijn prachtige bossen en het kristal heldere water van het meer maken het de ideale plek voor rust en recreatie liefhebbers. Het schitterende Ohrid meer werd 2 tot 3 miljoen jaar geleden gevormd en behoort daarom tot de 3 oudste meren ter wereld , zij herbergt dan ook diersoorten die elders niet voorkomen, het meer staat dan ook op de Werelderfgoed lijst. Het hele gebied valt onder bescherming van Unesco.

Het meeste water van het meer komt van talrijke oppervlakte- en ondergrondse bronnen. Veel wetenschappers beschouwen dit meer dan ook als een unicum. Het meer heeft een oppervlakte van 350 km², een diepte van 300 meter en ligt op 800 meter boven zeeniveau. Een groot zoetwater reservoir, waarin u kunt zwemmen. In de bergen ontspringen thermale bronnen met therapeutisch water (39 °C), dit water wordt beschouwt als één van het mineraal rijkste thermale water van Europa en is uniek qua samenstelling en eigenschappen! Thermaal water dat de voormalige Ottomaanse overheersers er al toe brachten badhuizen te bouwen. Ook nu zijn er nog diverse Spa’s.

Veel mensen met reumatische, stress en hartklachten omschrijven het klimaat rond Ohrid door de ligging als zeer aangenaam, mede door de droge lucht en de koelere nachten ( altijd een voorjaarsgevoel ). De antieke prachtige Stad Ohrid met zijn vele terrasjes biedt alle moderne gemakken en vertier ter ontspanning, hier kunt u goed maar vooral (h)eerlijk natuurlijk eten. In de hoge groene bergen van het natuurpark Galicica die uitkijkt op het meer, groeien planten die de plaatselijke bevolking regelmatig plukt voor de geneeskrachtige werking ervan. Hier vindt u de totale rust en een diversiteit aan flora en fauna. Ohrid een prachtige en Magische plek….. om het meer heen alleen staan 365 kerken ,, voor iedere dag een’’ citaten uit de bijbel beschrijven de reis van apostel ,,Paulus’’ naar het ,,oude’’ Macedonië. Tegenwoordig is hierdoor de luchthaven van Ohrid naar hem vernoemd. Al met al wellicht stof tot nadenken, maar wilt u dit echt begrijpen dan moet u het ervaren, u laten betoveren, het gevoeld hebben. Reizen gaat makkelijk, in minder dan 2,5 uur bent u, op uw bestemming.

Los van deze ,,gezonde’’ omgeving is het wellicht leuk om te weten dat buiten het aangename prijspeil;
– het belastingklimaat in Macedonië erg aantrekkelijk is, men kent nl. maar een tarief en dat is > 10%
– dat Macedonië een verdrag heeft met de Regering van het Koninkrijk der Nederlanden tot het vermijden van dubbele belasting heffing
– Ook staat Macedonië genoemd op de lijst van landen waar u onder bepaalde voorwaarden uw AOW en of andere uitkeringen mee naar toe kunt nemen.

Voor meer informatie : www.bncgroup.nl

Gerelateerde berichten

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Bekijk

Vakantiehuis kopen in Macedonië wint aan populariteit

De democratische economie van Macedonië is er na een korte en kleine crisis weer helemaal bovenop. De economische groei in Macedonië klom afgelopen jaar omhoog naar

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden