Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een tweede huis kopen en verhuren in de Amerika

Denk je eraan om een vakantiewoning in Amerika te kopen en te verhuren? Woningverhuur in de Verenigde Staten verloopt anders dan bij ons. Voor je er een huis koopt, moet je met een aantal zaken rekening houden.

Verhuren op korte of lange termijn

In Amerika wordt er een onderscheid gemaakt tussen wijken voor kortetermijnverhuur (‘short term rental’) en langetermijnverhuur (‘long term rental’). Dus voor je een woning koopt, moet je een keuze maken qua duur van het verhuren. Het is niet eenvoudig om dit achteraf te wijzigen dus je denkt hier best op voorhand goed over na. ‘Short term rental’ kan je vergelijken met een vakantiehuis- of appartement bij ons. Al de rest valt onder ‘long term rental’, dus voor een langere periode.

Beheer van het verhuur

Als je zelf in Nederland woont en je tweede huis in Amerika verhuurt, moet je een ‘property manager’ inschakelen. Die persoon regelt alles wat met het verhuur te maken heeft en ontvangt de huurgelden. Ga op zoek naar een betrouwbaar iemand die dicht bij het huis woont. Het is handig om nog een extra ‘bekende’ in de buurt van de woning te hebben die indien nodig het één en ander kan regelen, bijvoorbeeld als er ingebroken is of er een elektriciteitsprobleem is. Die persoon kan de sleutel aan de verhuurder overhandigen en het is gewoon ook aangenaam om te weten dat er iemand is die een oogje in het zeil houdt.

Amerikaanse belastingen

Als je je woning in de Verenigde Staten verhuurt, moet je belastingen betalen aan de Amerikaanse belastingsdienst. Het is de taak van de ‘property manager’ om dit correct in orde te brengen.

Gerelateerde berichten

Bekijk

Droom tweede huis steeds vaker realiteit

Voor het eerst in bijna 2 jaar is er eindelijk weer een Second Home Beurs in Utrecht. De eerste grote consumentenbeurs in de Jaarbeurs sinds de start van de pandemie. Van 1 tot en met 3 oktober zijn geïnteresseerden in de aankoop van een tweede huis, tussen 10.00 en 17.00 uur van harte welkom in de Jaarbeurs in Utrecht.

Bekijk

Vakantiewoning verzekeren? Waar moet je aan denken?

Met de zomer in aantocht, droomt iedereen alvast van een aanstaande zonvakantie. Door de beperkingen voor reizen naar het buitenland, heeft u het afgelopen jaar weinig gebruik kunnen maken van uw vakantiewoning. Grote kans dus dat u inmiddels niet meer kan wachten om zelf naar uw vakantiewoning af te reizen, of deze te verhuren aan gelukkige vakantievierders.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.Aanmelden