Bezoek de beurs

4 - 6 oktober | Brabanthallen Den Bosch | 10:00 – 17:00 uur

Een vakantiehuis kopen als alternatief voor lage spaarrente

Nul procent spaarrente drijft spaarder richting alternatieven

ABN-AMRO is de eerste grote bank die de rente op spaargeld heeft verlaagd naar 0 procent. De kans bestaat dat andere banken zullen volgen. En de Nederlander? Die spaart gewoon door blijkt uit cijfers van de Nederlandsche Bank. Daaronder bevinden zich ook spaarders die op zoek zullen gaan naar alternatieven om hun geld wel te kunnen laten renderen.


Vakantiehuis in binnen- of buitenland blijft een aantrekkelijke investering

Vastgoed in de vorm van een tweede huis kan uitkomst bieden. Als investeringsobject met een aantrekkelijk rendement, of als een waardevast tweede thuis waar je zelf van kunt genieten. Tom van den Brink, exhibition manager Second Home: “We zien dat de markt voor vakantiewoningen in eigen land steeds krapper wordt, vooral vakantiewoningen in de kustgebieden zijn in trek. Maar ook landen als Spanje, Oostenrijk en Duitsland blijven favoriet en sinds kort winnen ook landen als Zuid-Afrika en Montenegro steeds meer aan populariteit. In die landen is de woningmarkt nog volop in ontwikkeling en dat biedt mogelijkheden voor Nederlandse kopers.”

alternatief-rente-vakantiehuis

De Second Home Beurs, die 25 en 26 januari in het MECC in Maastricht wordt gehouden, is dé plek voor geïnteresseerden die overwegen te investeren in een vakantiewoning. Jaarlijks bezoeken zo’n 15.000 mensen het evenement. Ook dit keer is er een uitgebreid programma; bezoekers kunnen diverse seminars verwachten op het gebied van juridische en belastingtechnische zaken, maar ook over beheer, verhuur en rendement. De Second Home Beurs is zaterdag en zondag geopend van 10.00 tot 17.00 uur. Kijk voor meer informatie en tickets op www.secondhome.nl.

 

Gerelateerde berichten

Bekijk

Een vakantiewoning kopen in Noorwegen: populaire locaties

Wat zijn nu populaire locaties om een vakantiewoning te kopen in Noorwegen en wat moet je weten over prijzen en verhuurpotentieel?

Bekijk

Vind je vakantiehuis in Montenegro

 Welke plekken zijn nu écht populair onder huizenzoekers? En wat maakt deze locaties zo bijzonder?

Bekijk

Een nieuwbouwwoning kopen in Spanje

Een huis kopen in Spanje is populair. Veel mensen dromen van een eigen plek onder de Spaanse zon. Een plek waar je op je eigen terras kunt genieten van een vers gezette café con leche terwijl de ochtendzon de dag verwelkomt.

Bekijk

Persbericht: Nederlanders massaal op zoek naar woning buitenland

Utrecht, 24 maart 2024 - Dit weekend heeft de Second Home Beurs in Utrecht een opvallend record geboekt met ruim 13.000 bezoekers die massaal op zoek waren naar een woning in het buitenland. De toename van 40% in vergelijking met de vorige editie in september bevestigt de groeiende trend onder Nederlanders om hun horizon te verbreden en te investeren in vastgoed over de grens.

Aanmelden nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang het laatste nieuws van de Second Home Beurs. Of ontvang wekelijks het laatste woningaanbod in je mailbox. Je kunt je op elk moment eenvoudig afmelden.



Aanmelden