Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Montenegro nieuwe bestemming voor een vakantiewoning

Het land is met recht een zwarte “ongeslepen” diamant. Montenegro is het jongste land in Europa. Het land is ontstaan nadat Montenegro zich afscheidde van Servië. De naam Montenegro komt uit het Venetiaans en betekent letterlijk “zwarte berg”. De naam dankt het land aan de zwarte uitstralingen van de berg Lovcen. Montenegro is een steeds populairder wordende vakantiebestemming aan de Adriatische Zee.

Montenegro, het nieuwe Saint Tropez of Marbella?

Dit deel van de Balkan is al door velen geroemd om zijn uitzonderlijke schoonheid. Zo zijn er niet minder dan vijf nationale parken, waarvan er twee terug te vinden zijn op de werelderfgoedlijst van de Unesco. Met name de Baai van Kotor is erg geliefd bij de toeristen. Deze baai behoort al jaren tot de populairste toeristische bestemming in Montenegro en dit zal met de komst Luštica Bay Montenegro alleen maar meer worden. Met de komst van Luštica Bay heeft Montenegro de mogelijkheid uit te groeien om het nieuwe Saint Tropez of Marbella te worden.

Het fijne van deze bestemming is dat het direct aan zee ligt en zowel aan te vliegen is op het “eigen” vliegveld Tivat, als op Dubrovnik (Kroatië) welke op 45 minuten afstand gelegen is.Het gebied heeft alles in zich voor een geweldig verblijf zomers en winters, wat het investeren in vastgoed verstandig maar ook een genot maakt. Het land is na Kroatië nu erg in opkomst en zal tevens binnenkort toetreden tot de Europese Unie. De Euro hebben ze al! 

Populaire vakantiebestemming

Montenegro is een steeds populairder wordende vakantiebestemming op het Balkanschiereiland. Deze populariteit heeft met een aantal factoren te maken. Ten eerste het uitstekende klimaat in Montenegro. Ten tweede de diversiteit van het land. In goed twee uur rijdt je van de kust naar een skigebied op twee kilometer hoogte. Als derde zijn het de prijzen, want Montenegro behoort tot de goedkoopste vakantielanden van zuid-oost Europa. De laatste jaren zijn de prijzen in Slovenië en Kroatië flink gestegen, in Montenegro zijn ze min of meer gelijk gebleven. Alleen in de echt toeristische plaatsen zullen de prijzen iets hoger liggen dan in de rest van het land. De toeristen die naar Montenegro vertrekken komen er meestal voor een relaxte zon- zee- en strandvakantie, maar ook voor een actieve (watersport) vakantie kun je er terecht. Kortom Montenegro heeft voor ieder type toerist wel iets te bieden en dus een perfecte bestemming voor een vakantiewoning!

Bron: First Montenegro

Gerelateerde berichten

Bekijk

Vind je vakantiehuis in Montenegro

Maar welke plekken zijn nu écht populair onder huizenzoekers? En wat maakt deze locaties zo bijzonder?

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden